Nyheder

Hver dag frem mod jul åbner vi en låge i DOF's julekalender og ser frem mod en konkurrence eller arrangement i det kommende år.

Der er hele fire sprintløb bag dagens låge i julekalenderen.

Det er Herlufsholm OK og Køge OK, der afholder "Sjællandssprinten" den 15. og 16. juni 2019.
Den 16. juni afholdes tillige SM Sprint i Køge.

HG´s to afdelinger afholdes henholdsvis i Tappernøje og i Mogenstrup om lørdagen, mens der så er SM Sprint i Køge søndag inden Sjællandssprinten fortsætter med tredje afdelijng.
Køge OK´s afdelinger afholdes i Køge City og på havnen.

Der løbes på nytegnede kort til alle fire afdelinger.

Besøg løbets hjemmeside og løbets Facebookside

Hver dag frem mod jul åbner vi en låge i DOF's julekalender og ser frem mod en konkurrence eller arrangement i det kommende år.

Lyngby Orienteringsklub står for indholdet i dagens låge, bag hvilken der gemmer sig en urban orienteringsoplevelse. Klubben skriver:

Tirsdag den 11. juni 2019 kl. 18 starter endnu et Cityløb, som denne gang forløber i det indre København med start og mål på Kastellet. 

Af de godt 400 løbere der deltager hvert år er omkring halvdelen ikke medlemmer af en orienteringsklub, og en ret stor del af disse tilhører løbeklubber, som er tilknyttet større virksomheder, så som Novo Nordisk, Danske Bank m.m. 

Cityløbet appellerer sjovt nok både til hærdede o-løbere og til motionsfolk uden orienteringsmæssig erfaring! Det sociale aspekt har stor prioritet. 
For O-løbere er det en vejvalgs-udfordring samt en anderledes O-løbsoplevelse i ”storbymæssige” omgivelser, som man ikke er så vant til – der trækker! 

For motionsfolket er det en udfordring, der ikke er sværere end at alle kan gennemføre løbet, og dermed tage en stor succes oplevelse med hjem, både for den enkelte og for gruppen! 

Løbets hjemmeside og Facebook-albummet med knap 300 flotte billeder fra årets udgave af Cityløbet

Foto: Mads Godvin Jensen/Lyngby OK's Facebookside

Traditionen tro kårer o-mediet World of O også i år Orienteering achievement of the Year - den største o-præstation i løbet af året.

Og det er efterhånden også ved at være en tradition, at Maja Alm er blandt de otte nominerede kvinder; Det er hun også i år efter tre flotte medaljer ved VM i Letland - og EM-stafetmedaljen i Schweiz..

Du kan være med til at påvirke afgørelsen ved at stemme på dine favoritter via linket her. Sidste chance for at stemme er på tirsdag d. 18. december.

Hver dag frem mod jul åbner vi en låge i DOF's julekalender og ser frem mod en konkurrence eller arrangement i det kommende år.

Horsens Orienteringsklub arranger søndag den 2. juni 2019 JFM i sprint i Horsens - og klubben skriver:

Horsens er i de næste år en by i forvandling. På havneområdet bygges der nu mange boliger og det bliver et helt nyt område. Ved Rådhuset bygges der også boliger og erhverv og hele infrastrukturen i byen ændres. Det giver i øjeblikket store udfordringer i trafikken.

Men vi har fundet et spændende område der kan løbes i. Kortet vil være opdateret helt op til løbet, idet der hele tiden sker ændringer. Korttegner Nicolaj Nielsen er dog allerede gået i gang. Løbsområdet bliver altså Horsens by, men resten indtil videre lidt hemmeligt.

Foto: Horsens OK's hjemmeside fra Byorienteringsløb i september ved Fængslet

 

Hver dag frem mod jul åbner vi en låge i DOF's julekalender og ser frem mod en konkurrence eller arrangement i det kommende år.

Bag dagens låge gemmer sig et arrangement, man i høj grad selv kan være med til at sætte sit præg på: World Orienteering Day, der i 2019 afholdes i perioden 15. -21. maj.

World Orienteering Day blev sat i søen i 2016 af det internationale orienteringsforbund IOF med det mål at øge orienteringssportens synlighed og tilgængelighed for især unge mennesker.

Siden da har der hvert år på verdensplan været afholdt tusindvis af events med mange hundredetusinder af deltagere til stævner, der alle var en del af World Orienteering Day.

Det primære mål er skabe events for skoler, men aktiviteter for klubbens medlemmer eller andre interesserede er mere end velkomne og tæller med i det store WOD-regnskab. 

Fra 2019 og frem overtager World Orienteering Day den rolle, som Find vej Dagen har spillet siden 2012. Det vil sige, at DOF opfordrer klubberne til at benytte World Orienteering Day som afsæt for rekrutteringsaktiviteter i WOD-ugen og med opfølgningsarrangementer i de efterfølgende uger.

Læs mere om det i artiklen her

World Orienteering Day stiller en større PR/diplom-pakke til rådighed for arrangørerne. Se mere på WOD's hjemmeside.

 

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt