IOF har tildelt Junior-VM til Danmark i 2019

Junior-VM i orienteringsløb lander i Aarhus og Silkeborg i 2019
Omkring 400 af verdens bedste unge orienteringsløbere lægger vejen forbi Aarhus og Silkeborg i 2019. Det står klart, efter at Danmark netop er blevet tildelt værtskabet for junior-verdensmesterskaberne i orienteringsløb. I løbet af en uge i juli i 2019 skal verdenseliten under 21 dyste om guld-, sølv- og bronzemedaljer i fire discipliner.

- Vi er både glade og stolte over, at vi skal stå bag så stort et arrangement. Sportsligt set har vi i vores område nogle af de bedste terræner i Danmark at byde på, og så har vores to klubber erfaring i at stable store orienteringsarrangementer på benene, siger Kell Sønnichsen fra arrangørgruppen, og henviser til, at netop Pan Aarhus og Silkeborg var medarrangører af VM i Danmark tilbage i 2006.

Mesterskaberne lægger ud med en sprintdistance, der løbes i byen – her er der lagt op til, at løberne skal finde vej i en af Aarhus’ forstæder. Senere på ugen skal der deles medaljer ud efter lang- og mellemdistance, samt stafet. De konkurrencer bliver afgjort i skovene omkring Silkeborg.

- Sprinten er en god måde at vise sporten frem på, fordi løberne kommer ind i byen og konkurrerer. Det er nemt og publikumsvenligt at følge med i for nysgerrige. I skovene ved Silkeborg kan vi så til gengæld byde på udfordrende orienteringsbaner i de barske bakker, siger Dorthe Hansen fra arrangørgruppen.

Junior-VM får base i og omkring JYSK Arena i Silkeborg, der efter planen er færdig efter ombygning og udvidelser i 2017. Her skal alle løberne bo i løbet af VM-ugen – noget som er med til at styrke det sociale element under mesterskaberne.

Ved siden af VM-løbene får alle andre orienteringsløbere mulighed for at løbe i de samme terræner som eliteløberne, når deres konkurrencer er afgjort. Det ventes at trække yderligere 1000 deltagere, der dels overnatter på hoteller og besøger både restauranter og seværdigheder i Midt- og Østjylland i løbet af ugen.

De danske orienteringsløbere er i disse år blandt verdens bedste, og ved det seneste VM vandt landsholdet fire guldmedaljer og sluttede i toppen af medaljestatistikken. Søskendeparret Ida og Søren Bobach fra Pan Aarhus – tidligere Silkeborg - havde en andel i tre af verdensmesterskaberne.

Junior-VM i Silkeborg/Aarhus bliver et af flere store stævner for Dansk Orienterings-Forbund og de danske klubber i de kommende år. 2018 står på Veteran-VM for løbere over 35 i København og Nordsjælland, mens det altså året efter er Midt- og Østjylland, der lægger skove og asfalt til Junior-VM. Derudover har Danmark også ansøgt om værtskabet for VM i 2020, der i givet fald skal arrangeres i Trekantområdet.

- Vi har god grund til at være stolte over, at IOF har betroet os at stå bag endnu et internationalt mesterskab - en opgave, jeg er sikker på, at vi kan løfte, og som passer godt ind i DOFs internationale strategi, der forhåbentlig kulminerer med VM i 2020. Samtidig kan et junior-VM på dansk jord forhåbentlig inspirere både klubber og løbere til at løfte vores talentarbejde i DOF til et endnu højere niveau, siger formand i Dansk Orienterings-Forbund, Walther Rahbek.

Kontakt:
Kell Sønnichsen, OK Pan Aarhus, tlf: 2165 6687, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Dorthe Hansen Silkeborg OK, tlf: 3066 4285, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Erling Thisted, udviklingskonsulent i Dansk Orienterings-Forbund, tlf: 4196 9372 mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF