Skip to main content

Flotte præstationer af Sigrid og Mads Christian ved Junior VM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Sigrid Høyer Staugaard (på nyhedens introbillede) leverede atter en flot præstation ved junior-VM, da langdistancen blev afholdt i dag. Top-20 placeringen illustrerede igen, at Sigrid ligger stabilt i den øverste del af feltet - ikke mindst illustreret af, at blot 3 af de svenske piger var foran Sigrid.

Det var også bemærkelsesværdigt, at unge Frida Kärner Grooss var i øverste tredjedel på sin 46. plads, mens Laura Kaldahl Hornbæk og Laura Bobach også var i øverste halvdel af feltet. Ellers var det blot at sige, at damejuniorklassen i dag var en ren tjekkisk magtdemonstration, da de tjekkiske piger erobrede alle tre pladser på medaljeskamlen. Damejuniorklassen er blevet en del hårdere de seneste år. Efter stærkt svensk ønske er de planlagte vindertider for herrejunior og damejunior blevet harmoniseret. Dette kombineret med det kuperede svenske terræn betød, at afstanden mellem løberne er blevet tilsvarende større.

JWOC 2024 Long Laura KH

Laura Kaldahl Hornbæk i mål

I herrejuniorklasssen understregede Mads Christian Maarup sit talent ved at være under ti minutter efter Schweiziske Matthieu Buhrer, som vandt for anden dag i træk. På den fornemme 23 plads var der kun en svensk løber foran Mads Christian, hvilket understreger den benhårde konkurrence i toppen, hvor man skulle ned til 9. pladsen før man fandt den første nordiske løber. Til gengæld skulle man blot ned til andenpladsen for at finde bedste løber fra New Zealand. Zefa Faavae var blot 54 sekunder efter vinderen. Casper Blakskjær var også godt med som nr. 39, mens Axel Örnhagen Jørgensen virkeligt er rykket op gennem feltet fra sprintplaceringen til i dag at være nr. 58.

JWOC 2024 Long MC og CB på banen

Mads Christian Maarup og Casper Blakskjær sammen på den krævende bane (Foto: Eszter Kocsik)

Niels Elton vrikkede om på sprintstafetten og igen i dag på langdistancen, så han blev nødt til at gå hjem og kunne således ikke gennemføre. Niels Dalgaard oplevede problemer med maven på banen i dag, med opkast og mavekramper og valgte at udgå på langdistancen.

JWOC 2024 Long CB i mål

Casper Blakskjær evaluerer løbet med svenske konkurrenter

“Det var som altid en hård langdistance og mange mærkede det. Vi har nogle, der gør det rigtig godt, mens andre har en følelse af at det var stolpe ud. Alt i alt er det nogle ret fine præstationer,” lyder det fra U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen.

I morgen, torsdag, puster både arrangører og løbere ud før Junior-VM afsluttes med mellemdistance fredag og den traditionelle stafet på lørdag. Startlister, resultater m.m. fra mellemdistancen kan findes her.