Junior-VMs sprint blev en varm omgang med temperaturer op til 35 grader og udfordrende for de danske deltagere. Eva Ørnhagen Jørgensen var bedst på en fin 39. plads ca. 2½ minutter efter den finske vinder. Eva var to sekunder foran Sigrid Højer Staugaard som nr. 41 og Amalie Ertmann nr. 45 yderligere 7 sekunder efter Sigrid.

Hos herrerne var tidligt startende Theis Munktved bedst i de kringlede gader og stræder i landsbyen Carapito på en 48. plads kun lidt over to minutter efter den suveræne vinder, Axel Elmblad fra Sverige. Jonas Dam Als endte som nr. 63, mens Gustav Vinther Østermark Jensen og Oscar David Broman Jensen delte pladsen som nr. 74.

De endelige resultater kan findes via IOF Eventor her: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7493&eventClassId=12551

Deltagerne forbereder sig nu på onsdagens sprintstafet, som bliver afholdt ved Junior-VM for første gang. Følg med live her: https://orienteering.sport/event/junior-world-orienteering-championship/sprint-relay/

Det bliver en spændende konkurrence, selvom den arrangeres på den kedelige baggrund, at der er totalt forbud mod færdsel i skovene i Portugal på grund af brandfare. Og p.t. er der desværre ingen tegn i vejrudsigterne på, at den situation vil ændre sig før Junior-VM slutter. Så alt tyder på, at skovdistancerne ved Junior-VM må afvikles på et endnu ikke aftalt tidspunkt i løbet af efteråret.

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD