Nyheder-alle

Nu kan det heldigvis lade sig gøre at samles i U18-gruppen igen, og det sker naturligvis med hensyntagen til de gældende retningslinjer ift. coronavirus. 

Nu er U18-gruppen blevet udtaget til efterårssæsonen. 31 løbere er blevet udtaget til to samlinger i efteråret. Den første ligger d. 21.-23. august, og den anden er fra d. 20.-22. november.

Løberne i gruppen er:

TC Sjælland: 
Amalie Ertmann, Allerød OK
Dicte Andersen, Helsingør OK
Hans Grønborg Nielsen, Allerød OK
Hedda Grooss ,OK Øst Birkerød
Lukas Becker, Søllerød OK
Marius Snedker Storgaard, Farum OK
Mathias Buchgreitz, Søllerød OK
Oscar David Jensen, Allerød OK
Sigrid Staugaard, FIF Hillerød OK
Theis Munktved, Allerød OK
Tobias Olloz, Tisvilde Hegn OK
Valdemar Marager, Allerød OK
Xenia Bregensøe, Tisvilde Hegn OK


TC Århus: 
Anders Secher Thomsen, OK Pan Aarhus
Asbjørn Kaltoft, OK Pan Aarhus
Casper Blakskjær, OK Pan Aarhus
Elanor Henriksen, Horsens OK
Jacob Klærke Mikkelsen, Horsens OK
Jonas Damm Als, OK Pan Aarhus
Jonas Kokholm, Horsens OK
Marie Møller Nielsen, OK Pan Aarhus
Søren Skaug, OK Pan Aarhus
Theresa Skouboe, Horsens OK
Tobias Biering, Silkeborg OK

Topnord:
Ida Riis Madsen Rold Skov OK
Laura Bobach Rold Skov OK

TC Syd:
Eva Örnhagen Jørgensen, OK SNAB
Gustav Jensen, Kolding OK
Jeppe Caspersen, OK SNAB
Jonas Gabs Rasmussen, OK Melfar
Niels Dalgaard, Kolding OK

Jeppe Caspersen, OK SNAB har takket nej til en plads i U18-gruppen.

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til U18-landstræner Astrid Ank Jørgensen på mobil 2284 2170.

Foto: Jeppe Ruud

Efter alt for mange måneder uden mulighed for at deltage i egentlige orienteringsstævner på grund af coronapandemien, lysner det for alvor her i august.

I weekenden d. 14.-16. august er der således mulighed for at få luftet både løbeskoene og cyklen.

OK Pan Aarhus og Horsens OK arrangerer hhv. JFM Sprint og JFM Lang – eller Junior-VM-revanche om vil. Løbene afvikles nemlig i Lyseng og Velling-Snabegård, der udgjorde terrænerne for de samme to distancer ved juniorverdensmesterskaberne for godt et år siden.

Læs mere her om JFM Sprint og JFM Lang

Thomas Steinthal

Øst for Storebælt er der hele tre MTBO-løb at muntre sig med fra fredag til søndag, når OK Øst, FIF Hillerød og Allerød OK byder på hhv. sprint, langdistance og mellemdistance.

Her er der mere info om sprinten, langdistancen og mellemdistancen.

Fælles for alle konkurrencerne er, at de naturligvis afvikles efter DOF’s tekniske retningslinjer for orienteringsstævner ift. coronapandemien. Det betyder blandt andet, at faciliteterne på stævnepladsen er skåret ned til et absolut minimum for at begrænse smitterisikoen.

Tilmelding sker i O-service, og fristerne udløber om ikke så længe.

Nordkredsens formand Claus Poulsen har valgt at trække sig fra DOF’s Hovedbestyrelse af helbredsmæssige årsager.

Claus blev ramt af en blodprop i hjertet under en cykeltur i Hjermind Skov i forrige uge og fik hurtig lægehjælp og er i bedring.

I stedet for Claus indtræder Nordkredsens bestyrelsesmedlem og stedfortræder Jess Rasmussen, Viborg OK i HB.

Claus Poulsen har været HB’s ansvarlige i en række af DOF’s områder: Elite, Skole og MTBO. HB vil i den kommende tid foretage en ny konstituering af de HB-ansvarlige.

DOF vil gerne takke Claus for hans store arbejde i forbundet og ønske fortsat god bedring.

Julisamling bagfra

Holdet på vej ud til en af de mange træninger (Foto: Cæcilie Rueløkke Christoffersen)

På denne tid af året var der i forhold til den oprindelige sæsonplan lagt op til at de landsholdsaktuelle MTBO ryttere skulle holde træningssamling og køre diverse løb i både Tjekkiet og Østrig som en vigtig del af forberedelserne inden VM som oprindeligt var skemalagt til Tjekkiet i August. Nu ved vi jo alle hvordan det er gået med den slags planer indtil videre i 2020, så det var ikke den store overraskelse for nogen da det en gang i løbet af forsommeren blev konstateret at det hele var aflyst. Men så er det godt at der er en landstræner som forstår at få prikket nogle nye mål ind i kalenderen og som formår at tænke alternativt. Denne gang resulterede det i en 8 dages træningslejr i det jyske i den forgangne uge.

Træningsugen blev startet i det midtjyske. Efter et par indledende øvelser i Vejle og Horsens blev basen henlagt til Silkeborg med privat indkvartering på forskellige adresser for at få lidt spredning på deltagerne. Starten af ugen var våd med god, men det er bare sjovere at køre i tørvejr og heldigvis blev forholdene og vejret bedre som dagene gik. De fleste dage bøde på 2 træninger – om formiddagen med kort på styret og om eftermiddagen en blanding af MTB spor og MTB teknik. Efter flere dage i Silkeborgskovene flyttede holdet efterfølgende til Kollerup, hvor der på vejen blev plads til dagens træning arrangeret af forhenværende landsholdsrytter Johan McLassen på hans hjemmebane i Rold Skov. Fra landstræner Allan Jensen lyder det her bagefter: ”Vi har haft en god og tiltrængt træningslejr efter et forår hvor alle konkurrencer i ind- og udland desværre blev aflyst. Hver af de otte dage trænede vi på kort, med fokus på at holde orienteringsevnerne ved lige frem mod efterårets EM og VM (som forhåbentlig bliver til noget, red.). Mange af træningerne  afviklede vi med konkurrencelignende setup på mellem- og langdistance, mens andre træninger blev afviklet som o-intervaller med et setup, der simulerede massestart og stafet. Efter hver træning blev vejvalg og stræktider analyseret og diskuteret med O-Track som omdrejningspunkt - et værktøj, som vi har taget 100% til os og får stort udbytte af”.

Flere af rytterne i landsholdstruppen var behjælpelige med tilrettelægning af træning og banelægning i løbet af ugen og gruppen beretter at det var herligt at kunne træne sammen igen som hold. Et hold som denne gang ud over de ”sædvanlige” gengangere havde fået selskab af to ungdomsryttere (Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK og Miri Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød) som var inviteret med for at kunne snuse til hvad det betyder at satse på eliteniveau. Den finske landsholdsrytter Jussi Laurila havde også fået deltager-pas til samlingen og som tak for tilliden kunne han holde et oplæg om at køre MTBO i Finland. Her er de taktiske overvejelser nogle ganske andre end i Danmark, der må nemlig køres over det hele i terrænet. Sammenholdt med at de områder som er aktuelle til sommerens EM til dels er præget af et tæt og intenst stibillede kan det jo netop forsimple orienteringen væsentligt hvis der kan køres ”lige på”. Her er det selvfølgelig vigtigt at være bevidst om hvordan man bør vælge sit vejvalg og udføre det i forhold til hvad man normalt gør på hjemmebane i dansk terræn, hvor stierne normalt ikke må forlades.

Efter flere gode dage i Kollerup og Svinkløv Klitplantage blev det som en afslutning plads til endnu et gensyn med Rold Skov inden hjemrejse og tid til at opgøre status. Ugen udgjorde, sammen med samlingen tilbage i juni, en vigtig del af iagttagelses-grundlaget til såvel EM som VM. Heldigvis kom der jo også den gode nyhed undervejs om at junior/senior-EM i Finland i september bliver afviklet. Og mens vi stadig mangler at få en afklaring på om det forestående samlede junior/senior-VM og ungdoms-EM i Portugal bliver til noget i oktober, var en hold-udtagelse til årets mesterskaber lige pludselig blevet meget aktuel. En landstræner i arbejdstøjet opsummerer det således: ”Det har været en speciel situation at skulle udtage ryttere til EM og VM på et tidspunkt hvor der ikke har været afviklet MTBO konkurrencer de seneste ni måneder. Jeg har derfor brugt de konkurrencelignende træninger fra den forgangne uge samt betragtninger fra vores seneste træningssamlinger i pinsen og midt i juni som grundlag for udtagelsen - naturligvis også med rytternes tidligere præstationer for øje. På den baggrund har jeg udtaget følgende junior- og seniorlandshold til efterårets EM og VM”:

Dame senior: Camilla Søgaard (Horsens Orienteringsklub), Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) og Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød Orientering)

Herre senior: Oliver Friis (Horsens Orienteringsklub), Thomas Steinthal (FIF Hillerød Orientering) og Allan Jensen (Silkeborg OK, kun stafet og evt. sprint)

Junior piger: Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK), Annika Henriksen (Svendborg OK) og Gertrud Riis Madsen (Rold Skov OK).

Junior drenge: Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød), Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab) og Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)

Undgom piger: Miri Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)

 ”Det er værd at bemærke udtagelsen af ungdomsrytteren Gertrud Riis Madsen, som har vist stor fremgang og højt niveau - særligt hendes unge alder taget i betragtning. Ved EM i Finland i september er Gertrud udtaget til at stille op i juniorrækken, mens hun ved mesterskaberne i Portugal i oktober kommer til at køre ungdoms EM på de individuelle distancer. Miri Brunstedt Nørgaard er udtaget til at køre ungdoms EM på de individuelle distancer i Portugal”.

På samlingen deltog:

Seniorer:

 • Camilla Søgaard (Horsens OK)
 • Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST, Birkerød)
 • Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
 • Oliver Friis (Horsens OK)
 • Thomas Steinthal (FIF Hillerød)

Juniorer:

 • Annika Henriksen (Svendborg OK)
 • Christine Reibert Hansen (Allerød OK)
 • Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK)
 • Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
 • Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)
 • Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab)

Ungdom:

 • Gertrud Riis Madsen (Rold Skov OK)
 • Miri Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)

Landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK)

Kulturministeriet (KUM) har i dag offentliggjort at forsamlingsforbuddet hæves fra 50 personer til 100 personer.

Grænsen gælder frem til 8. august, hvor den forventes at stige til 200 personer, såfremt der ikke sker yderligere udvikling i coronasmitte.

Samtidig har Kulturministeriet publiceret en række sektorvejledninger for idrætten, herunder for sommerskoler, indendørs aktiviteter og klubhuse samt for udendørs aktiviteter.

Af vejledningerne er specificeret en række fortolkninger af forsamlingsforbuddet, ift. fx zone-inddeling og tidsforskydelse af fremmøde.

Af særlig interesse for os er, at den fortolkning, som vi hidtil har brugt, dvs. maksimalt det tilladte antal personer på samme sted på samme tidspunkt, nu er blevet sanktioneret af Kulturministeriet, idet der på side 2 i vejledningen står:

Retningslinjerne anvendelsesområde er udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der maksimalt kan være pt. 100 personer til stede samtidig på samme sted.

I Kulturministeriets vejledning gives der desuden en række eksempler på aktiviteter, der kan afholdes uden at overtræde bekendtgørelsen om forsamlinger.

Her er orienteringsløb specifikt nævnt på side 7:

• Det vil også være muligt at afholde arrangementer med flere end 100 deltagere, hvis arrangementet afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne, sådan at de ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil fx omfatte kapsejladser på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med betydelig afstand mellem bådene. Det vil også omfatte fx golfturneringer, orienteringsløb og lignende udendørs arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem mindre grupper af deltagere - under forudsætning af, at den geografiske spredning kan opretholdes gennem hele arrangementet, dvs. også ved start- og målområdet, hvor der max. må være 100 deltagere til stede samtidig (med mindre deltagerne i det væsentlige sidder ned, se afsnit nedenunder).

På baggrund af Kulturministeriets vejledning er det DOF's/Stævne- og Reglementudvalgets opfattelse, at vores egne “ Tekniske retningslinjer og guidelines for afvikling af orienteringsstævner, gældende fra 8. juni 2020”, der blev udsendt til klubberne medio-juni, opfylder alle anvisninger i Kulturministeriets vejledning og derfor fortsat er gældende.

Link til retningslinjer og vejledninger:

1. Kulturministeriets retningslinjer af 8. juli (for udendørs idræts- og foreningsliv).
2. DIF, DGI og Firmaidrættens retningslinjer for genåbning
3. DOF Tekniske retningslinjer og guidelines for afvikling af orienteringsstævner

Spørgsmål om fortolkninger af retningslinjerne rettes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Underkategorier

Husk at referater fra forskellige møder (Kredsudvalg, Klubledermøder, Børn og Unge) ligger på hjemmesiden.

De ligger under Nordkredsens dokumenter. Her ligger også andre gode informationer.

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF