IMG 3178Juniorlandsholdet har hvert år træningssamlinger hvor der udtages wildcards til løbere som allerede har, er tæt på at have, eller som i nær fremtid vurderes at kunne opnå samme niveau som løbere i Juniorlandsholdsgruppen. På den netop overståede påskesamling var 7 løbere ved årets begyndelse udtaget til at supplere juniorlandsholdsholdet. Formålet med uddelingen af wildcard er at give talentfulde løbere, som gennem en længere periode har udvist god træningsindstilling og -indsats, mulighed for at deltage på en juniorlandsholdssamling, for herved at skabe yderligere motivation i løberens fortsatte træning og udvikling som eliteløber.

Næste træningssamling for juniorlandsholdet er en konkurrenceweekend i Skåne, Sverige, med deltagelse i Swedish League allerede næste weekend 13.-15. april. På denne samling er der ligeledes mulighed for wildcards at blive udtaget. Juniorlandstrænerne har udtaget seks løbere. Udmeldingen i udtagelseskriterierne var et maksimum af fire løbere, men da der er kapacitet til det, er der valgt at udtage yderligere to.

Udtagede wildcards er:
Alberte Kaae-Nielsen (17) Søllerød OK
Anton Werner Løhndorf (17) Søllerød OK
Elias Hinge Krogsgaard (17) Silkeborg OK
Lasse Falck Weber (18) Tisvilde Hegn OK
Morten Örnhagen Jørgensen (17) OK SNAB
Rasmus Møller Jess (20) OK Roskilde

Spørgsmål vedrørende udtagelse kan rettes til Juniorlandstræner Jeppe Ruud på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller 28 15 12 00

Udtagelseskriterier til juniorlandsholdet, herunder kriterier for wildcards https://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/Udtagelseskriterier_2018_Junior_-_2017-12-15.pdf

Thor Nørskov WOC Stafet 2016

Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, har siden 2011 været en del af det danske orienteringslandshold. Først som U16- og juniorløber og siden 2015 som seniorløber. Thor Nørskov har opnået en række flotte resultater, herunder en flot 7. plads på langdistance til Junior-VM og i sommer opnåede han en fornem 16. plads på mellemdistancen ved VM i Estland.

I vinteren 2017 blev Thor Nørskov kørt ned på cykel på vej til universitetet. Ved uheldet pådrog han sig en hjernerystelse, og var i de følgende måneder kraftigt påvirket af hjernerystelsen og kunne ikke træne normalt. I løbet af foråret forsvandt symptomerne, og Thor Nørskov trænede sig på flot vis op til at kunne præstere på meget højt niveau ved sommerens VM, hvor han opnåede en 16. plads.
Relativt kort tid efter VM begyndte symptomerne fra hjernerystelsen desværre at komme tilbage. Træningen blev igen sat i bero, og han begyndte en lang række tiltag for at afhjælpe symptomerne. Men her knap 7 måneder senere er Thor Nørskov endnu ikke i stand til at gennemføre blot 5 min løbetræning uden store gener i form af kraftig hovedpine.

Thor Nørskov har på baggrund til dette valgt at stoppe på landsholdet. Beslutningen er sket for at han kan få mest muligt ro til healingen og kunne fokusere kræfterne på at få hverdagen til at fungere normalt. Når det er sagt, så har Thor Nørskov i sin nye hverdag fundet god mening i andet end sport og han trives, trods fortsatte gener, godt med de nye udfordringer.

Landsholdet er meget kede af situationen, mest af alt gennem at opleve de udfordringer Thor Nørskov har været igennem og fortsat oplever. Landsholdet er enormt ærgerlige over at måtte sige farvel til dygtig orienteringsløber, der har bidraget meget til dansk landsholds- og eliteorientering igennem flere år. Thor Nørskov har udvist stor fightervilje og landsholdet tror og håber på at symptomerne kan aftage og hans tilstand normaliseres.
I første omgang handler det nu om at Thor Nørskov kommer af med symptomerne, og hvis Thor Nørskov efter dette igen har mod på at vende tilbage til landsholdsorientering, så vil landsholdet stå klar til at tage imod ham.

Spørgsmål kan rettes til:
Lars Lindstrøm, Sportschef, mobil 41 96 93 73

Burano 2013 - Landsholdets forberedelse mod WOC 2014 sprint kvalifikationSprintorientering er en disciplin i rivende udvikling, og kræver ligesom traditionel orientering adgang til gode områder og kort til både træning og konkurrence. For at skabe bedre muligheder for træning ønsker landsholdet flere gode sprintkort i og omkring Aarhus, eller iumiddelbar køreafstand. Vi søger derfor en eller flere korttegnere, som kunne være interesserede i at tegne nye kort eller opdatere eksisterende.

Mulige områder/projekter kan være:

  • Skejby (Området mellem Randersvej, Skejbyvej og Vejlby Centervej)
  • Ebeltoft
  • Rønde
  • Viborg Centrum
  • Opdatering af Skåde Bakker (udenfor Junior-VM embargoen)

Alle kort skal være i OCAD format og følge ISSOM20XX.

Landsholdet kan stille computer og OCAD til rådighed, samt tilbyde et honorar afhængig af omfang og opgave.

Interesserede kan kontakte Sportschef Lars Lindstrøm på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 4196 9373

GC

 

En del af det danske MTBO landshold har i den forløbne uge været sydpå i sol og varme og er netop nu ved at køre de sidste kilometer på deres træningslejr på Gran Canaria. Træningslejren har været en uge med fokus på mængdetræning, hvor der er blevet skrevet en masse kilometer og højdemeter i træningskalenderen som afslutning på den hårde vintertræning.

Gran Canaria er i cykelhenseende en ’lækkerbisken’ med mange muligheder og fantastisk smukke og stejle op- og nedkørsler. Et til tider særdeles barsk bekendtskab, da stigningerne er både ganske lange, men også med stigningsprocenter der ofte er over de 10 % - og i visse tilfælde endda omkring de 20 %.

 

Rytterne har naturligvis deres force indenfor MTBO og deres erfaring med landevej er noget varierende. Men formålet med træningslejren lader sig fint opfylde på en landevejsracer. MTBO er nok i øvrigt ikke noget der holder sit indtog på Gran Canaria i den nærmeste fremtid.

 

Programmet for ugen har budt på træningspas varierende fra 3 til 7 timer - og som dagligt har inkluderet ganske mange højdemeter. Alle er her sidst på ugen ved at være lidt (meget) slidt – men alle har været ved særdeles godt mod og har bravt kæmpet deres egne kampe – der kan være mange kriser i løbet af en dag der byder på 5-7 timer i sadlen, 3000 højdemeter og en 150-160 km. For Thomas Steinthal’s vedkommende rundede han de 200 km fredag – men lørdag og sidste dag skulle jo også bare være en ’let’ dag på bare 5 timer.

 Gruppen har været en skøn blanding af herre og dameryttere og et par unge U17- herreryttere. Det siger sig selv at det kan være lidt svært at holde ’sammen’ på sådan en broget flok med forskellig kapacitet og træningsbehov. Men dels har der været indlagt individuelt tilpassede intervalpas på mange stigninger, hvorefter der fra aftalt sted er kørt videre i samlet flok, og dels har de stærkeste ryttere oftest fået tjansen med at ligge med ’vind på snuden’, mens de knap så stærke har ligget lidt i læ.

 

Når man sidder i sadlen så mange timer hver dag er det helt afgørende, at der er maksimalt fokus på restitutionen.  I år har der - i modsætning til tidligere ture til Gran Canaria – været opgraderet på denne front med egen kok/madmor på turen, som har deltaget for egen regning. Det har givet ekstra søvn om morgenen til rytterne, der har ikke skullet handles ind/laves mad efter træning og der har stået mad klar når holdet er kommet ’ristet’ hjem efter træning.  - Den er i øvrigt ofte blevet indtaget stående i en kold pool, for at optimere restitutionen.

Endelig skal nævnes at der har været deltagelse af to MTBO-ryttere fra hhv. Frankrig og Litauen, som også har været med for egen betaling. De har passet godt ind i gruppen og bidrage positivt til at løfte træningen.

JVM holdet 2017

Junior-VM 2019 bliver en stor begivenhed for dansk orientering. En begivenhed der allerede inspirerer og motiverer mange unge talenter til at træne målrettet og drømme stort. Udtagelsen af juniorlandsholdet for 2018 afspejler i høj grad drømme og målrettet træning, og juniorlandsholdet har mærket den store interesse for at blive en del af juniorlandsholdet fra 2018. Hele 38 løbere har tilkendegivet deres interesse for juniorlandsholdet, og mange af disse løbere har i 2017 vist en flot udvikling i både træning og konkurrencer.

Formålet med Juniorlandsholdet er at give DOF’s største talenter bedst mulige rammer for træning og udvikling i et langsigtet internationalt perspektiv. Juniorlandsholdet skal være et miljø, der motiverer og inspirerer til udvikling og præstation, samt mere og bedre kvalitet i træning. 
Udvikling af nye talenter, og udvikling af kommende senioreliteløbere på internationalt niveau, er afgørende for elitearbejdet i Dansk Orienterings-Forbund. Det er derfor ekstra glædeligt, hvordan juniorlandsholdet kan mærke den positive udvikling som løberne på juniorlandsholdet har gennemgået i 2017. For 12 måneder siden var niveauet lavt, i et internationalt perspektiv, og det kom særligt til udtryk på drengesiden.

I dag ser det anderledes positivt ud og mange løbere har taget store skridt frem i deres udvikling. Juniorlandsholdet går derfor optimistisk ind til en ny sæson. Det bliver en sæson med fokus på fortsat udvikling af løberne - for vi er langt fra i mål endnu - og der bliver sat fokus på at skabe nye og større drømme.

Juniorlandholdet 2018 består af i alt 16 løbere, 6 piger og 10 drenge. Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar; Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Aarhus; Daniel Bentien Schmidt, Herning OK og Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød er nye på juniorlandsholdet.
Tre løbere, Caroline Finderup, OK Pan Aarhus; Josefine Lind, OK Gorm og Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK, rykker op i seniorklassen og vil kæmpe med om pladserne til VM, EM og World Cups i 2018.
Efter en sæson præget af store problemer med skader, træder Nikoline Holm Splittorff i 2018 ud af juniorlandsholdet. Juniorlandstrænerne håber at se Nikoline Holm Splittorff tilbage i landsholdstrøjen enten sidst i 2018 eller måske i 2019.

Følgende løbere er udtaget til Juniorlandsholdet 2018:
Piger:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Aarhus
Lise Termansen, OK HTF

Drenge:
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus
Daniel Bentien Schmidt, Herning OK
Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Mads Skaug, OK Pan Aarhus
Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød
Malthe Poulsen, FIF Hillerød
Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Aarhus
Mikkel Lyskjær, Farum OK
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Der skelnes i udtagelseskriterierne for 2018 mellem kriterierne for udtagelse til Juniorlandsholdsgruppen og udtagelse til mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC). Ved udtagelsen til juniorlandsholdsgruppen vægtes træningsindsats og -indstilling højst, mens der i udtagelser til mesterskaber i højere grad fokuseres på præstationer i de respektive udtagelsesløb.

Ligesom tidligere år kan der til enkelte af Juniorlandsholdets træningsaktiviteter, uddeles Wildcard til talentfulde løbere, som gennem en længere periode har udvist god træningsindstilling og-indsats. Allerede på nuværende tidspunkt har følgende løbere modtaget Wildcard til aktiviteter i 2018:
Alberte Kaae-Nielsen, Søllerød OK
Anton Løhndorf, Søllerød OK
Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK
Lasse Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Morten Örnhagen Jørgensen, OK SNAB
Rasmus Møller Jess, OK Roskilde
Rune Østergaard, Søllerød OK

De specifikke udtagelseskriterier til Juniorlandsholdet, mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC) samt Wildcard kan ses via nedenstående link.
http://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til Juniorlandstræner Jeppe Ruud på tlf. 28 15 12 00

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt