Nyheder

2021 WRE Sprint Nicoline

 

Nicoline Klysner på vej i mål på dagens sprint. Foto: Jeppe Ruud

Efterårssolen skinnede over Aabenraa, der lørdag lagde brosten og asfalt til en individuel sprintkonkurrence i VM-format med kvalifikation om formiddagen og finaler efter frokost.

Her kunne arrangørerne af sommerens verdensmesterskab i Trekantområdet teste VM-setuppet med et imponerende stort elitefelt fra det meste af Europa som deltagere.

Knap 200 løbere stillede til start i eliteklasserne – langt de fleste af dem med udenlandsk pas, der udover weekendens konkurrencer også har deltaget i de seneste dages WOC-træninger rundt om i det syddanske.

Ranglisten fandt sine vindere
Dagens sprintkonkurrence talte samtidig også som sidste afdeling af seniorernes rangliste – Trimtex Senior Cup, hvor der var spænding til sidste meter.

Hos damerne skulle Nicoline Klysner, FIF Hillerød Orientering slutte som bedste danske løber for at kravle op og overtage førstepladsen fra sin søster, Cecilie Klysner (FIF).

Og da syv af de danske dameløbere kvalificerede sig til eftermiddagens finale efter en top 15-placering i deres respektive kvalifikationsheat, var der meget der skulle lykkes for Nicoline.

Men hun holdt styr på både kort, nerver og fart gennem Aabenraas kringlede gader og baggårde og sluttede som nr. 14 i det stærke internationale felt. Det rakte til pladsen som bedste dansker – og dermed også til den samlede førsteplads på ranglisten. Godt nok med samme pointantal som sin søster, 372 point med fire tællende afdelinger. Men da alt andet også var lige blev det udslagsgivende at Nicoline opnåede den bedste placering i den sidste afdeling.

Cecilie slutter på andenpladsen og blot to point foran tredjepladsen med Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK, der heller ikke var til start i dagens sprint.

Hos herrerne stod kampen om førstepladsen mellem Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, der på forhånd havde 10 points forspring til Rasmus Møller Jess, OK Roskilde. I realiteten blev ranglisten allerede afgjort i formiddagens kvalifikation, hvor Emil løb sig videre til A-finalen som den ene af to danskere.

Dermed var han sikker på at slutte foran Rasmus og snuppe den samlede førsteplads.

Emil blev med sin 38. plads i den tætte A-finale også hurtigste dansker, mens Jacob Steinthal blev nummer 41 – otte sekunder efter Emil.

Rasmus Møller Jess blev bedst placerede dansker i B-finalen og derfor ender ranglistens top 3 hos herrerne med følgende resultat:

1. Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK 372 point
2. Rasmus Møller Jess, OK Roskilde 358 point
3. Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK 321 point

2021 WRE Sprint Trimtex EN

 

Emil Øbro og Nicoline Klysner vandt Trimtex Senior Cup 2021, Foto: Jeppe Ruud

Tæt kamp om sejren
Kampen om sejren i dagens eliteklasser blev som ventet spændende og tæt. I dameklassen løb den Aarhus-boende nordmand Andrine Benjaminsen med sejren med bare et sekunds margin til den unge schweizer, Eline Gemperle, der blev juniorverdensmester i netop sprintdisciplinen på dansk jord for to år siden. Schweizernes største profil på damesiden, Simona Aebersold blev nummer tre – 12 sekunder fra sejren.

Hos herrerne vandt den belgiske sprintspecialist Yannick Michiels også en tæt sejr foran langdistanceverdensmesteren, norske Kasper Fosser, der var fire sekunder efter. Tredjepladsen gik til tjekken Tomas Krivda, der var et enkelt sekund langsommere end Fosser.

I morgen afsluttes WOC-træningsugen med en Knock Out Sprint i Billund i VM-setup. Kvalifikationen begynder kl. 9.30 søndag formiddag, og kvartfinalerne går i gang kl. 14.

Find resultater og tracking fra i dag – og find links til at følge med i Knock Out Sprinten i morgen her.

2021 Testloeb Hilleroed Emil OebroEmil Øbro, Tisvilde Hegn OK fører herrernes Trimtex Senior Cup inden sidste afdeling. Foto: Erling Thisted

VM-feberen sætter så småt ind i slutningen af efterårsferien, når næste års danske VM-arrangørklubber sammen med OK Syd og OK Gorm står bag et sprintløb lørdag og en Knock-Out sprint søndag med stor international tilslutning.

Det er kulminationen på en uge fyldt med træninger for danske og udenlandske eliteløbere, der vil forberede sig bedst muligt inden VM i Danmark i slutningen af juni næste år.

VM-arrangørerne bruger også muligheden til at blive så skarpe som muligt – og kort og baner er lavet af dem, der sidder med samme opgave til sommerens VM.

Ranglisten afgøres lørdag
Og for de danske løbere er sprintløbet lørdag også mulighed for at snuppe titlen som samlet vinder af ranglisten Trimtex Senior Cup, der i år tæller seks afdelinger.

Hos herrerne er der udsigt til en spændende dyst mellem nummer et og to, Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK og Rasmus Møller Jess, OK Roskilde.

Emils forspring er inden sidste afdeling på 10 point, men Rasmus kan med et godt løb gå forbi og vinde samlet.

Tredjepladsen er inden løbet i hænderne på Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, der er en af VM-banelæggerne og ikke stiller til start. Han kan dog overhales, hvis Mads Skaug, OK Pan Aarhus, bliver enten bedste eller næstbedst i det store felt.

Hos damerne er missionen rimelig klar for Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Oreintering: Hun skal vinde og score 100 point for at snuppe den samlede sejr, som hendes søster, Cecilie, i øjeblikket ligger til.

Hverken Cecilie eller den aktuelle ranglistes nummer to, Agnes Kracht, THOK stiller til start, men da de har hhv. 372 og 370 point og et pænt forspring til Nikoline på trejdepladsen, er det kun en sejr til Nicoline, der kan bytte rundt på placeringerne i toppen.

Se de opdaterede ranglister her: https://www.do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/ranglister

Weekendens løb kan følges her: https://www.woc2022.dk/wre-october-2021/

2021 MTBO AfstemningDet har været et resultatmæssigt imponerende flot år for MTBO-landsholdet, der vandt hele 20 internationale medaljer tilsammen ved årets verdens- og europamesterskaber.

Derfor er der også fem kandidater at vælge i mellem til kåringen af årets MTBO-rytter, der hver især har imponeret med flot kørsel og skarpe orienteringsevner.

Du kan være med til at vælge din favorit til Årets MTBO-rytter 2021.

Deltag i afstemningen herunder og afgiv din stemme senest søndag d. 7. november 2021 kl. 23.59.

Fotos: Katja Brunstedt

natur

Dansk Orienterings-Forbund får nu endnu bedre mulighed for at gøre opmærksom på forbundets interesser i forbindelse med oprettelsen af de nye naturnationalparker. 

Miljøminister Lea Wermelin har udvidet den arbejdsgruppe for interessenter, der er nedsat på området, så den også inkluderer en repræsentant fra DOF. 

Gruppen tæller i forvejen repræsentanter for omkring 20 organisationer med interesse i de nye parker. 

DOF har i det seneste år arbejdet tæt sammen med Danmarks Idrætsforbund for at sikre, at idrættens stemme bliver hørt mens parkerne bliver til. 

For knap et år siden skrev forbundet et brev til miljøministeren for at udtrykke bekymring over planerne for parkerne, der blandt andet involverer indhegninger og udsættelse af større, græssende dyr. 

Læs det ved at klikke her.

Anders Bachhausen1


Forbundets sportschef Anders Hav Bachhausen er på barsel fra i dag og indtil ultimo januar 2022.

I de kommende måneder varetages Anders’ arbejdsopgaver af DOF’s øvrige ansatte.

Henvendelser til sportschefen bedes i barselsperioden rettes til direktør Bo Simonsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 2220 7385.

Underkategorier

Husk at referater fra forskellige møder (Kredsudvalg, Klubledermøder, Børn og Unge) ligger på hjemmesiden.

De ligger under Nordkredsens dokumenter. Her ligger også andre gode informationer.

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF