Nyheder

Der er masser af muligheder for at blive en dygtigere træner i januar. Dansk Orienterings-Forbund afholder både hjælpetrænerkurser, Træner 1-uddannelse og Træner 2-uddannelse. Træneruddannelserne har alle fået nyt indhold i løbet af de sidste par år, så indholdet er opdateret med den nyeste viden om træning af børn og unge. For første gang udbydes Træner 2-uddannelsen med to spor: cheftræner og personlig træner.

Hjælpetræneruddannelsen er rettet mod forældre, unge og andre interesserede, der skal give en hånd med i forbindelse med klubbens ugentlige børne- og ungdomstræning. Som deltager bliver man klogere på emner som opvarmning og skygning, og man bliver præsenteret for Dansk Orienterings-Forbunds udviklingsmodeller for børn og unge orienteringsløbere. Uddannelsen løber over 2 onsdage i januar i hhv. Roskilde og Silkeborg.

Træner 1 er for trænere (eller personer, der skal til at være trænere), der har ansvaret for den ugentlige træning af børn og unge i klubben. På træner 1 er der to spor: ét for børnetrænere (trænere for børn under 12 år) og ét for ungdomstrænere (trænere for unge over 12 år). Her er der især fokus på de færdigheder, som børn og unge skal lære, og hvordan man som træner formidler træningen på bedste vis.

Træner 2 er for trænere (eller personer, der skal til at være trænere), der er personlig træner for én eller flere løbere, og for trænere, der har det overordnede ansvar for klubbens træning. På træner 2 er der fokus på bl.a. sportspsykologi træning og træningsplanlægning.

Træner 1 og 2 afholdes samtidigt, over 2 weekender på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole ved Ry.

 

Læs indbydelsen til hjælpetræner her: LINK

Læs indbydelsen til Træner 1 og træner 2 her: LINK

 

Undervisning

DOFA2

Nu kan du - og alle dine klubkammeraterne tilmelde sig DOF Akademiets store uddannelsesdag på Fyn lørdag d. 11. januar 2020.

Det er en unik mulighed for at blive klogere på en lang række aspekter inden for vores idræt og underviserne er nogle af de mest erfarne i landet.

Allerede nu ligger det fast, at der bliver mindst seks kurser at vælge i mellem:

- Stævneledelse

- Banelægning

- Korttegning

- O-service, IT

- Fundraising

- Kommunikation

Men der mangler fortsat at falde de sidste brikker på plads, inden invitationen kan sendes ud.

Alligevel kan du allerede nu gå ind og tilmelde dig kurserne i O-service - og følge med på DOF Akademiets begivenhed på Facebook.

Invitationen bliver selvfølgelig også tilgængelig på hjemmesiden så snart den er færdig.

2019 Prae O HaarupSande

Lørdag afholdt Silkeborg OK det første (uoffcielle) danske mesterskab i præcisionsorientering i Hårup Sande.

Mesterskabsbanen bød på 2,5 km med 22 poster og en tidskontrol med 3 opgaver - ligesom der også var en A-bane på 2,4 km med 15 poster.

På mesterskabsbanen var Andreas Duc Jørgensen fra Tisvilde Hegn OK skarpest og blev dermed den første danske mester i disciplinen.

Andreas scorede 18 points (dvs. 18 rigtige poster ud af de 22), og brugte 19 sekunder på at løse tidskontrollen uden fejl.

Maria Krog Schulz fra Ballerup OK fik sølv med 17 point og 15 sekunder, og treer blev Tobias Biering Fra Silkeborg OK med 17 points og 18 sekunder.

Alle deltagere måtte finde sig i at skulle gennemføre banen i silende regn, der (heldigvis) var så vedvarende dagen igennem, at det stillede alle deltagerne ens.

Resultatliste DM – de 10 bedst placerede:

1. Andreas Duc Jørgensen Tisvilde Hegn OK 18 point - 19 sek.

2. Maria Krog Schulz Ballerup OK 17 point - 15 sek.

3. Tobias Biering Silkeborg OK 17 point - 18 sek.

4. Søren Saxtorph Ballerup OK 16 point - 38 sek.

5. Johanne Biering Silkeborg OK 15 point - 16 sek.

6. Karin Biering Silkeborg OK 15 point - 23 sek.

7. Nina Hoffmann OK Sorø 15 point - 113 sek.

8. Bjarke Refslund OK Pan 14 point - 22 sek.

10. Lars Ole Larsen Silkeborg OK 13 point - 97 sek.

Se mere på www.trail-o.dk

laurasoerensen
Laura Sørensen er stoppet som skolekonsulent i DOF pr. ultimo oktober, hvor hendes projektansættelse udløb – og hun er nu gået på barsel.

Laura har i løbet af sin tid på sekretariatet i Brøndby blandt andet arbejdet med Skole OL, e-læring og den fortsatte udbredelse af Find vej i Skolen.

Ninahoffmann

Nu overtager Nina Hoffmann opgaverne, så hun fremover både fungerer som natur- og skolekonsulent i DOF.

Nina kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.   og telefon: 3011 4767

November samling 1

Foto: Cæcilie Rueløkke Christoffersen

I weekenden var MTBO Landsholdet samlet til årets sidste fælles aktivitet. Det blev et glædeligt men vådt gensyn med årets VM værtsby, hvor Viborg OK denne gang havde stillet deres klubhus til rådighed. Vejret levede ikke lige op til sommerens mere behagelige sol og varme, ja det regnede nærmest uafbrud.

Vejret afholdt dog ikke rytterne fra at få en del træningstimer på kontoen. Lørdag blev der kørt helt uden kort på styret. Formiddagen stod på en 3+ timers lang fællestur på diverse MTB spor i forskellige skove omkring Viborg. Om eftermiddagen blev der kørt stærkt på det lokale MTB spor i Undallslund (hvor der blev kørt Massestart ved VM) og øvet cykelteknik på den lokale trail-klubs teknikbane. Tidlig søndag morgen kl 8 listede alle rytterne sig ned i et regnvådt og menneske-tomt Viborg Centrum, hvor der var et gensyn med VM Sprint banerne - alle kørte selvfølgelig en anden bane end til VM. Omend det var noget helt andet end til VM, hvor byen var lukket af for trafik og der var en helt anden stemning med tilskuere og mesterskabs-nervøsitet, så havde alle en sjov og udfordrende tur rundt på de glatte brosten. Herefter rullede alle over på den anden side af søerne til området ved Viborg Idrætshøjskole. Her stod der endnu en sprint på programmeet i form af baner fra publikumsløbet der blev afviklet samtidigt med sommerens VM.

Udover timerne på cyklen, blev samlingen også brugt på at få afrundet 2019 og kigget frem mod 2020.

2019 har været fantasktisk på resultat-siden. De danske landsholdsryttere kørte et hav af medaljer hjem, både til VM i Viborg og til EM i hhv. Polen (seniorer) og Tyskland (ungdom og juniorer) var der god medaljehøst. 2019 blev det sidste år på posten for den mangeårige landstræner Lasse Brun Bonne (alle ryttere takker mange gange for indsatsen), som nu har givet stafetten videre til den nye landstræner Allan Jensen. Allan der selv har været landsholdsrytter gennem mange år og allerede kender de fleste ryttere, fik i løbet af weekenden benyttet lejligheden til at udstikke kursen for 2020 og fortalt om hans forventninger til rytterne. Der er vist ingen tvivl om at både Allan og de aktive glæder sig til samarbejdet. Det danske MTBO landshold består pr. i dag af relativt få ryttere, men de har til gengæld alle et meget højt niveau – hvilket tydeligt ses på de mange medaljer der køres hjem til Danmark. Og så har de et helt fantastisk sammenhold, på tværs af juniorer og seniorer, som kun er med til højne niveauet endnu mere. Det bliver spændende at se hvad dynamiken fra en ny landstræner kan gøre for præstationerne i 2020.

Næste aktivitet for Landsholdsrytterne bliver en vinter-samling i Nordsjælland i slutningen af Januar 2020. Den kommende samling bliver afholdt som en såkaldt åben samling. Der opfordres hermed til at ryttere (min. 15 år) som er interesserede i at arbejde mere seriøst med deres MTBO indsats kontakter landstræneren (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) for at høre mere om mulig deltagelse i samlingen.

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF