Pressemeddelelse

SSMaalgangEt stærkt dansk landshold med verdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev i spidsen rejser i maj til EM i Schweiz, årets første store højdepunkt for landsholdet. EM arrangeres i den schweiziske kanton Ticino i perioden d. 6.-13. maj, og Danmark stiller med et hold af både unge og erfarne løbere, der vil kunne kæmpe med om medaljerne på stort set alle distancer.

- De sidste fire år har budt på historisk gode resultater, og vi vil gøre alt for, at vi kan fortsætte succesen. Det er dog let at se sig blind på de mange flotte resultater og tage flere for givet, så enkelt er det naturligvis ikke, men landsholdet vil gøre alt for at opfylde målsætningen om 2 medaljer, siger sportschef Lars Lindstrøm.

I weekenden markerede Danish Spring starten på den internationale sæson i Skandinavien, og bl.a. ovenpå resultaterne herfra har landstrænerne Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg nu sat navne på de udtagne løbere til EM. I alt er 12 løbere udtaget til EM. 6 damer og 6 herrer kommer til at repræsentere Danmark under mesterskaberne.

- Efter en god træningsvinter, hvor mange løbere har gennemført mange gode træningsuger, glæder vi os virkelig til at konkurrere i Schweiz. Vi forventer at vores stærkeste løbere og stafethold er med til at kæmpe i toppen af resultatlisten, og vi har også plads til en overraskelse eller to, siger landstræner Kenneth Buch.

- Største forventninger er naturligvis til verdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev, men også Cecilie Klysner, FIF Hillerød kan, ovenpå en række flotte præstationer til Danish Spring, overraske positivt og måske blande sig i topstriden, supplerer landstræner Torbjørn Gasbjerg. 

Tidligere verdensmester Ida Bobach, OK Pan Aarhus, er godt på vej tilbage på højeste niveau og får til EM comeback efter sin uheldige skade i juni 2017. Landstrænerteamet har i dialog med Ida Bobach valgt at prioritere damestafetten, hvorfor hun ikke kommer til start på andre distancer til EM. Til VM forventes Ida Bobach tilbage på højeste niveau, også individuelt.

Lørdag d. 7/4 rejser EM-holdet til Schweiz på 8 dages intensiv EM-træningslejr. Her vil fokus være på intensiv og målrettet træning mod respektive distancer. Ovenpå en kold afslutning af vinteren i Danmark er det et motiveret hold der rejser til Schweiz for at gennemføre den afsluttende specifikke træning mod EM.

EM holdet 2018:

Damer:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, Mellemdistance, stafet og langdistance
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK: Sprintdistance, mellemdistance og stafet
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering: Sprintdistance, sprintstafet og stafet
Ida Bobach, OK Pan Aarhus: Stafet
Maja Alm, OK HTF Haderslev: Sprintdistance, sprintstafet, stafet og langdistance
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød: Mellemdistance, stafet og langdistance

Herrer: 
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde: Sprintdistance, sprintstafet og stafet
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK: Mellemdistance, stafet og langdistance
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering: Sprintdistance og stafet
Magnus Dewett, OK Snab Vejle: Sprintdistance, mellemdistance og stafet
Søren Bobach, OK Pan Aarhus: Mellemdistance, stafet og langdistance
Tue Lassen, Faaborg OK: Sprintstafet, stafet og langdistance

Udtagelsen er foretaget af landstrænerne og godkendt af sportschefen.

EM-programmet:
6/5 - Sprint kvalifikation og finale
8/5 - Mellemdistance kvalifikation
9/5 - Mellemdistance finale
10/5 - Sprinstafet
12/5 - Stafet
13/5 - Langdistance

Kommentarer og spørgsmål til udtagelsen bedes rettet til Sportschef Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73 senest tirsdag d. 3. april.

http://www.eoc2018.ch/

World Games arrangeres i år for 10. gang, og på programmet er olympisk anerkendte sportsgrene der kæmper for at komme på det olympiske program. World Games arrangeres hvert fjerde år, og orientering har været på programmet siden 2001 i Akita, Japan. I alt deltager 3-4000 idrætsudøvere fra ca. 90 nationer, fordelt på 27 sportsgrene.

World Games løber af stablen d. 24-27/7 i Wrocław, Polen og distancerne er sprint- og mellemdistance, samt mix-sprint stafet. Det internationale orienteringsforbund IOF, har på baggrund af de seneste VM resultater tildelt de 13 bedste nationer 2+2 pladser, samt personlige pladser til individuelle verdensmestre. Danmark kan derfor stille med 3 damer og 2 herrer, hvoraf den ene plads er personlig til Maja Alm, OK HTF Haderslev.

Særlige krav til akkreditering gør at landsholdet skal udtages allerede inden sæsonen går igang. Landstræner Torbjørn Gasbjerg har derfor nu udtaget sit første landshold. Det bliver et stærkt hold med en målsætning om at tage medaljer på alle distancer. Særlig store forventninger hviler naturligvis på verdensmester i sprint Maja Alm, OK HTF Haderslev, samt sprintstafetholdet der ligeledes vandt guld ved VM i svenske Strömstad.

De udtagne løbere er: 
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde
Søren Bobach, OK Pan Aarhus

Tue Lassen, Faaborg OK har i samråd med landstræneren valgt at takke nej til World Games.

Program for World Games:
Tirsdag d. 25/7 Sprintdistance, Wrocław – Stare Miasto
Onsdag d. 26/7 Mellemdistance, Trzebnica
Torsdag d. 27/7 Mix-sprintstafet, Wrocław – Pergola

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med udtagelsen er du velkommen til at kontakte landstræner Torbjørn Gasbjerg på telefon 22 51 51 56

Mere information om World Games 2017, kan findes på IOFs Eventor: https://eventor.orienteering.org/Events/Show/5110

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt