Skip to main content

Dramatisk stafet ved Junior-VM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Sommeren vendte tilbage Junior-VMs afsluttende stafet. 25-30 grader og sol, dog en smule køligere ved herrestafetten.  Terrænet skiftede mellem ingen detaljer og ekstremt detaljerige områder, hvor arrangørerne havde lagt de mange gaflinger. Store dele af banen var således løbsbetonet, mens man skulle holde hovedet iskoldt i de detaljerige områder. I herrejuniorklassen løb Casper Blakskjær første tur for Danmark 1. Casper løb stabilt og sikkert uden store fejl og skiftede på 18. pladsen små 4 minutter bag Sverige. Axel Örnhagen Jørgensen tabte lidt mere tid i det detaljerige område og skiftede som nr. 40 små 10 minutter efter.

JWOC 2024 Relay M CO 1

Casper leverer over til Niels Damgaard

Niels Dalgaard fortsatte Caspers stil - var rigtigt fint med først på banen, men tabte lidt tid midt på, men meget lidt i forhold til nogle af de hold, som satsede hårdt, så Niels var blot 8 minutter efter, da han skiftede som nr. 20. På anden turen viste Niels Elton Jokumsen sit store potentiale med en helt fantastisk præstation, hvor han blot var et halvt minut langsommere end de hurtigste og løbet holdet op på 22. pladsen.

JWOC 2024 Relay MCO hold 2 1 tur

Axel sener Niels Elton ud på hans forrygende andentur

Mads Christian Maarup leverede en ligeledes stabil indsats på sidste tur og løb holdet ind på 17. pladsen, små 17 minutter efter vinderen - eller nr. 14 i hvis man kun regner et hold pr. nation, da tre andethold var foran. I andetholdet blev det små 6 minutters tidstab for Tobias Olloz mod de hurtigste, mens han holdt holdet på en 23. plads.

I toppen var der drama, da de ellers suveræne tjekker stemplede forkert på anden tur. I stedet fik de ellers slukørede svenske herrejuniorer fin oprejsning da Svante Selin løb først ud på tredje tur. Han kunne dog ikke holde stævnets store stjerne, schweiziske Matthieu Buehrer bag sig, hvorfor Schweiz vandt guld foran Sverige og med Frankrig på tredjepladsen.

Så var det tid til damejuniorstafetten. Laura Kaldahl Hornbæk havde (som vist på introbilledet) æren af at stå i første række i starten efter den fine præstation af holdet sidste år ved Junior-VM i Rumænien. Laura kom fint i gang og var et par minutter efter ved første radio, men fik en lidt mere udfordret midterste del af banen, så til slut skiftede som nr. 38 små 13 minutter efter de førende. Laura Bobach fik en tung start og havde en del udfordringer på turen.

JWOC 2024 Relay W Relay start

Laura i feltet på vej mod startpunktet

JWOC 2024 Relay LKH AE

Laura sender Amalie ud på anden tur

Amalie Ertmann løb virkeligt flot på første del af anden tur, hvor hun blot var 2,5 minutter fra de hurtigste. På sidste halvdel af banen løb Amalie også stabilt og bragte holdet op på 32. pladsen.

JWOC 2024 Relay AE SHS

Amalie sender Sigrid afsted

Amalie sendte en tændt Sigrid ud på sidste tur. Det blev til mindre tidstab i starten, men alt i alt tabte Sigrid blot 5 minutter til de førende indtil holdet endte på en plads som nr. 26 - en hurtig optælling leder til, at holdet blev nr. 16 i nationskonkurrencen. Andetholdet med Sigrid Øhlenschlæger Nielsen på anden tur og Frida Kärner Grooss på sidste tur endte på placeringen som nr. 35.

JWOC 2024 Relay SHS Mål

Sigrid afslutter Junior-VM for det danske førstehold 

“Det var ikke vores dag i dag. Der var ikke mange af vores løbere, der holdt sammen på det hele vejen og der blev bommet meget derude. Vi er skuffede, men lyspunktet i dag er Niels Elton, der løber en virkelig flot andentur, hvor han kun taber 30 sekunder til teten. Det er sejt løbet, for med et vrik på sprintstafetten og en krop, der ikke har været helt på toppen, har det været en udfordrende uge for ham,” lyder det fra U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen.

“Det har været en hård uge, med et ungt hold, hvor mange har lært en masse. Nogle lærepengene har kostet mere end andre, men der er meget potentiale i holdet. Vi taget nu hjem og evaluerer hvordan vi kan stå stærkere næste år i Italien,” fortsætter Mikkel Kaae-Nielsen

Junior-VM 2024 er nu historie, IOF-flaget er givet videre til næste års arrangører i Trentino, Italien og løberne forbereder sig til den legendariske afslutningsfest. Som altid, leverede de tjekkiske arrangører et forrygende arrangement, som løberne nød at være en del af.  Alle resultater kan findes her.

Nu vender orienteringsverdenen blikket mod Edinburgh i Skotland, hvor VM for seniorer starter med individuel sprint på fredag den 12. juli. De danske løberes præstationer kan følges via livestream på IOFs liveside, men meget mere herom senere.