På søndagens knock-out-sprint VM testløb i Esbjerg, løb Jakob Edsen og Andrine Benjaminsen helt til finalen og høstede dermed også maksimalt antal point på 5. afdeling af den danske seniorrangliste, Trimtex Senior Cup. 

Begge løbere var sikkert videre fra formiddagens knock-out-sprint kvalifikation, der startede ud på den stejle skrænt i Byparken, ved Musikhuset i Esbjerg. I kvartfinalerne var begge løbere også med til at tage styringen i deres respektive heats og kunne kvalificere sig som en af de tre, der gik videre fra hvert kvartfinaleheat. 

Hele 11 danske damer gik videre fra kvalifikationen, mens 4 af de danske herrer klarede sig videre til kvartfinalerne. 

Søren Thrane Ødum gik som den eneste anden herre end Jakob Edsen, videre til semifinalerne, mens Linus Agervig Kristiansson og Magnus Dewett blev slået ud. 

De danske damer imponerende i kvartfinalerne, hvor hele 6 af dem løb over målstregen i top 3 i deres heat. Caroline Gjøtterup, Nicoline Friberg Klysner, Hedvig Valbjørn Gydesen, Miri Thrane Ødum, Malin Agervig Kristiansson og Ida Agervig Kristiansson gik videre, mens Line Cederberg, Amanda Falck Weber, Annika Simonsen, Cecilie Friberg Klysner og Lotte Markussen blev slået ud af kvartfinalerne.

I semifinalerne klarede kun Jakob Edsen og Miri Thrane Ødum sig videre til finalen, sammen med herboende Andrine Benjaminsen, hvor de løb flotte løb sammen med nogle af verdens bedste og endte henholdsvis som nummer 5 hos herrerne og 6 hos damerne, mens Andrine tog tredjepladsen, også i dameklassen. Miri mangler desværre en registrering på en post, og ender med at stå som 'fejlklip'.

Arrangørerne kan være glad for et velafviklet arrangement, der lover godt for den opgave de skal løse med at lave VM i slutningen af juni.

 

Udvalgte resultater:

Men's Final

1. Trond Einar Moen Pedersli, Norwegian Orienteering Federaton, 00:07:14, +00:00:00   

2. Loic Capbern, French Orienteering Federaton, 00:07:16, +00:00:02

3. Timo Suter, OLG Cordoba Orienteering, 00:07:18, +00:00:04

4. Tim Robertson, New Zealand, 00:07:19, +00:00:05 

5. Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering, 00:07:21, +00:00:07

6. Adrien Delenne, French Orienteering Federaton, 00:07:26, +00:00:12

 

Women's Final

1 Elena Roos, Swiss Orienteering, 00:08:09, +00:00:00

2 Cecile Calandry, French Orienteering Federaton, 00:08:12, +00:00:03

3 Andrine Benjaminsen, OK Pan Aarhus, 00:08:16, +00:00:07

4 Ane Dyrkorn, NTNUI, 00:08:25, +00:00:16

5 Penelope Salmon, Auckland, 00:08:28, +00:0019

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, MP    

 

Alle resultater kan findes her.

 

Sydsamlig 2019 deltagerfotoDansk Orientering står over for en fantastisk begivenhed, VM 2020 på hjemmebane i Trekantområdet, men sideløbende med dette står DOFs landshold også overfor et generationsskifte. De løbere der gennem en lang succesfuld periode i 10’erne har været bærende kræfter på landsholdet, må forventes at afslutte deres landsholdskarriere, enten efter VM, eller inden for en kortere tidshorisont.

Landsholdet arbejder derfor, på både kort og lang sigt, efter to primære mål; at skabe topresultater til VM, samt at bygge fremtidens landshold der kan præstere i perioden 2021-2024.

For at skabe større sammenhæng mellem målsætninger og landsholdsstrukturen ændres DOFs landsholdsstruktur derfor i 2020. De nuværende senior- og juniorlandshold nedlægges og erstattes af en Verdensklassegruppe, Elitegruppe, Udviklingsgruppe og U18-aktiviteter.

  • Verdensklassegruppen arbejder målrettet mod at vinde medaljer til VM og EM.
  • Elitegruppen arbejder målrettet mod at udvikle kommende verdensklasseløbere i perioden 2021-24.
  • Udviklingsgruppen skal inspirere talenter og eliteløbere, med internationale ambitioner, til fortsat udvikling.
  • U18 aktiviteterne skal skabe drømme og give viden om eliteorientering til unge talenter i DOF.

Landsholdskoncept 2020

Nærmere beskrivelse af landsholdsstrukturen kan findes her: Landsholdskoncept 2020

Landsholdsgrupper for 2020 offentliggøres tirsdag d. 19/11 kl. 12

Ved spørgsmål kan Sportschef Lars Lindstrøm kontaktes på mobil 4196 9373 eller email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

JVM holdet 2017

Junior-VM 2019 bliver en stor begivenhed for dansk orientering. En begivenhed der allerede inspirerer og motiverer mange unge talenter til at træne målrettet og drømme stort. Udtagelsen af juniorlandsholdet for 2018 afspejler i høj grad drømme og målrettet træning, og juniorlandsholdet har mærket den store interesse for at blive en del af juniorlandsholdet fra 2018. Hele 38 løbere har tilkendegivet deres interesse for juniorlandsholdet, og mange af disse løbere har i 2017 vist en flot udvikling i både træning og konkurrencer.

Formålet med Juniorlandsholdet er at give DOF’s største talenter bedst mulige rammer for træning og udvikling i et langsigtet internationalt perspektiv. Juniorlandsholdet skal være et miljø, der motiverer og inspirerer til udvikling og præstation, samt mere og bedre kvalitet i træning. 
Udvikling af nye talenter, og udvikling af kommende senioreliteløbere på internationalt niveau, er afgørende for elitearbejdet i Dansk Orienterings-Forbund. Det er derfor ekstra glædeligt, hvordan juniorlandsholdet kan mærke den positive udvikling som løberne på juniorlandsholdet har gennemgået i 2017. For 12 måneder siden var niveauet lavt, i et internationalt perspektiv, og det kom særligt til udtryk på drengesiden.

I dag ser det anderledes positivt ud og mange løbere har taget store skridt frem i deres udvikling. Juniorlandsholdet går derfor optimistisk ind til en ny sæson. Det bliver en sæson med fokus på fortsat udvikling af løberne - for vi er langt fra i mål endnu - og der bliver sat fokus på at skabe nye og større drømme.

Juniorlandholdet 2018 består af i alt 16 løbere, 6 piger og 10 drenge. Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar; Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Aarhus; Daniel Bentien Schmidt, Herning OK og Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød er nye på juniorlandsholdet.
Tre løbere, Caroline Finderup, OK Pan Aarhus; Josefine Lind, OK Gorm og Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK, rykker op i seniorklassen og vil kæmpe med om pladserne til VM, EM og World Cups i 2018.
Efter en sæson præget af store problemer med skader, træder Nikoline Holm Splittorff i 2018 ud af juniorlandsholdet. Juniorlandstrænerne håber at se Nikoline Holm Splittorff tilbage i landsholdstrøjen enten sidst i 2018 eller måske i 2019.

Følgende løbere er udtaget til Juniorlandsholdet 2018:
Piger:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Aarhus
Lise Termansen, OK HTF

Drenge:
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus
Daniel Bentien Schmidt, Herning OK
Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Mads Skaug, OK Pan Aarhus
Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød
Malthe Poulsen, FIF Hillerød
Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Aarhus
Mikkel Lyskjær, Farum OK
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Der skelnes i udtagelseskriterierne for 2018 mellem kriterierne for udtagelse til Juniorlandsholdsgruppen og udtagelse til mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC). Ved udtagelsen til juniorlandsholdsgruppen vægtes træningsindsats og -indstilling højst, mens der i udtagelser til mesterskaber i højere grad fokuseres på præstationer i de respektive udtagelsesløb.

Ligesom tidligere år kan der til enkelte af Juniorlandsholdets træningsaktiviteter, uddeles Wildcard til talentfulde løbere, som gennem en længere periode har udvist god træningsindstilling og-indsats. Allerede på nuværende tidspunkt har følgende løbere modtaget Wildcard til aktiviteter i 2018:
Alberte Kaae-Nielsen, Søllerød OK
Anton Løhndorf, Søllerød OK
Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK
Lasse Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Morten Örnhagen Jørgensen, OK SNAB
Rasmus Møller Jess, OK Roskilde
Rune Østergaard, Søllerød OK

De specifikke udtagelseskriterier til Juniorlandsholdet, mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC) samt Wildcard kan ses via nedenstående link.
http://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til Juniorlandstræner Jeppe Ruud på tlf. 28 15 12 00

SSMedaljerDansk Orientering fortsatte i 2017 den flotte stime med medaljer til VM. For fjerde år i træk vandt Danmark 3 eller flere medaljer til VM. Maja Alm, OK HTF Haderslev, vandt for tredje år i træk VM guld på sprintdistancen, og kunne sammen med Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering; Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde og Tue Lassen, Faaborg OK, med en sølvmedalje i sprintstafet fejre den fjerde danske medalje i træk i disciplinen. 

2018 byder på nye mål og mesterskaber, og med det nye stærke landstrænerteam bestående af Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg, så bliver det et velforberedt dansk landshold der skal kæmpe med om medaljerne. Første store mål er EM d. 6-13. maj i Tessin, Schweiz, og senere på året d. 4-11. august er årets store hovedmål VM i Sigulda, Letland. Derudover byder året på flere World Cup afdelinger og studenter-VM i Finland. Årsplaner og udtagelseskriterier kan findes på landsholdets informationsside, se mere her

Verdensklassegruppen 2018 består af 4 løbere, og med sin første internationale seniormedalje er Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, ny mand i gruppen. Ny kvinde på landsholdet er Josefine Lind, OK Gorm, der allerede som junior har præsteret internationale resultater og derfor optages hun i U23 gruppen. Landsholdet 2018 består af i alt 14 løbere - 6 piger og 8 drenge.

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, har valgt at takke nej til en plads på landsholdet i 2018

Verdensklassegruppen 
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering 
Maja Alm, OK HTF Haderslev 
Andreas Boesen, OK Roskilde 
Tue Lassen, Faaborg OK 

Elitegruppen 
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan, Aarhus
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering 
Magnus Dewett, OK Snab 
Søren Bobach, OK Pan Aarhus 
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød Orientering 
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød 

U23 gruppen 
Josefine Lind, OK Gorm

Eventuelle kommentarer bedes rettet til sportschef Lars Lindstrøm på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Landsholdet vinder i øjeblikket mange medaljer til VM og EM. Det er fantastiske resultater som er et produkt af mane års målrettet arbejde på både seniorlandshold, juniorlandshold og i klubberne. Alle løbere i årgangene 1998 - 2001 har nu mulighed for at tilkendegive deres interesse for udtagelse til Juniorlandsholdet i 2018. Udtagelse til Juniorlandsholdet er et skridt på vejen fra talent til verdensklasse, og giver løberne gode muligheder for udvikling i et inspirerende miljø.

Løbere der drømmer om udtagelse til Junior-VM og Junior European Cup (JEC) i 2018 forventes at indsende en interessetilkendegivelse. 

Interessetilkendegivelsen udfyldes af løberen selv, og gerne i dialog med den personlige træner og/eller klubtræner.

I udtagelsesprocessen bruges - udover interessetilkendegivelsen - også træningsdagbøger på Sportlyzer. Det er derfor meget vigtigt at disse er opdateret!

Indsendelse skal ske senest søndag d. 8 oktober til juniorlandstræner Jeppe Ruud på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udtagelsen til Juniorlandsholdet offentliggøres onsdag d. 1. november.

Interessetilkendegivelse 2018

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD