Pressemeddelelse

Maja Alm Stafet WOC 2016 2

Orienteringsløberen Maja Alm kan efter en formidabel 2016-sæson smykke sig med endnu en titel - nemlig som Årets Løber. Hun fik et klart flertal af stemmerne, da medlemmerne i Dansk Orienterings-Forbund skulle pege på deres favoritløber i den forgangne sæson.

Det var også svært at komme udenom den 28-årige verdensstjerne, der havde to guldmedaljer - og en af sølv med hjem fra VM i Sverige i august. Først genvandt hun verdensmesterskabet på sprintdistancen med en suveræn margin på 25 sekunder til nærmeste forfølger. Og allerede dagen efter var hun på pletten igen, da hun løb det danske sprint-stafethold frem til VM-guld for andet år i træk. Ved mesterskabernes sidste dag leverede Maja Alm så endnu en afslutning i verdensklasse, da hun på kvindestafetten løb forbi to konkurrenter og sikrede dansk sølv.

- At genvinde verdensmesterskabet var selvfølgelig et kæmpe mål i sig selv, og noget jeg aldrig troede ville lykkes. Det er jeg selvfølgelig rigtig stolt af, og bag det ligger mange timers hård træning. Så det der gør det, det hele værd - er at kunne kigge sig stolt tilbage og blive hædret på den her måde. Det betyder rigtig meget for mig, siger Maja Alm.

Udover VM-medaljerne fik hun også to medaljer med sig hjem fra europamesterskaberne, der blev løbet i Tjekkiet i maj måned. Her blev det til bronze på sprintdistancen, mens hun sammen med sprint-stafetholdet løb en sølvmedalje hjem.

I afstemningen til Årets løber fik Maja Alm mere end 60 procent af stemmerne.

Det er fjerde gang, at hun kan smykke sig med titlen Årets Løber. Hun modtog samme hæder i 2007, 2012 og 2014.

Maja Alm og resten af landsholdet sendte en videohilsen til repræsentantskabsmødet d. 4. marts, som du kan se her:

 

For yderligere oplysninger kan DOFs udviklingskonsulent, Erling Thisted, kontaktes på 4196 9372

World Games arrangeres i år for 10. gang, og på programmet er olympisk anerkendte sportsgrene der kæmper for at komme på det olympiske program. World Games arrangeres hvert fjerde år, og orientering har været på programmet siden 2001 i Akita, Japan. I alt deltager 3-4000 idrætsudøvere fra ca. 90 nationer, fordelt på 27 sportsgrene.

World Games løber af stablen d. 24-27/7 i Wrocław, Polen og distancerne er sprint- og mellemdistance, samt mix-sprint stafet. Det internationale orienteringsforbund IOF, har på baggrund af de seneste VM resultater tildelt de 13 bedste nationer 2+2 pladser, samt personlige pladser til individuelle verdensmestre. Danmark kan derfor stille med 3 damer og 2 herrer, hvoraf den ene plads er personlig til Maja Alm, OK HTF Haderslev.

Særlige krav til akkreditering gør at landsholdet skal udtages allerede inden sæsonen går igang. Landstræner Torbjørn Gasbjerg har derfor nu udtaget sit første landshold. Det bliver et stærkt hold med en målsætning om at tage medaljer på alle distancer. Særlig store forventninger hviler naturligvis på verdensmester i sprint Maja Alm, OK HTF Haderslev, samt sprintstafetholdet der ligeledes vandt guld ved VM i svenske Strömstad.

De udtagne løbere er: 
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde
Søren Bobach, OK Pan Aarhus

Tue Lassen, Faaborg OK har i samråd med landstræneren valgt at takke nej til World Games.

Program for World Games:
Tirsdag d. 25/7 Sprintdistance, Wrocław – Stare Miasto
Onsdag d. 26/7 Mellemdistance, Trzebnica
Torsdag d. 27/7 Mix-sprintstafet, Wrocław – Pergola

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med udtagelsen er du velkommen til at kontakte landstræner Torbjørn Gasbjerg på telefon 22 51 51 56

Mere information om World Games 2017, kan findes på IOFs Eventor: https://eventor.orienteering.org/Events/Show/5110

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt