Skip to main content

Dansk 9. plads i den afsluttende MTBO World Cup mixstafet

| Michael Lindholm | Nyheder

Et hæderligt stafetløb af det danske hold sikrede en fin 9. plads ved søndagens sidste konkurrence i Wold Cuppen i Smiltene, Letland. Suveræn sejr til Litauen.

Stafetten blev afviklet i præcis samme terræn som lørdagens langdistance, hvilket både kan være en fordel og en ulempe. Umiddelbart så det ud til at passe de danske ryttere godt, da de gennemførte stafetten uden de helt store bom og altså endte med at indtage en godkendt 9. plads blandt de i alt 15 tællende hold. Det er kun nationens bedst placeret hold der tæller, men i alt var der 34 hold til start. Her blev danskerne nr. 11.

Med til historien hører også, at Danmark stillede op med to damer og en herre, mens langt de fleste, herunder hele top-8 stiller med to herrer.

Cæcilie Christoffersen lagde for og kom rundt i 53 min. hvilket placerede hende som nr. 9 og som 7. bedste hvis vi kun regner dameture med, som langt de fleste begynder med i en mixstafet.
Det lignede ikke at hun gjorde større fejl på GPS tracket, men alligevel vil hun nok ikke være helt tilfreds med at være 2-3 min. efter fx Litauen, Italien og Sverige. Dog kan gaflingerne have spillet ind på den del.
Iøvrigt så havde store nationer som Tjekkiet og Finland en decideret off day på førsteturen og var langt efter teten ved skiftet.

Nikoline Splittorff fik fornøjelsen af at dyste mod en del herrer på andenturen og det løste hun generelt fint. Uden større svinkeærinder kørte hun holdet ind på en 19. plads (14. bedste nation).

Oliver Friis sluttede stafetten af og det blev en opløftende en af slagsen. 11. bedste tid på turen og hentede flere placeringer undervejs. Et enkelt lidt større bom sammen med Finland 3 og Frankrig 2 skal ikke tage noget fra en fin tur, som altså fik Danmark op i top-10.

Litauen vandt ganske suverænt med næsten 3 min. foran Italien, som lidt overraskende vandt sølv, mens Finland 1 fik kæmpet sig op på bronzepladsen efter to meget hurtige ture af de to herrer på holdet.

Resultater, splittider, GPS tracks etc. findes her: MTBO WCUP (mtbo-wcup.lv)

MTBO WC relay podium

Foto: Mixstafet-podiet. Kredit: Arrangørerene

VM i september

Landsholdet kan nu gå på en velfortjent sommerferie og begynde træningsblokken frem mod VM, som finder sted i Bulgarien i perioden 9.-15. september. Det er samtidig 3. runde af årets World Cup.
Inden da er der Masters VM i Danmark i perioden 6.-10. august. I skrivende stund er der over 400 tilmeldte og dermed bliver det det største Masters VM i MTBO siden det blev kørt første gang i 2010 i Polen.

Du kan følge Masters VM (eller deltage) ved at se med her: wmmtboc2024.com