bjarke

 

Hvad er MTB-orientering?

MTB-orientering (eller MTBO) er egentlig et misvisende navn, da man kan deltage på alle typer cykler. Det er ikke et krav for deltagelse, at man har en MTB (mountainbike); men det er det eneste rigtige at køre på.

MTBO er en disciplin, der kombinerer orienteringsmomentet med en cykel. Det gælder om at holde hovedet koldt, så du kan finde posterne og samtidigt holde et højt tempo på cyklen.

Man må kun køre på de stier, som er markeret på kortet og dette er med til at differentiere sporten fra almindeligt MTB løb, som kan være teknisk meget svært tilgængeligt for ikke øvede. MTBO sporten kan derimod køres af alle (med en cykel) og uden egentlig forberedelse og træning.

Det første officielle MTBO løb i Danmark blev afholdt i Grib Skov den 7. juni 2003, så sporten er stadig forholdsvis ny og ukendt i Danmark.

Til MTB-O bruges kortet i 1:15.000 eller 1:20.000. Der benyttes en særlig kortnorm, hvor de for MTBO vigtige detaljer er fremhævet. Distancerne i MTBO varierer fra ca. 10 - 30 km. 

Læs mere om kortet og signaturerne her

På styret af cyklen er der monteret en kortholder. Den gør det muligt at vende kortet rigtigt og læse det, imens du cykler.

Kortholder

Kortholder

Foreløbig finder du al relevant information om mountainbikeorientering under Dansk Orienterings-Forbund på http://mtb-o.do-f.dk.

MTBO Cup

MTBO Cup

Program og regler for MTBO Cup'en finder du her:

Dansk MTBO Cup 2018

VM MTBO 2019

VM MTBO 2019

Alt information omhandlende VM MTBO 2019

VM MTBO 2019

MTBO Camp

MTBO Camp

Danmark afholder hvert år i foråret en stor MTBO Camp - med masser af løb, træning og hyggeligt samværd med andre MTBO'er fra hele europa

MTBO Camp

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
Golden Action Days
DIF
Aktiv året rundt