Torsdagens kvalifikation gav fem finalepladser - deriblandt én til mesterskabsdebutanten Bjørn Cederberg

Landsholdet sikrede sig fem billetter til fredagens finale på mellemdistance, da der blev løbet kvalifikation torsdag eftermiddag.

I dameklassen var der fuldt hus, idet Cecilie Klysner, Ida Bobach og Maja Alm alle tre løb sig sikkert videre efter 3,3 kilometer i de tjekkiske bakker.

Cecilie løb sikkert og snuppede en 9. plads i sit heat, Ida blev nummer 10 og mærkede heldigvis ikke noget til den fibersprængning, der har drillet i de seneste uger. Maja Alm bommede en post lidt mere end halvvejs igennem banen, men havde stadig et lille minut at give af i mål.

- Hos pigerne kom alle videre og ingen var i fare for at ryge ud, så det er jeg alt i alt godt tilfreds med, fortæller landstræner Lars Lindstrøm.

Hos herrerne var det Tue Lassen og mesterskabsdebutanten Bjørn Cederberg, der klarede sig i finalen efter 4,7 kilometer med knap 200 meter stigning undervejs.

Tue blev nummer 8 i sit heat efter et stabilt løb, mens Bjørn snuppede den sidste finalebillet med 17. pladsen i heat B.

- Det er superfedt og vigtigt for hans udvikling, at han kom med. Nu venter der jo så nogle farlige gutter på ham i finalen i morgen, siger landstræneren med et smil.

Søren Bobach vrikkede desværre kraftigt om på foden tidligt på banen og måtte udgå. Og det er tvivlsomt, om han bliver klar til lørdagens stafet.

Magnus Dewett løb ind som nummer 28 i sit heat, og var to minutter fra at kvalificere sig.

I morgen gælder det så finalen, hvor mændene lægger ud kl. 13.45 på 5,7 kilometer, mens kvinderne nøjes med 5,0 kilometer og har første start 15.30.

- På damesiden håber vi på, at vi kan løbe med om en medalje, hvis det går perfekt - men vi ved også, at det bliver svært. På herresiden tror vi, at Tue kan blive blandt de 10-15 bedste med et godt løb, siger Lars Lindstrøm.

http://www.eoc2016.cz/en/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF