Coronapandemien gjorde 2020 til et uhyre svært år for idrætsforeninger landet over med aflyste aktiviteter og lukkede faciliteter.

På landsplan sagde foreningerne farvel til knap 90.000 medlemmer i DIF og DGI, som du kan læse mere om her. 

Men selv om vi i orienteringsidrætten også måtte aflyse og tilpasse mange af vores aktiviteter, er vi blevet lidt flere medlemmer i løbet af 2020. Helt præcist 138 nye medlemmer i klubberne i forhold til året før.

Det er en stigning på knap to procent og betyder, at der ved årsskiftet var 7129 medlemmer i 72 klubber.

Det viser statistikken fra Danmarks Idrætsforbund, som du kan dykke ned i her. 

Tallene viser ikke så overraskende, at indendørsidrætterne er blevet hårdest ramt på medlemstallene som følge af lukkede faciliteter. Vi har som udendørs idræt i svingende grad kunne afvikle stævner og individuelle træninger, og klubbernes initiativrigdom på den front spiller med sikkerhed en stor rolle i de stabile medlemstal.

Til gengæld kan man også se, at vi har sagt farvel til flere medlemmer i aldersgruppen 7-12 år, og det skyldes givetvis aflyste træningsaktiviteter. Har I som klub lyst til at sætte fokus på børne- og ungdomstræning og få sparring og idéer, er I som altid velkomne til at kontakte forbundets TBU-konsulent Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD