Nyheder

trimtex woc 2018

De danske landsholdsløbere og –ryttere skal også i de kommende fire år jagte medaljer og flotte præstationer i tøj fra Trimtex.

Dansk Orienterings-Forbund og Trimtex har netop indgået en samarbejdsaftale for perioden 2019-2022, der betyder at den norske sportstøjsproducent leverer løbe- og overtrækstøj til landsholdene i de kommende år. 

Med aftalen fortsætter seniorranglisterne for både Fod-O og MTBO også under navnene Trimtex Senior Cup og Trimtex MTBO Cup.

DOF har siden 2003 haft en samarbejdsaftale med Trimtex, der udover at producere orienteringstøj i højeste kvalitet også leverer trænings- og konkurrencetøj til løb, cykling, triatlon og langrend. 

Trimtex har eksisteret siden 1976, og den danske webshop kan besøges på www.trimtex.dk

Foto: Kell Sønnichsen

Vinder Trimtex MTBO cup 2018

Årets sidste MTBO konkurrencer blev afviklet i den første weekend af skolernes efterårsferie.

Weekenden bød på 3 meget forskellige udfordringer ved 2 løb i by, park og skov omkring Horsens OK’s klubhus i Bygholm samt, samt for 3. gang i forbindelse med løvfaldsløbet i Silkeborg Nordskovs stejle bakker.

Udover at være årets sidste officielle konkurrencer i Danmark, var det også de 3 afsluttende afdelinger i Trimtex MTBO cup for H/D21 og Dansk MTBO cup for resterendeklasser. Eftersom der var tale om hele 3 afdelinger i den afsluttende weekend var det på forhånd ikke allerede afgjort på forhånd. MTBO er udover at være en O-teknisk sport hvor fysik og orienteringsevnen gerne skal arbejde sammen for at skabe gode resultater også en udstyrssport hvor defekter på cyklen kan spille en afgørende rolle i et resultat.

Weekenden blev sluttet af med præmieoverrækkelse til klassevinderne, cuppen vender selvfølgelig tilbage i 2019, men setup er fortsat uvist, dog kan man allerede nu inspireres lidt af de vinter MTBO-tilbud, som er linket til på MTBO-siden under Dansk Orienteringsforbund, sammen med en foreløbig plan for løb i 2019.

 

Eliteudvalget og landsholdsledelsen afholder eliteklubforum 
Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19:00 – 21:00 i
Idrættens Hus, Stadionvej 50, 5200 Odense V 

Eliteklubforum afholdes to gange om året, hvor eliteudvalget og landsholdsledelsen inviterer til dialog med de eliteinteresserede ledere i DOFs klubber. Alle er velkommen til møderne, men målgruppen er personer, der gerne vil deltage i talentudviklingen og udviklingen af dansk landsholdsorientering.

euromeeting2018

Holdet fra Euromeeting i september - dansk landsholdsorientering fremtid og nutid

Blandt emerne vil være junioreliten, talentcentre og seniorlandsholenes tilpasning til den nye VM-struktur, hvor der hvert andet år er skov-VM og hvert andet år er sprint VM.

Deltagelse er gratis, men vi vil gerne senest tirsdag den 23. oktober have klubvis tilmelding pr. e-mail til Helge Lang Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Referat fra seneste eliteudvalgsmøde kan findes her

Med venlig hilsen
Sportschef Lars Lindstrøm og Eliteudvalgsformand Helge Lang Pedersen

Tema Kort

Det internationale orienteringsforbund, IOF, har udgivet en opdatering af postbeskrivelserne.

Selv om den seneste opdatering var i 2004, er der kun små ændringer, foruden lidt sproglige justeringer. Heldigvis, for postbeskrivelserne fungerer normalt upåklageligt både herhjemme og i udlandet.

Der er kommet 2 nye symboler, Skyttegrav og Forbudt Område.
Skyttegrave er jo ikke så almindelige herhjemme, så den danske betegnelse er tillige Gravet Rende. Symbolet ligner en gennemskåret spand fra siden.
Forbudt område ligner en blomst i en kasse, og symbolet er nok også mest relevant ved sprintorientering, hvor posten eksempelvis kan stå ved et blomsterbed, som man ikke må træde i.

Den væsentligste sproglige ændring er, at "Knæk" er blevet til "Sving". Det vil nok tage årtier, inden ændringen trænger helt igennem, men formålet er at udvide banelæggeres muligheder for postplaceringer. Sving er godt nok ofte et lidt mindre præcist sted end Knæk, men IOF-symbolerne er postbeskrivelser, ikke postdefinitioner. Posten defineres af skærm og stativ, som skal placeres i centrum af kortets postcirkel.

Postbeskrivelserne kan findes på DOF's hjemmeside under Menu -> Klubværktøjer -> Vejledninger/Reglement -> For deltagere. De findes i såvel en kort form med princippet beskrevet som en længere med illustrerede eksempler.

For at imødegå skænderier om symbolerne skal det understreges, at den autoriserede udgave er den internationale, engelsksprogede udgave på IOF's hjemmeside.

CamsoegaardverdensmesterPå lørdag d. 13. oktober er det tid til at fejre MTBO-landsholdets bedrifter i 2018.

I forbindelse med lørdagens MTBO Doublesprint, som Horsens OK arrangerer, deler landsholdet plakater ud med autografer, og der er helt sikkert også mulighed for at få taget et billede med en af de mange medaljører.

I alt blev det til 12 medaljer ved sommerens VM'er og EM'er på senior-, junior og U17-niveau.

Foto: Nina Hoffmann

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt