Tre medaljer til WMOC i sprint

| Administrator | Nyheder 2016

Det blev til en dansk guld- og to danske sølvmedaljer på sprintfinalen til WMOC.

På dagens sprint sikrede denne artikels skribent, Thomas Greve Jensen, en guldmedalje til Danmark i H45. Det er hermed 8. år i træk, at en Tisvilde Hegn OK løber kommer hjem fra WMOC med en guldmedalje.

Det var en spændende bane med mange korte stræk og retningsskift, krydret med et par fine langstræk. Der var et ekstra orienteringsmoment lagt ind i konkurrencen, da man skulle manøvrere sig gennem en lang række turistgrupper, der var rundt for at se på byen. Det betød, at man skulle balancere sin koncentration mellem at finde den hurtigste vej igennem turisterne, og med at orientere præcist i de krogede brostensgader, med mange små passager og baggårde. Der var mange, der lod sig forvirre af de mange turister. Blandt andet Bente Madsen, der løb sig ud af medaljekampen, da hun kom forkert ud af et torv, der havde været proppet med turister. Også Inge Jørgensen havde en off dag og sluttede langt nede i rækkerne.

To af de største danske favoritter var begge lige ved og næsten. Keld Johnsen løb en sølvmedalje hjem i H 65, 11 sekunder fra sejren.

Rolf Lund kom i mål i bedste tid i H 60, med en margin på 8 sekunder ned til nr. 2. Men han var desværre løbet lige forbi en post, så i stedet for en tæt kamp om guld eller sølv, blev det til en ærgerlig diskning.

I H 85 lykkedes det kun med nød og næppe for altid unge Peter Larsen, at snige sig med i finalen på den sidste plads. Men et er kvalifikation og et andet finalen – og på finalen løb Peter et super flot løb, og sikrede Danmark yderligere en sølvmedalje.

Ud over medaljerne var der mange andre fine danske resultater. Iben Maag løb fx en flot 6. plads i hus i D50, Janne Brunstedt blev nr. 9 i H60, og Kirsten Truelsen, Tim Falck Weber, Søren Maarup og Gunnar Grue-Sørensen blev alle nr. 11 i deres respektive klasser.

De samlede resultater kan du se på arrangørernes hjemmeside, hvor du også kan følge med i kvalifikation og finale på den lange distance. Kvalifikationsløbene afvikles onsdag og torsdag – mens finalen afgøres på lørdag.