Skip to main content

Emma Klingenberg stopper på landsholdet

| Administrator | Nyheder 2016

Den dobbelte verdensmester indstiller sin elitekarriere med øjeblikkelig virkning

Den dobbelte verdensmester i orienteringsløb Emma Klingenberg har valgt at stoppe sin landsholdskarriere med øjeblikkelig virkning.

Den 23-årige orienteringsløber, der vandt VM-guld i stafet og sprintstafet i fjor, har i et stykke tid haft svært ved at finde motivationen til at fortsætte på eliteniveau.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke længere trives i rollen som eliteløber og samtidig vil jeg gerne prioritere min familie og mit lærerstudium mere end jeg har gjort. Det er en rigtig svær beslutning at træffe, for jeg har været enormt glad for at være en del af landsholdet og menneskene omkring det.
Jeg elsker stadig at løbe orienteringsløb, men det bliver på et andet niveau fremover, siger Emma Klingenberg.

For landsholdet betyder beslutningen et farvel til en af de seneste mange års absolutte profiler, der udover at have markeret sig individuelt på især sprintdistancen også har været en vigtig brik i både stafet og sprintstafet.

- Vi er ærgelige og kede af, at Emma har valgt at stoppe. Men vi har talt beslutningen grundigt igennem med hende og respekterer den selvfølgelig, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Beslutningen betyder også, at Emma Klingenberg udtræder af gruppen af løbere, der er tilknyttet Elitecenteret i Aarhus - der er centrum for landsholdsarbejdet.

- Emma er en løber i verdensklasse, og hvis hun en dag genfinder motivationen for at træne på eliteniveau og være en del af landsholdet igen, så er vi naturligvis klar til at lade hende være en del af centeret igen, siger Lars Lindstrøm.

Emma Klingenberg har udover de to VM-guldmedaljer fra 2015 også vundet to VM-sølvmedaljer i 2014, samt tre guldmedaljer fra juniorverdensmesterskaber.

For yderligere informationer, kontakt:
Landstræner Lars Lindstrøm, tlf: 4196 9373
Emma Klingenberg, tlf: 2967 5962