Det danske orienteringslandshold deltager som det vil være de fleste bekendt i disse dage i Europamesterskaberne i orienteringsløb i Tjekkiet.

Under opholdet blev der fundet et skjult kamera på nogle af atleternes rum. Omstændighederne omkring fundet har givet landsholdsledelsen en begrundet formodning om, at kameraet er placeret der af en af holdets egne ledere. Den pågældende leder er derfor med omgående virkning blevet sendt hjem fra mesterskaberne.

Alle på holdet er dybt berørt over situationen, men man har trods den rystende hændelse valgt at fuldføre deltagelsen ved EM. Der er dog ingen forventning om, at holdene vil præstere ved dagens afsluttende stafet.

Dansk Orienterings-Forbund (DOF) tager sagen særdeles alvorligt og har derfor underrettet politimyndighederne og Danmarks Idræts-Forbund (DIF) om situationen. DOF ønsker dog i denne sag hverken at agere som udøvende eller dømmende myndighed og vil derfor lade sig vejlede af de kompetente myndigheder om, hvordan man skal forholde sig videre i sagen.

Yderligere oplysninger:

Michael Sørensen, direktør, tlf:4196 9370
Walther Rahbek, formand, tlf: 5036 4042
Helge Lang Pedersen, eliteudvalgsformand, tlf:5123 1821

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF