EM: Fjerdeplads til Maja Alm på mellemdistancen

| Administrator | Nyheder 2016

Maja Alm var 25 sekunder fra bronzemedaljen på mellemdistancen i Tjekkiet

Maja Alm sluttede lige uden for medaljerne på mellemdistancen ved EM i Tjekkiet. På den 5 kilometer lange bane var den tredobbelte verdensmester 25 sekunder langsommere end finnen Marika Teini, der blev treer, og hun måtte derfor nøjes med fjerdepladsen.

- Maja bommede 1'eren og havde et par småfejl, men overordnet set var det et rigtig fint løb, så det er ærgerligt, at sekunderne gik den forkerte vej, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Og dermed lykkedes det ikke Maja Alm at forsvare mellemdistance-sølvet fra det seneste EM for to år siden, hvor Signe Søes blev europamester.

Ida Bobach, der har fået EM-optakten ødelagt af en fibersprængning, blev nummer 7 på dagens kuperede mellemdistancebane, mens Cecilie Klysner sluttede længere nede i rækkerne på en 32. plads.

- Både Ida og Cecilie havde også rigtig fine løb. Så vi er rigtig glade for resultaterne - selvfølgelig havde det været fedt med en medalje, men vi synes at pigerne har løbet flot, siger Lars Lindstrøm.

I toppen af resultatlisten var svenskeren Tove Alexandersson, der også vandt guld på tirsdagens langdistance, helt suveræn. Allerede på de første poster var hun markant hurtigere end konkurrenterne og havde mere end to minutters forspring i mål til sølvvinderen Judith Wyder fra Schweiz.

Hos mændene blev Tue Lassen nummer 30 efter en dag, hvor han følte sig tom for energi. Bjørn Cederberg, der løb sin første internationale mesterskabsfinale, lukkede leddet blandet de gennemførende med en 51. plads.

På herreklassens medaljeskammel var der genudsendelse i forhold til søndagens sprintfinale. Schweizeren Matthias Kyburz, der vandt sprinten, blev også europamester på mellemdistance. Og svenske Gustav Bergman fik sølv - akkurat som i søndags. Kun på skamlens nederste trin var der et nyt ansigt, da Lucas Basset løb den første medalje hjem til Frankrig ved EM i Tjekkiet.

I morgen slutter EM med stafet for både herrer og damer. Og selv om de danske stafetkvinder er forsvarende verdensmestre, regner Lars Lindstrøm ikke med at stafetten bliver en dansk opvisning, som ved VM i august.

- Hvis alt går vores vej, kan vi løbe med om medaljerne. Men realistisk set lander vi nok mellem 4.- og 6. pladsen, siger Lars Lindstrøm.

I forhold til VM-holdet erstatter Signe Klinting Emma Klingenberg, der stoppede på landsholdet i vinter.

Herrestafetholdet har været ramt af skader - tidligere på ugen måtte Thor Nørskov rejse hjem og i torsdagens mellemdistancekvalifikation vrikkede Søren Bobach om og måtte udgå.

Derfor var det også usikkert lørdag aften ved 20-tiden, hvem der stiller til start i landsholdstrøjen i morgen.

Mændene starter kl. 10, mens dameklassen slutter mesterskabet af med start kl. 12.