Skip to main content

Find vej i Skolen

 

Alle Dansk Orienterings-Forbunds tilbud til skoler er samlet under konceptet Find vej i Skolen. Gennem Find vej i Skolen tilbydes bl.a. tegning af skolekort, opsætning af faste poster, undervisningsmaterialer, undervisning og lærerkurser.

Forbundet har samlet undervisningsmaterialer med inspiration til, hvordan orientering kan anvendes i undervisningen. Disse kan downloades på http://www.findveji.dk/introduktion/for-skoler.

Formål

Find vej i Skolen har til formål at fremme interessen for orienteringsløb hos børn og unge i skolen, samt at give idrætslæreren mulighed for orienterings-aktiviteter med høj kvalitet i idrætsundervisningen. Udover selve idrætten Orientering, så kan idrætten anvendes bredt til tværfaglige aktiviteter, hvor andre fag end idræt involveres.

Find vej i Skolen-pakker

Find vej i Skolen skal gøre det lettere at være idrætslærer i skolen. Forbundets klubber tilbyder pakker til skoler indeholdende kort, faste poster og undervisningsmateriale. Så skal lærerne ikke selv sørge for planlægning af ruter og finde passende kort. Læs mere om skolepakkerne her.

Kontakt DOF's skolekonsulent Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller find din lokale klub i kluboversigten, og hør hvad de har af skoletilbud.

E-læringskursus

Med DOF's e-læringskursus kan folkeskolelærere nemt og gratis tilrettelægge et forløb i orienteringsløb for sine elever. Det strækker over fem moduler og kan nemt tilpasses og differentieres til at passe til forskellige klassetrin.

Du kan få et hurtigt overblik over kurset på denne pdf og finder hele kurset på Idrættens E-læring.

Find vej i Danmark

www.findveji.dk kan du finde faste orienteringsruter til direkte download i hele Danmark. Disse ruter kan meget fint anvendes i idrætsundervisningen, og de fleste af de aktiviteter, der er beskrevet i ovennævnte øvelser, kan tage udgangspunkt et af disse steder.
God tur!

For klubber

Klubber kan finde alle relevante dokumenter og vejledninger under punktet "Find vej i Skolen" i samlingen Vejledninger og Reglementer.