Forbundet og din klub tilbyder uddannelse på alle planer. Klubberne giver dig de grundlæggende færdigheder i orientering, mens forbundet regionalt og nationalt har tilbud om mere specifikke kurser, samt leder- og træneruddannelsen.

Der lægges vægt på en praktisk tilgang uddannelse og oplæring uanset niveau. Samtidig indgår uddannelsestilbudene i en bevidst strategi, der sigter imod etablering af personlige relationer og opbygning af netværk på tværs af klubber.

Organisatorisk er ansvaret for udvikling af undervisningsmaterialer og afvikling kurser placeret i fagudvalgene, med de ansatte konsulenter som tovholdere.

Træner 1 og 2-kursus i 2016/17

Træner 1 er klubinstruktøruddannelsen og retter sig mod personer, som gerne vil opkvalificere deres kompetencer indenfor trænergerningen. Dette kan være udøvere, fungerende trænere eller forældre, som gerne vil være endnu bedre trænere/instruktører.
Træner 2 er klubtræneruddannelsen og er en overbygning på Træner 1 uddannelsen. Uddannelsen retter sig mod personer, der har mindst et par sæsoners trænererfaring på klubniveau og som gerne vil opkvalificere deres kompetencer indenfor trænergerningen.

1-2-Træner - bliv hjælpetræner på 2x4 timer

Dansk Orienterings-Forbund har i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund udviklet et nyt kort hjælpetrænerkursus, der kan afvikles lokalt af de enkelte klubber på 2 x 4 timer.
Kurset henvender sig til ældre ungdomsløbere, forældre og andre interesserede, der vil give en hånd med ved den daglige træning i klubben og omfatter emner som: trænerrollen, træningsmiljø, skygning, minitræning, opvarmning m.m.

Kontakt DOF's udviklingskonsulent Anders Bachhausen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 6178 3576

Mere information:
Information om 1-2-Træner i Dansk Orienterings-Forbund
DOF træningshæftet
DIF træningshæftet
Lærervejledning
Gode råd

 

DIF Diplomtræner

For elitetrænere – eller dem der gerne vil være det
Se mere på: DIFs uddannelsesside

DIF's Coachinguddannelse

Coachinguddannelsen retter sig mod erfarne trænere, som beskæftiger sig med træning af hold eller individuelle udøvere med henblik på præstationsforbedringer. Det er en forudsætning, at man er aktiv som træner, da man skal have mulighed for at træne coaching i det daglige.

DIF Coaching I
Uddannelsens formål er at uddanne træneren til at bruge coaching i sit daglige virke som træner. Uddannelsen består af en vekselvirkning mellem teori og praksis.
DIF Coaching II
For trænere, der vil arbejde med mental coaching

Trænerkataloget

DOF's trænerkatalog med både tekniske, fysiske og mentale øvelser findes fortsat i sin oprindelige form.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt