Skip to main content

DOF søger værtskab for VM 2020

| Administrator | Nyheder 2016

Trekantområdet potentiel vært for historiens første "sprint-VM"

Når fristen for at søge om værtskab for VM i 2020 udløber tirsdag, vil en af ansøgningerne på det internationale orienteringsforbund, IOF's bord komme fra Danmark.

Det er orienteringsklubberne SNAB Vejle, OK FROS, OK Gorm Jelling og Kolding OK, der står sammen med Dansk Orienterings-Forbund, Sport Event Denmark og Trekantområdet ved Vejle, Kolding og Fredericia Kommune om ansøgningen.

IOF besluttede med opbakning fra bl.a. Danmark allerede sidste år, at VM fra og med 2019 skal opsplittes, således at der i ulige årstal afholdes et "skov-VM" bestående af mellemdistance, langdistance og stafet, mens der i lige årstal afholdes "sprint-VM" bestående af individuel sprint, mix-sprint-stafet og en foreløbig ukendt tredje disciplin.

Opsplitningen af VM skyldes ikke mindst, at VM har udviklet sig til et så omfattende arrangement, at antallet af potentielle ansøgerlande i det hidtidige setup var yderst begrænset. Danmark har således nu kvitteret for beslutningen om opsplitning ved selv at søge et VM-værtskab.

Mens Norge er eneste ansøger til VM 2019 udestår det fortsat at se, hvilke modkandidater, der har meldt sig til det danske bud.