Skip to main content

Sejr til Nikoline Splittorff i MTBO World Cup sprint

| Michael Lindholm | Nyheder

Førstedagen af af World Cuppen i Letland gav en stærk danske sejr, da Nikoline Splittorff vandt sprinten med en ganske sikker margin. Cæcilie Christoffersen tog en fornem 4.plads .

Damerne skulle ud på 5,1 km og med 23 poster i et bynært område og GPS-tracket viser at der blev kørt off track i vid udstrækning. Nikoline kom godt fra start, men egentlig var det Gabriele Andrasiuniene der førte det meste af tiden. Men på post 17 bommer litaueren og hun kommer ikke tilbage igen. Nikolines vejvalg til post 21 sidder lige i skabet og her udbygger hun føringen og ender med at vinde sprinten ganske suverænt med 51 sek. til Gabriele og yderligere 10 sek. til finske Ruska Saarela. Det er også de to som er nærmest Nikoline i den samlede World Cup stilling, hvor hun før lørdagens langdistance har et forspring på 65 point. Der gives 100 point for en sejr.

Landstræner Bjarne Hoffmann fortæller at Nikoline udnytter sin fysik på den sidste 1/3 af banen og lige har det ekstra gear der skal til for at afgøre det. Cæcilie Christoffersen ender som skrevet, som nr. 4, blot 15 sek. fra bronzepladsen,

Hos herrerne ender Oliver Friis som nr. 33. Han har døjet med sygdom efter DM for en måned siden og er næppe helt på toppen rent fysisk.

Resultater, splittider, GPS tracks etc. findes her: MTBO WCUP (mtbo-wcup.lv)

Opdateret World Cup stilling efter sprinten findes her: IOF World Cup - IOF World Ranking (orienteering.org)

I U23 klassen skulle der findes verdensmestre. Hos herrerne hedder verdensmesteren Noah Rieder, Schweiz og hos damerne hedder verdensmesteren Jana Hnilica, Østrig.

Niko vinder sprint WC2 Letland 2024

 

Foto: Bjarne Hoffmann

Lørdag køres langdistancen, hvor herrerne skal ud på 47 km (optimalt vejvalg), mens damerne for fornøjelsen af 40 km. Begge danske damer er blandt favoritterne, så det bliver spændende at følge GPS tracket.

Danske starttider (i dansk tid)

Kl. 10.42 Oliver Friis

Kl. 10.55 Nikoline Splittorff

Kl. 11.01 Cæcilie Christoffersen

 

Startlister kan ses på arrangørernes hjemmeside her: MTBO WCUP (mtbo-wcup.lv)

Der er en fin livedækning med resultater, tider og GPS track.

Følg det samme sted som i linket herover.