Der stod Faaborg OK-løbere øverst på skamlen i begge seniorklasser, da DM Nat var løbet til ende i Jægersborg Hegn sent lørdag aften.

Hos herrerne var sidst startende Tue Lassen urørlig hele vejen rundt på de mere end 13 kilometer i den flade, hurtige nordsjællandske forårsskov. Allerede på første radiopost var Tue et minut hurtigere end konkurrenterne og formåede at holde det høje tempo hele vejen rundt - og vandt med knap tre minutters forspring.

- Jeg havde svært ved at løbe på retning i starten og synes hele tiden, at jeg røg skævt. Men så kom der heldigvis nogle længere stræk, hvor man kunne få kigget lidt på kortet og komme bedre ind i rytmen. Og da jeg så var ved at hente Rasmus Djurhuus ved post 13, bekræftede det mig i, at det gik rimelig godt, sagde Tue Lassen beskedent efter løbet.

Og mens Tue med sin præstation fjernede al spænding om guldmedaljen, var der langt mere at bide negle over på de næste placeringer. Rasmus Djurhuus, der løb en del af banen sammen med Tue, var nemlig kun et sekund foran Marius Thrane Ødum i mål. Med bronzemedaljen viste Marius, at han efter en længere ufrivillig pause fra sporten er ved at være tilbage på højt niveau.

I D21 vandt Emma Klingenberg sit fjerde danmarksmesterskab i træk på natten. Men modsat i fjor, hvor sejrsmarginen var på adskillige minutter, var der mere spænding om danmarksmesterskabet i år. OK Gorms Nina G. Najbjerg løb hurtigere på flere af radioposterne undervejs, indtil Emma viste sig for hurtig på sidste del af de 8,2 kilometer. I mål var forskellen på guld og sølv bare 11 sekunder.

- Jeg fik lavet nogle retningsfejl og småfejl inde omkring posterne, men forsøgte at holde nogenlunde sammen på det. Og så var det bare spændende at vente på, at alle konkurrenterne kom i mål, sagde Emma Klingenberg.

Det stod hurtigt klart, at Emma og Nina var en tand hurtigere end konkurrenterne - og at bronzen ville ende om halsen på en Farum OK-løber. På de sidste kilometer var Lea Reime hurtigere end klubkammeraterne Line Søderlund og Masha Semak, og løb derfor med tredjepladsen.

DM NAT

Emma Klingenberg og Tue Lassen, Faaborg OK vandt seniorklasserne i Jægersborg Hegn.

D20 så på forhånd spændende ud med mange ligeværdige konkurrenter. Men i skoven havde Tisvildes Agnes Nørgård Kracht et gear mere end konkurrenterne og vandt guld med knap to minutters forspring. Annika Simonsen var hurtigst af forfølgerne, mens Ida Øbro snuppede bronzen.

I H20 blev Silkeborgs Laurits Bidstrup Møller dansk mester - og henviste Christian Møller til sølvmedaljen, der ellers var hurtigere end Laurits på første del af banen. Thomas Emil Jensen, Horsens OK vandt bronze.

Sejrherren i H18, FIFs Malte Kjær Hemmingsen, beviste, at man det altid betaler sig at trykke på til de allersidste meter. Hans forspring i målet til klubkammeraten Malthe Poulsen var på bare tre sekunder - selv om Malte havde et forspring på mere end halvandet minut undervejs. Mikkel Lyskjær tog sig bronzen, knap 2,5 minut efter FIF-drengene.

DM NAT 2017-hjemmeside

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt