I Herning Kommune har skoleeleverne i løbet af de seneste år fået en sjælden mulighed for at prøve kræfter med orienteringsløb i undervisningen. Herning OK har nemlig fremstillet så mange kort og faste poster, at alle kommunens overbygningsskoler har fået deres eget kort, hvor der maksimalt er gåafstand til man er på kortet.

- Da vi for godt 10 år siden for alvor begyndte at lave kort med faste poster, lavede vi en hensigtserklæring, der sagde, at vi først og fremmest skulle lave kortene til overbygningsskoler, dels fordi de havde de fleste elever, og dels fordi de før eller senere ville modtage overbygningselever fra de mindre skoler, fortæller klubformand Jens Jørgen Jensen.

I alt er det blevet til mere end 30 kort i den store kommune, og hvert projekt består af 50 poster, der sikrer at eleverne ikke løber rundt på den samme bane to gange.

Fremstillingen af kort og opsætning af poster er foretaget af frivillige fra klubben i samarbejde med skolerne, mens den økonomiske del af projekterne stort set er klaret med midler fra forskellige fonde og lokale sponsorer.

Nu er vedligeholdelsen af de knap 1500 faste poster overdraget til skolerne, mens Herning OK betragter satsningen på faste poster som overstået. I stedet vil klubben formentlig sætte på fokus på Find vej i Skolen-projekter med kort over skolernes nærområde, og er allerede startet op med to skoler.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF