Nyheder-alle

 

Det var med solen bragende ned på den sorte asfalt, at en intens knock-out sprint i den indre by i Fredericia og på voldene omkring, blev afviklet her til aften. Efter en kvalifikation i formiddags, hvor 5 af de seks danske løbere gik videre, var der gode muligheder for endnu et godt dansk VM-resultat, til at følge op på sprintafetholdets femteplads, på mesterskabets første konkurrence i søndags. De danske arrangører var også igen på plads på fornemste vis, og alt spillede til perfektion i et hav af pink t-shirts og glade fans.

Eneste dansker videre til semifinalerne var Malin Agervig Kristiansson, der løb en fantastisk kvartfinale, hvor hun var med hele vejen rundt, og undgår at lave fejl, i modsætning til flere af dem hun løber i kvartfinale med. Hun kunne løbe over målstregen efter et tæt spurtopgør, som hun kom sejrrigt ud af.

”Det gik fint synes jeg. Jeg har styr på det hele tiden, og kan godt fornemme, at der er nogle der laver en fejl ud fra post 2, hvor de løber ind et sted, hvor der er lukket, og hvor jeg pludselig ligger forrest. Der bliver jeg lige nødt til at tage et stop og finde ud af hvad jeg skal. Jeg er glad for at jeg ikke lader mig stresse af, at de kommer op igen, men bare bliver ved med at arbejde for det. Det var hårdt fysisk, men jeg gjorde hvad jeg kunne i hvert fald,” fortæller Malin efter hun er kommet i mål på kvartfinalen.

I semifinalen var Malin oppe mod nogle virkelig hurtige kvinder, og hun skulle kæmpe hele vejen rundt. Et vejvalg på det sidste lange stræk inden mål blev afgørende for flere af de bedste løbere, og selvom Malin tog det rigtige valg, kunne hun ikke følge med de forreste, og blev nummer 5, 8 sekunder efter vinderen fra Storbritannien og med kun et sekund op til verdensstjernen fra Norge, danskbosatte Andrine Benjaminsen.

”Jeg synes virkelig jeg skulle kæmpe hele vejen og finde balancen mellem at arbejde for at følge med overhovedet, og stadig følge med på kortet. Det var et fint løb egentlig. Jeg tager et godt vejvalg på langstrækket til sidst, men hullet op er for stort til, at det kunne blive til mere end en femteplads i dag. Knock-out er jo på den måde en brutal distance, hvor man bliver slået ud på en eller anden måde, og det giver selvfølgelig en øv-følelse, når man ikke går videre,” fortæller Malin Agervig Kristiansson i mål. Malin bliver nummer 13, sammen med de to andre femtepladser fra de andre to semifinaler, da placeringerne fordeles lige imellem semifinalerne for de løbere, der ikke er blandt de 6, der gik videre til finalen.

Marginalerne var udover for Malin, heller ikke helt på de andre danske løberes side i finalerne, og både Søren Thrane Ødum og Jakob Edsen, kom ikke videre fra deres respektive kvartfinaleheats. Det var nogle hårde heats, begge de danske herrer var kommet i, og selvom Søren var først på næstsidste posten, med kun få hundrede meter til mål, havde han ikke det sidste gear i spurten, og ender som nummer 5 i kvartfinalen, efter at have givet alt han havde i spurtopgøret. Jakob Edsen blev også nummer 5 i sin kvartfinale, der var lige så tæt som Sørens til sidst, og ligesom holdkammeraten, var Jakob også med i top-3 på næstsidste post, men blev spurtet fra i opløbet, og kunne heller ikke indløse en af de tre semifinalebilletter. Både Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum bliver en delt 25. plads samlet set, i dagens konkurrence.

Hos damerne, var alle tre løbere videre fra kvalifikationen, men med mange hurtige løbere i deres heats, var der også lagt op til en hård konkurrence for dem. Både Nicoline Friberg Klysner og Miri Thrane Ødum bliver nummer 4 i deres kvartfinale heats, efter tætte opgør hele vejen til målstregen. Nicoline Friberg Klysner er dog glad for at hun formåede at give alt hvad hun havde i sin kvartfinale, og kunne presse nogle af verdens bedste løbere undervejs.

”Jeg laver en lille fejl i begyndelsen, hvor jeg trækker to af de andre med, og så ligger vi lidt bagved, og skal forsøge at blive ved med at kæmpe os op. Det er bare sindssygt hårdt, og de andre løber sindssygt hurtigt. Det gik godt på den måde, at jeg formår at give den hvad jeg har og kan presse de andre derude, det var fedt. Men selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at det ikke lige rækker til at gå videre,” fortalte Nicoline Friberg Klysner, da hun kom i mål efter kvartfinalen. Både Miri Thrane Ødum og Nicoline Friberg Klysner bliver en delt 19. plads samlet set, på dagens konkurrence.

Sidste danske løber, der var udtaget til distancen, Emil Øbro, klarede ikke at gå videre fra formiddagens kvalifikation, da han blev en ærgerlig nummer 13, med bare et sekund op til 12. pladsen og billetten videre i konkurrencen.

Resultat - Damer total​

Plac Name Organisation Time
1 Tove Alexandersson Sweden 8:09
2 Megan Carter Davies Great Britain 8:24
3 Eef van Dongen Netherlands 8:25
4 Sara Hagstrom Sweden 8:29
5 Simona Aebersold Switzerland 8:30
6 Lina Strand Sweden 8:44
7 Elena Roos Switzerland 7:05
8 Ursula Fesselhofer Austria 6:45
9 Ana Isabel Toledo Navarro Spain 7:32
10 Tereza Janosikova Czech Republic 7:42
10 Andrine Benjaminsen Norway 6:50
12 Charlotte Ward Great Britain 7:08
13 Victoria Haestad Bjornstad Norway 10:09
13 Malin Agervig Kristiansson Denmark 6:51
13 Kateryna Dzema Ukraine 7:35
16 Venla Harju Finland 6:56
19 Marie Olaussen Norway 7:37
19 Miri Thrane Oedum Denmark 7:26
19 Sabine Hauswirth Switzerland 7:11
19 Grace Molloy Great Britain 7:42
19 Cecile Calandry France 7:24
19 Nicoline Friberg Klysner Denmark 7:14

 

 

Resultat - Herrer total

Plac Name Organisation Time
1 Matthias Kyburz Switzerland 7:19
2 August Mollen Sweden 7:20
3 Jonatan Gustafsson Sweden 7:24
4 Tim Robertson New Zealand 7:28
5 Loic Capbern France 7:30
6 Kristian Jones Great Britain 7:31
7 Ralph Street Great Britain 6:52
8 Adrien Delenne France 6:43
9 Havard Sandstad Eidsmo Norway 7:08
10 Jonathan Crickmore Great Britain 6:48
11 Miika Kirmula Finland 7:10
11 Eirik Langedal Breivik Norway 6:55
13 Tomas Krivda Czech Republic 7:02
13 Vojtech Kral Czech Republic 7:12
13 Riccardo Scalet Italy 6:56
16 Martin Hubmann Switzerland 7:30
16 Aston Key Australia 7:01
18 Aron Bako Hungary 7:10
19 Algirdas Bartkevicius Lithuania 6:18
19 Robert Merl Austria 6:49
19 Riccardo Rancan Switzerland 6:30
19 Jannis Bonek Austria 6:30
19 Martin Regborn Sweden 6:14
19 Jakub Glonek Czech Republic 6:31
25 Joseph Lynch New Zealand 6:19
25 Piotr Parfianowicz Poland 6:50
25 Michal Olejnik Poland 6:33
25 Soren Thrane Odum Denmark 6:31
25 Jakob Edsen Denmark 6:16
25 Alvaro Casado Spain 6:31

Se alle resultater fra dagens knock-out sprint her.

Det blev stolpe ud for det danske hold, der nu kun har den klassiske sprintdistance tilbage, inden et længeventet VM på hjemmebane er overstået.

Sprint i Vejle på torsdag

De danske løbere, der skal i aktion på sprinten i Vejle er:

Damer:

Caroline Gjøtterup Frederiksen
Hedvig Valbjørn Gydesen
Ida Agervig Kristiansson

Herrer:

Emil Øbro
Jakob Edsen
Søren Thrane Ødum

Der er start på kvalifikationen til sprinten fra kl. 9.30 på torsdag, og finalerne løbes mellem kl. 17.51 og 18.35 for herrerne, og kl. 18.51 og 19.35 for damerne.

På endnu en flot sommerdag, bød de mange frivillige i pink t-shirts, løberne velkomne til anden konkurrence ved årets VM i Trekantområdet, knock-out sprinten, der startede med formiddagens kvalifikation.

Ligesom på sprintstafetten i Kolding, var setuppet professionelt, selvom der kun var tale om en kvalifikation, og et oplagt speaker team var med til at tage blandt andet de seks danske løbere i mål. Fem af dem gik videre, og kun Emil Øbro klarede ikke 'cuttet' i top 12, med kun 1 sekund og endte på en ærgerlig 13. plads. 

Hos herrerne var de andre to danskere, Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum, sikkert videre, som henholdsvis heatvinder og nummer 5. 

I dameklassen, var heldet på Miri Thrane Ødums side, og nordsjællænderen gik videre som nummer 12 i sit heat. Både Nicoline Friberg Klysner og Malin Agervig Kristiansson var sikkert videre, på hhv. en 8. og en 5. plads, og dermed er alle de danske damer med, når der skal løbes finaler i Fredericia centrum i eftermiddag. 

Løberne kan med sikkerhed se frem til en stor oplevelse, da de dygtige arrangører igen har gjort meget ud af gode omgivelser for konkurrencen.

Der er gået 12 videre fra hvert af de tre heats i hver klasse i kvalifikationen, og de 36 løbere af hvert køn fordeles i 6 kvartfinaler, med 6 løbere i hver. 

Fra hver kvartfinale, går 3 løbere videre til de 3 semifinaler, også med 6 løbere i hver. Fra hver af semifinalerne går der to løbere videre til den afsluttende finale, en for herrerne og en for damerne, hvor 6 løbere skal kæmpe om medaljerne. 

I alle finalerne, starter løberne samlet, og de første to (semifinalerne) eller tre (kvartfinaler) løbere, der krydser målstregen er med videre, eller vinder medaljer (finalen). 

Finalerne er mellem 6,5 minut og 9 minutter, så der kommer til at være fuld fart på hele vejen rundt på de korte runder, og kamp om pladserne videre. 

Kvartfinalerne starter fra kl. 16.00 for herrerne og 16.36 for damerne, med 6 min startinterval. 

Semifinalerne løbes fra kl. 17.45 for herrerne og 18.21 for damerne med 12 min startinterval, og finalerne løbes kl. 19.02 for herrerne og kl. 19.22 for damerne.

Følg med live via IOF live: https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championships-2/knock-out-sprint/ 

 


Foto: Kell Sønnichsen
 
WOC 2022 i Trekantområdet blev skudt i gang med et brag, da 33 nationer kæmpede mod hinanden i mix-sprintstafetten. Omgivelserne i Kolding, nærmere bestemt Staldgården ved siden af det 750 år gamle slot Koldinghus, var de perfekte rammer om en intens stafet.

Det danske hold løb gode stabile ture, og kan være fuldt ud tilfredse med 5. pladsen, mener landstræner Tue Lassen:
"Vi havde et mål om top 6, og om at kunne lege med i medaljekampen, og det kunne vi. Vi vidste godt at Miri måske ville blive overmatchet på sidsteturen, men hele holdet leverer rigtig gode præstationer, og kan være godt tilfredse," fortæller Tue Lassen fra team zone. 
 
Nicoline Friberg debuterede på holdet, og skulle sætte hele VM i gang på førsteturen. Det klarede hun flot, og hun kom ind som nummer 7, sammen med en større gruppe, der lå omkring 40 sekunder efter det førende svenske hold, hvor Lina Strand havde fået hul ned til schweizerne. 
 
På andenturen var Søren Thrane Ødum ifølge ham selv, ikke helt der hvor han gerne ville være fysisk, men en stabil teknisk præstation, og en stor fejl fra flere af de andre hold, gjorde at Søren kunne sende Jakob Edsen ud som nummer 5, stadig et lille minut efter svenskerne i tet, men med de næste top-6-hold inden for rækkevidde. 
 
Holdets rutinerede tredjetur, Jakob Edsen, løb sig hurtigt en placering op, og ved 2. radiotid, lå han i bronzeposition. Han løb en stærk tur, og holdt tredjepladsen hele resten af vejen til mål, hvor han kunne sende sidstur Miri Thrane Ødum ud med lidt mere end 10 sekunder ned til forfølgerne fra Norge, Schweiz og Frankrig.
 
Miri Thrane Ødum leverede en super sidstetur, hvor hun tog gode beslutninger på vejvalgene, men hun kunne i sidste ende, alligevel ikke holde de stærke ankerkvinder fra Norge og Schweiz bag sig. Andrine Benjaminsen fra Norge, kom forbi på første runde, inden publikumspassagen, og tog i mål bronzemedaljen med 6 sekunder. Elena Roos fra Schweiz og Cecile Calandry fra Frankrig skulle kæmpe lidt mere for at gå forbi, og lå sammen med Miri et godt stykke rundt på sidste sløjfe. Til sidst blev det den tidligere verdensmester på distancen, Elena Roos, der kunne spurte over stregen som den første af de tre, med Danmark og Miri kun 2 sekunder efter på 5. pladsen, og yderligere kun 3 sekunder ned til det franske hold. 
 
Det blev en tæt afgørelse på stafetten, der ikke blev mindre spændende af en klage, der udskød medaljeceremonien. Det endte dog med at resultatet stod ved magt, og medaljerne blev fordelt mellem Sverige, Storbritannien og Norge. 
 
Resultater
1 Sweden       58:39        
  1. Lina Strand 14:34 1   14:34 1      
  2. Max Peter Bejmer 15:13 6 +0:20 29:47 1 0    
  3. Gustav Bergman 14:54 8 +0:53 44:41 2 +1    
  4. Tove Alexandersson 13:58 1   58:39 1 -1    
2 Great Britain       59:41        
  1. Charlotte Ward 15:09 3 +0:35 15:09 3      
  2. Ralph Street 14:53 1   30:02 2 -1    
  3. Kristian Jones 14:38 4 +0:37 44:40 1 -1    
  4. Megan Carter Davies 15:01 5 +1:03 59:41 2 +1    
3 Norway       1:00:20        
  1. Ane Dyrkorn 15:16 6 +0:42 15:16 6      
  2. Lukas Liland 15:56 17 +1:03 31:12 8 +2    
  3. Kasper Harlem Fosser 14:30 2 +0:29 45:42 6 -2    
  4. Andrine Benjaminsen 14:38 2 +0:40 1:00:20 3 -3    
4 Switzerland       1:00:26        
  1. Simona Aebersold 14:51 2 +0:17 14:51 2      
  2. Joey Hadorn 16:25 23 +1:32 31:16 12 +10    
  3. Matthias Kyburz 14:30 2 +0:29 45:46 8 -4    
  4. Elena Roos 14:40 3 +0:42 1:00:26 4 -4    
5 Denmark       1:00:28        
  1. Nicoline Friberg Klysner 15:17 7 +0:43 15:17 7      
  2. Soren Thrane Odum 15:22 7 +0:29 30:39 5 -2    
  3. Jakob Edsen 14:40 5 +0:39 45:19 3 -2    
  4. Miri Thrane Oedum 15:09 7 +1:11 1:00:28 5 +2    
6 France       1:00:31        
  1. Isia Basset 15:27 10 +0:53 15:27 10      
  2. Adrien Delenne 15:04 5 +0:11 30:31 4 -6    
  3. Lucas Basset 15:00 10 +0:59 45:31 4 0    
  4. Cecile Calandry 15:00 4 +1:02 1:00:31 6 +2
 
 
 
På tirsdag, d. 28. juni, fortsætter WOC 2022, med knock-out sprint i Fredericia, og her stiller Danmark med dette hold:
Damer:
Malin Agervig Kristiansson
Miri Thrane Ødum
Nicoline Friberg Klysner 

Herrer:
Emil Øbro
Jakob Edsen
Søren Thrane Ødum
 
Der er start på kvalifikationen til knock-out sprinten fra kl. 9.30 på tirsdag, og finalerne løbes mellem kl. 16.00 og 19.30. 

Vil du følge med i hvordan det går det danske landshold videre i VM, så følg Dansk Orienterings-Forbund på Facebook eller @danskorientering på Instagram, der holder vi dig opdateret. Ellers kan du tilmelde dig nyhedsbrevet 'Landshold' under 'Nyhedsformidling' i løberindstillinger i O-service, og få denne nyhed direkte i indbakken. 

Vil du se video, ligger alt indhold fra WOC 2022 på vores YouTube-kanal: DOFwebtv, hvor du blandt andet kan se portrætter af alle løberne, og lære dem lidt bedre at kende.

Det er smilende løbere i afslappet tøj, på jagt efter lidt koldskål eller en anden god snack i varmen, der møder én i den danske VM-lejr på Landal i Middelfart. I lederhytten er der bunker af tørvarer på alle overflader, og køleskabet er stoppet til bristepunktet. Madansvarlig Iben Valery har styr på præferencer og mængder.  

Der skal energi til, for i morgen går det løs på et af årets helt store højdepunkter for det danske landshold, WOC 2022. Det er endda på hjemmebane i Danmark, nærmere bestemt Trekantområdet. Kolding, Fredericia og Vejle lægger gader til årets sprintorienteringsfest, hvor der skal findes verdensmestre på tre distancer; sprintstafet, knock-out sprint og sprint. 

Det danske VM-hold, der består af 9 løbere, to trænere, en sportschef, en fysioterapeut, en sportspsykolog, en madansvarlig og en alt-mulig-hjælper, har været i Middelfart siden mandag, for at træne de sidste hårde træninger sammen, og blive helt klar til at konkurrere til WOC 2022. Og nu er det her endelig, det mesterskab de danske løbere har trænet mod så længe. Kun ganske få - 6 damer og 3 herrer - klarede udtagelsen til holdet, men de står skarpt, og er klar til at trække i den rød/hvide trøje i morgen. 

"Alt i alt, er vi godt tilfredse med de sidste forberedelser, og jeg tror ikke der er så meget vi kunne have gjort anderledes," fortæller landstræner Tue Lassen, om optakten til VM. 

"Løberne er klar nu! Vi har løbet den sidste hårde træning for dem der skal i aktion først på ugen, og de andre mangler kun de sidste. Så nu er arbejdet gjort og nu venter vi bare på at komme i gang, og løberne venter på at vise hvad de kan," supplerer landstræner Jeppe Ruud.

Holdet har været afsted på 10 dages træningslejr i starten af juni, og der er blevet trænet godt både der, i ugen de havde hver for sig, og nu igen som samlet hold i Middelfart.

"Det er gået rigtig fint for de fleste, men Søren har haft lidt udfordringer med lidt sygdom i ugen op til her, efter at vi kom hjem fra sidste træningslejr. Han er blevet frisk igen, men er førs stødt til lejren i dag. Han har meldt klar, men det er første hårde træning for ham siden træningslejren, når han skal i aktion i morgen, så det kan gå lidt begge veje. Vi har en tro på, at han kommer til at præstere godt og stabilt, men det kan godt være, at han lige mangler de sidste procenter," fortæller Tue Lassen om hvordan det er gået med de sidste forberedelser for løberne. 

Trænerne mener at de er så klar som de kan blive, her inden dagen de har forberedt sig på så længe, og håber at de kan være med i toppen af verdenseliten, både på morgendagens sprintstafet og på de individuelle distancer. 

"Den officielle målsætning sat sammen med Team Danmark, hedder to medaljer. Den blev sat i efteråret sidste år, hvor Maja stadig var i spil til at løbe VM. Vi står med et forholdsvist uprøvet hold. Nogle af dem har været med før, men flere af dem, der løb VM på sprint sidste år, har ikke kvalificeret sig i år, så der er mange der er nye. Det bliver spændende at se hvad de kan," fortæller landstræner Tue Lassen, men det bliver alt andet end nemt, mener han. 

"Det bliver hårdt at tage medaljer, både på sprintstafet og på de individuelle løb. Der er ikke nogle af løberne der har individuelle målsætninger om medaljer, og det er heller ikke det niveau vi har set indtil nu. Men vi håber at vi kan være med og kæmpe deroppe, og ligge i top-8, som er verdensklasseresultater. Når man er deroppe, er det ofte marginaler, også op til medaljerne. På en god dag, hvor alt flasker sig, håber vi også at vi kan tage medaljer, men det må tiden vise. Vi kan sagtens stå bagefter og være tilfreds med top-8 placeringer og have præsteret godt," forklarer landstræneren. 

Og det er ikke bare et hvilket som helst VM, hvor de mange VM-debutanter skal prøves for første gang, men et VM på hjemmebane, hvor der alt andet lige, er et lidt større pres på de danske løbere. 

"Det fylder meget i hovedet på løberne. Selvom det er fedt, at der er mange de kender, der hepper, og det også giver meget, så er det også et ekstra stressmoment for dem. De kan godt mærke at der er meget på spil. Der er mange der har kæmpet om at få lov til at løbe VM for Danmark, og nu står de og har været bedst, og er blevet udvalgt til det. Det er meget pres der ligger på deres skuldre, og der er mange af dem, der ikke har prøvet det før. Specielt ikke på det her niveau og på hjemmebane," fortæller Tue Lassen, der peger på at håndteringen af det pres, bliver nøglen til at lykkes for det danske hold i den kommende uge.

"Det der bliver udfordrende, bliver at håndtere de der følelser og tanker om at skulle ud og præstere når presset er allerstørst. Det er det vi skal ud og hjælpe dem med, og det de også skal hjælpe hinanden med, både på sprintstafet, men også individuelt, så de kan håndtere det mentale spil. De er rigtig godt forberedt teknisk og fysisk, så det bliver det mentale, der bliver det der gør, om de kommer til at præstere eller ej," afslutter landstræneren. 

VM programmet byder på sprintstafet i Kolding i morgen søndag, med start kl. 17.30, knock-out sprint kvalifikation fra kl. 9.30 og finaler fra kl. 16.00 i Fredericia på tirsdag og sprint kvalifikation fra kl. 9.30 og finaler fra kl. 17.50 i Vejle på torsdag. Se hvordan du kan følge med nedenfor her. 

Følg med på stævnepladsen

Søndag 26. juni - Sprintstafet
Arena: Koldinghus

16.30 Åbningsceremoni Koldinghus
17.30-18.30 Sprintstafet Koldinghus

ARENA KOLDINGHUS ADRESSE: Koldinghus, 6000 Kolding, Denmark 
ARENA KOLDINGHUS TRANSPORT: Tag toget til Kolding station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 400m

Tirsdag 28. juni - Knock-Out sprint kvalifikation og finaler
Arena: Østerstrand

9.30-11.00 Knock-Out sprint kvalifikation, Arena Østerstrand

Arena: Ryes Plads

16.00-16.40 Knock-Out sprint kvartfinaler herrer, Arena Ryes Plads

16.36-17.15 Knock-Out sprint kvartfinaler damer, Arena Ryes Plads

17.45-18.20 Knock-Out sprint semifinaler herrer, Arena Ryes Plads

18.21-18.55 Knock-Out sprint semifinaler damer, Arena Ryes Plads

19.02 Knock-Out sprint finale herrer, Arena Ryes Plads

19.22 Knock-Out sprint finale damer, Arena Ryes Plads

ARENA ØSTERSTRAND ADRESSE: Øster Voldgade 9, 7000 Fredericia, Denmark 
ARENA ØSTERSTRAND TRANSPORT: Tag toget til Fredericia station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 2000m

ARENA RYES PLADS ADRESSE: Sjællandsgade 31-33, 7000 Fredericia, Denmark
ARENA RYES PLADS TRANSPORT: Tag toget til Fredericia station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 1300m

Torsdag 30. juni - Sprint kvalifikation og finale
Arena: Vestre Stadion 

9.30-11.00 Sprint kvalifikation, Arena Vestre Stadion 

Arena: Byparken

17.51-18.50 Sprint finale herrer, Arena Byparken

18.51-19.50 Sprint finale damer, Arena Byparken

ARENA VESTRE STADION ADRESSE: Vestre Stadion, Vestbanevej 1A, 7100 Vejle, Denmark
ARENA VESTRE STADION TRANSPORT: Tag toget til Vejle station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 1700m

ARENA BYPARKEN ADRESSE: Byparken, 7100 Vejle, Denmark
ARENA BYPARKEN TRANSPORT: Tag toget til Vejle station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 800m

En fuldstændig detaljeret plan for konkurrencerne kan ses i Bulletin 4 her (side 6): https://www.woc2022.dk/wp-content/uploads/2022/06/WOC-2022-Bulletin-4.pdf 

Information om parkering under WOC 2022 kommer på arrangørernes hjemmeside: https://www.woc2022.dk/

TV2-sending og IOF Live + WebTV

Der produceres live tv-sendng fra sprintstafetten og finalerne på de individuelle distancer. TV2 sender live på kanalen TV2 Sport X, der kan tilgås via TV2 Play, og der kan købes adgang til IOF's Live TV via deres side: https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championships-2/welcome/. IOF har desuden live dækning af konkurrencerne i form af live results og GPS-tracking, som også findes på deres IOF Live siden.

TV2 sendetider: 

Søndag 26. juni - 17.15-18.45
Tirsdag 28. juni - 17.25-19.40
Torsdag 30. juni - 17.35-20.00

IOF Web TV sendetider: 

Søndag 26. juni - 17.15-18.45
Tirsdag 28. juni - 17.30-19.40
Torsdag 30. juni - 17.40-20.00

Live opdateringer på Sociale Medier

På Twitter opdaterer IOF via kanalen @orienteeringWOC, under alle konkurrencerne, og det er her man skal følge med, hvis man vil opdateres om hvem der fører, løber godt og resultater til sidst. 

Hvis man vil have den danske vinkel, skal man sørge for at følge @danskorientering på Instagram, hvor der opdateres live i 'stories' og de endelige resultater bliver lagt ud som et opslag. Det samme gælder på Facebook, hvor man skal synes godt om og følge siden Dansk Orienterings-Forbund

Følg også med hos WOC 2022 arrangørerne på Instagram@woc2022 og @wocorienteering, og på Facebook: siden World Orienteering Championships 2022 Denmark (dansk) og siden World Orienteering Championships (engelsk). 

DOF Web TV 

På forbundets YouTube kanal, DOFwebtv, kommer der hver dag interviews med løberne efter målgang op, og her finder du også portrætter af alle de danske VM-løbere, og andet video-indhold, der har med WOC 2022 at gøre. Abonnér evt. på denne playliste: WOC 2022, hvis du vil være sikker på at finde alt WOC 2022-relateret indhold.

Nyheder og nyhedsbrev

Der kommer som altid en nyhed ud her på hjemmesiden efter løbene, hvor de danske præstationer og resultater gennemgås, og der linkes til alle resultater. Samme nyhed kan man få direkte i sin mail-indbakke, i form af et kort nyhedsbrev, hvis man har tilmeldt sig kategorien 'Landshold' under 'nyhedsformidling' i O-service. Du kan læse mere om hvordan du tilmelder dig nyhedsbreve her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8521-fa-nyheder-og-vigtig-info-fra-forbundet-i-indbakken 

 

 

Om 5 dage går det løs til VM i Trekantområdet, og der er rig mulighed for at følge med, både på arenaen ude i virkeligheden, og hjemme foran skærmen. 

Det er selvfølgelig fedest at følge med på sidelinjen langs opløbet, på stævnepladserne i Kolding, Fredericia og Vejle, og her følger derfor først en lille oversigt, over hvornår der sker hvad:

 

Følg med på stævnepladsen

Søndag 26. juni - Sprintstafet
Arena: Koldinghus

16.30 Åbningsceremoni Koldinghus
17.30-18.30 Sprintstafet Koldinghus

ARENA KOLDINGHUS ADRESSE: Koldinghus, 6000 Kolding, Denmark 
ARENA KOLDINGHUS TRANSPORT: Tag toget til Kolding station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 400m

Tirsdag 28. juni - Knock-Out sprint kvalifikation og finaler
Arena: Østerstrand

9.30-11.00 Knock-Out sprint kvalifikation, Arena Østerstrand

Arena: Ryes Plads

16.00-16.40 Knock-Out sprint kvartfinaler herrer, Arena Ryes Plads

16.36-17.15 Knock-Out sprint kvartfinaler damer, Arena Ryes Plads

17.45-18.20 Knock-Out sprint semifinaler herrer, Arena Ryes Plads

18.21-18.55 Knock-Out sprint semifinaler damer, Arena Ryes Plads

19.02 Knock-Out sprint finale herrer, Arena Ryes Plads

19.22 Knock-Out sprint finale damer, Arena Ryes Plads

ARENA ØSTERSTRAND ADRESSE: Øster Voldgade 9, 7000 Fredericia, Denmark 
ARENA ØSTERSTRAND TRANSPORT: Tag toget til Fredericia station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 2000m

ARENA RYES PLADS ADRESSE: Sjællandsgade 31-33, 7000 Fredericia, Denmark
ARENA RYES PLADS TRANSPORT: Tag toget til Fredericia station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 1300m

 

Torsdag 30. juni - Sprint kvalifikation og finale
Arena: Vestre Stadion 

9.30-11.00 Sprint kvalifikation, Arena Vestre Stadion 

Arena: Byparken

17.51-18.50 Sprint finale herrer, Arena Byparken

18.51-19.50 Sprint finale damer, Arena Byparken

ARENA VESTRE STADION ADRESSE: Vestre Stadion, Vestbanevej 1A, 7100 Vejle, Denmark
ARENA VESTRE STADION TRANSPORT: Tag toget til Vejle station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 1700m

ARENA BYPARKEN ADRESSE: Byparken, 7100 Vejle, Denmark
ARENA BYPARKEN TRANSPORT: Tag toget til Vejle station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 800m

En fuldstændig detaljeret plan for konkurrencerne kan ses i Bulletin 4 her (side 6): https://www.woc2022.dk/wp-content/uploads/2022/06/WOC-2022-Bulletin-4.pdf 

Information om parkering under WOC 2022 kommer på arrangørernes hjemmeside: https://www.woc2022.dk/

 

TV2-sending og IOF Live + WebTV

Der produceres live tv-sendng fra sprintstafetten og finalerne på de individuelle distancer. TV2 sender live på kanalen TV2 Sport X, der kan tilgås via TV2 Play, og der kan købes adgang til IOF's Live TV via deres side: https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championships-2/welcome/. IOF har desuden live dækning af konkurrencerne i form af live results og GPS-tracking, som også findes på deres IOF Live siden.

TV2 sendetider: 

Søndag 26. juni - 17.15-18.45
Tirsdag 28. juni - 17.25-19.40
Torsdag 30. juni - 17.35-20.00

IOF Web TV sendetider: 

Søndag 26. juni - 17.15-18.45
Tirsdag 28. juni - 17.30-19.40
Torsdag 30. juni - 17.40-20.00

 

 

Live opdateringer på Sociale Medier

Twitter opdaterer IOF via kanalen @orienteeringWOC, under alle konkurrencerne, og det er her man skal følge med, hvis man vil opdateres om hvem der fører, løber godt og resultater til sidst. 

Hvis man vil have den danske vinkel, skal man sørge for at følge @danskorientering på Instagram, hvor der opdateres live i 'stories' og de endelige resultater bliver lagt ud som et opslag. Det samme gælder på Facebook, hvor man skal synes godt om og følge siden Dansk Orienterings-Forbund

Følg også med hos WOC 2022 arrangørerne på Instagram: @woc2022 og @wocorienteering, og på Facebook: siden World Orienteering Championships 2022 Denmark (dansk) og siden World Orienteering Championships (engelsk). 

 

DOF Web TV 

På forbundets YouTube kanal, DOFwebtv, kommer der hver dag interviews med løberne efter målgang op, og her finder du også portrætter af alle de danske VM-løbere, og andet video-indhold, der har med WOC 2022 at gøre. Abonnér evt. på denne playliste: WOC 2022, hvis du vil være sikker på at finde alt WOC 2022-relateret indhold.

 

Nyheder og nyhedsbrev

Der kommer som altid en nyhed ud her på hjemmesiden efter løbene, hvor de danske præstationer og resultater gennemgås, og der linkes til alle resultater. Samme nyhed kan man få direkte i sin mail-indbakke, i form af et kort nyhedsbrev, hvis man har tilmeldt sig kategorien 'Landshold' under 'nyhedsformidling' i O-service. Du kan læse mere om hvordan du tilmelder dig nyhedsbreve her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8521-fa-nyheder-og-vigtig-info-fra-forbundet-i-indbakken 

 

Underkategorier

Husk at referater fra forskellige møder (Kredsudvalg, Klubledermøder, Børn og Unge) ligger på hjemmesiden.

De ligger under Nordkredsens dokumenter. Her ligger også andre gode informationer.

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD