Frivillighed

Orienteringsklubberne er afhængig af, at medlemmerne hjælper hinanden. Når man som medlem af klubben påtager sig opgaver og ansvar, får man også et medejerskab i forhold til klubben. Man er ikke længere medlem af en klub - men af sin klub. Det kan have stor betydning i forhold til fastholdelse - og til rekruttering af nye medlemmer. Rigtig mange mennesker vil gerne hjælpe til og tage nye initiativer, hvis de kan overskue det fra starten af. Det svære er at gøre det simpelt.

Der er gode erfaringer fra flere klubber, og med dem kan vi inspirere hinanden til at gøre det endnu bedre. Brug også Facebookgruppen Dansk Orienterings-Forbund og frivillighed til daglig kontakt. Send spørgsmål, ideer eller indhold til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Sammen kan vi inspirere hinanden og udvikle vores fællesskaber til at blive endnu mere værdifulde.

Frivillighedskoordinator
Hvilke klubber har en frivillighedskoordinator? Hvad er deres erfaringer, og hvem kan du kontakte?

Opgavebeskrivelser
Kortlæg opgaverne i klubberne, så flere kan overskue dem. Hvem har allerede gjort det, hvilke erfaringer har de gjort, og hvem kan du kontakte?

Ressourcebank
Med et spørgeskema kan I kortlægge medlemmernes interesser, villighed til at påtage sig opgaver og behov for uddannelse. Se eksempler på spørgeskemaer, læs om erfaringer og find kontaktpersoner.

Kommunikation
Hvilke muligheder er der for intern kommunikation i klubben - i dagligdagen eller i forbindelse med en konkret opgave?

Vagtplan
Hvilke muligheder er der for vagtplaner, hvor alle opgaver er synlige, og hvor medlemmerne selv kan byde ind på de opgaverne.

 

Dine input
Hvad mangler der her? Dine ideer er velkomne. Sammen bygger vi disse sider, så vi bedst muligt kan skabe vidensdeling og inspiration på tværs af klubberne.

Kontakt
Klubudviklingskonsulent
Jakob Lind Tolborg

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt