Skip to main content

MTBO World Cup 2. runde i Letland i den kommende weekend

| Michael Lindholm | Nyheder

World Cuppen for MTBO-rytterne er på plads i Letland til årets 2. runde. Det danske landshold er her først på sommeren reduceret til bare at have tre ryttere med, men alligevel er der ganske gode forventninger til placeringer i toppen.

Landstræner Bjarne Hoffmann er sammen med tre ryttere draget til den lille by Smiltene, godt 130 km nordøst for hovedstaden Riga. Kun godt 50 km fra grænsen til nabolandet Estland mod nord.

Med sig har landstræneren den dobbelte europamester fra Polen i maj Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød Orientering), Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK Øst Birkerød) og på herresiden Oliver Friis (Navet MTBO).

World cuppen afvikles henover fredag, lørdag og søndag med sprint, langdistance og en afsluttende mixstafet.

Nikoline fører damernes world cup efter de polske strabadser med pæn margin til finske Ruska Saarela og litauiske Gabriele Andrasiuniene, der deler 2. pladsen. Cæcilie er p.t. nr. 11 samlet. Hos herrerne er Oliver nr. 35.

World cup stillinger kan ses her: IOF World Cup - IOF World Ranking (orienteering.org)

Fredagens sprint begynder fra kl. 14.00 (kl. 13.00 dansk tid) og med en vindertid på 20-25 min. er det relativt hurtigt overstået. Der er 46 damer til start og 64 herrer. De danske starttider er som følger:

Kl. 14.38 Oliver Friis

Kl. 14.41 Cæcilie Christoffersen

Kl. 14.45 Nikoline Splittorff (hun er sidst startende)

Husk at Letland er en time foran dansk sommertid!

IMG 8964 NS

 

 

Foto: Nikoline Splittorf. Dobbelt europamester fra Polen i maj og førende i årets World cup.

Uvist af hvilken årsag har arrangørerne fået tilladelse til at reducere startintervallet i sprinten til et minut mellem hver rytter, mod reglementets normale to minutter.

Sprinten finder sted i noget parkområde med masser af trapper, brosten og åben skov. På billederne ser det fint ud og spændende. Vi må se hvad rytterne siger til det efter løbet. Som oftest i østeuropa er det også i Letland tilladt at cykle uden for stier og veje.

World Cuppen er samtidig VM for U23, men Danmark har ingen ryttere med her efter at Nikoline er blevet 24 år og dermed er vokset ud af klassen.

Startlister kan ses på arrangørernes hjemmeside her: MTBO WCUP (mtbo-wcup.lv)

Der er lagt op til en grundig live opfølgning med både live resultater, tider og GPS-track.

Følg det samme sted som i linket herover. IOF’s livecenter er p.t. ikke opdateret, men ellers kommer det samme der: SPRINT | International Orienteering Federation

Her på DOF nyheder følger vi landsholdet henover weekenden og forhåbentlig også med lidt billeder og kommentarer fra rytterne.