Nyheder-alle

Der er kommet en helt ny signatur, der med små sorte trekanter viser indgangen til en tunnel eller under en bro.

På det seneste IOF Counsil møde, blev en opdatering af normen for spritorienteringskort godkendt, således at det nu er ISSprOM 2019-2, der er den gældende kortnorm i sprint. 

Af bemærkelsesværdige ændringer, kan genindførelsesen af signaturen 'Impassabel vegetation', kendt som tæthed 4, nævnes, sammen med introduktionen af en helt ny signatur for 'Tunnelindgang' og ændringer i signaturen 'Område passabelt på to niveauer', der nu også kan benyttes under olivengrønne områder og under bygninger. 

For mountainbikeorientering, er der landet en gennemarbejdet revidering af kortnormen, der har været undervejs siden 2018. 

I den nye kortnorm, ISMTBOM 2022, fremhæver IOF bl.a. indførelsen af signaturer til angivelse af hvor det er tilladt at køre uden for stier og spor, tilføjelsen af flere nye signaturer, samt nye valgfri signaturer, der kan bruges til forskellige formål, fx at styrke sikkerheden i skoven. 

Se billederne herunder, for eksempler på nogle af de nævnte ændringer, og find alle gældende kortnormer her.

Læs hele nyheden fra IOF (på engelsk) her.

Den impassable vegetation er tilbage som signatur i den nye sprintnorm.

Den nye 'Tunnelindgang' signatur vises med små trekanter pegende væk fra indgangen.

En af de nye signaturer, der skal styrke sikkerheden i skoven når der køres mountainbikeorientering, er et ensrettet-symbol, der sættes på stier eller spor, hvor der kun må køres den ene eller anden vej. 

Ved det årlige awardshow 'Sport 2021', der blev sendt på DR1 i lørdags, fik mountainbikeorientering og Camilla Søgaard en flot kommentar med på vejen, for Camillas europa- og verdensmester titler, og holdets yderligere fire guldmedaljer. 

Programmet 'Sport 2021' kan ses på DR Tv, og klippet finder man, hvis man spoler frem til 27:50 min. 

Knap 25 min længere inde i programmet får Maja Alm også et fint skulderklap med på vejen, da hendes bronzemedalje til VM sprint nævnes som et flot punktum for karrieren.

Læs vores lange nyhed om Majas karrierestop her på hjemmesiden.

De mange flotte MTB-O præstationer i 2021, kan man også læse mere om på Orientering Online.

 

 

 

 Foto: Adam Grønne, Friluftsrådet

Friluftsrådet har oprettet en Covid-19 hjælpepulje på 3.395.000 kr., der skal yde støtte til lokale friluftsaktiviteter, der er blevet ramt økonomisk som konsekvens af pandemien og de gentagne nedlukninger og restriktioner i perioden 11. marts 2020 til 7. marts 2022.

Der kan ansøges om beløb fra 5.000 kr. og op, der kan bruges på en række forskellige ting. 

Det er fx muligt at få støtte til at dække:

  • Tabte indtægter fra egne arrangementer, som fx. DM'er eller andre konkurrencer klubben skulle have afholdt i perioden. 
  • Ekstraordinære corona-relaterede udgifter, som fx. ekstra rengøring af klubhus, udstyr, og indkøb af værnemidler til brug ved arrangementer og aktiviteter afholdt af klubben. 
  • Udgifter til mindre arrangementer, der er endt med at blive aflyst, som fx. leje af en mark, bålhytte, toiletter eller andre lignende udgifter, der ikke har kunnet refunderes. 
  • Tabte indtægter fra sponsorer, annoncer eller støtteindbetalinger, som fx. ikke er kommet ind fordi det ikke har været muligt at gennemføre de aktiviteter fx. sponsorer er blevet lovet til gengæld for støtte.

Friluftrådet skriver følgende i deres pressemeddelelse:

Har din friluftsforening lidt økonomiske tab som konsekvens af forsamlingsforbud, mistede medlemmer eller aflyste arrangementer under coronakrisen? 

Så kan det være en god idé at kigge nærmere på Friluftsrådets Covid-19 Hjælpepulje. Her kan lokale friluftsforeninger søge om kompensation senest 7. marts.

Puljen kan søges af alle typer lokale friluftsforeninger, der ikke er en del af ansøgerkredsen i andre Covid-19 støtteordninger til foreninger, herunder puljerne under DIF/DGI, DUF og Dansk Firmaidrætsforbund.

Der kan søges om tilskud til at afbøde de negative økonomiske konsekvenser, som foreningen oplever på grund af aflyste arrangementer og manglende indtægter mv. som følge af COVID-19 i perioden 11. marts 2020 til 7. marts 2022.

Læs om Covid-19 hjælpepuljen, hvad der kan søges til, hvem der kan søge, og detaljerede retningslinjer på Friluftsrådets hjemmeside.

Nu sker det!

Magasinet Orientering genopstår i en fysisk, trykt papirudgave, som bliver sendt direkte til abonnenternes postkasse fire gange om året. 

For kun 160 kr. om året, kan forbundets medlemmer købe et årsabonnement på Magasinet Orientering, der udkommer hvert kvartal. Køber man et enkelt magasin ad gangen (kvartalsabonnement), koster det 50 kr. pr. stk.

Læs mere og køb dit abonnement på denne side: Magasinet Orientering tilbage i fysisk format

Eller køb abonnementerne direkte her:

KØB ÅRSABONNEMENT PÅ MAGASINET ORIENTERING

KØB KVARTALSABONNEMENT PÅ MAGASINET ORIENTERING

Magasinet Orientering vil fortsat udkomme i et online magasinformat, der er identisk med det trykte magasin, men ikke koster noget.

Vi har på redaktionen lavet en skarp pris på abonnementerne, som vi håber vil gøre, at mange vil bakke op om projektet, så det kan lade sig gøre.

Sidste frist for tilmelding, hvis man vil have årets første magasin, der udkommer i marts med, er 11. februar 2022.

 

Spørgsmål? 

Er du i tvivl om noget omkring abonnementerne, betaling eller forsendelse, så tøv ikke med at kontakte redaktørerne på Magasinet Orientering, Camilla Bevensee og Iben Valery.

Camilla Bevensee

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

+45 2875 7794

Iben Valery

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

+45 4216 0062

 

Kortudvalget arrangerer i februar/marts en række korttegningskurser i Nord- og Sydkredsen

Senere kommer Sjællandskredsen til.

Det er en god lejlighed til for klubberne til at sætte nye interesserede korttegnere igang og få klubbens  korttegnere yderligere uddannet.

 En oversigt med datoer og de enkelte indbydelser findes på kortudvalgets hjemmeside under indbydelser og kan nåes via nedenstående link.

https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/kort/kort-indbydelser

Underkategorier

Husk at referater fra forskellige møder (Kredsudvalg, Klubledermøder, Børn og Unge) ligger på hjemmesiden.

De ligger under Nordkredsens dokumenter. Her ligger også andre gode informationer.

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF