Nyheder

MTBO Cup vindere 2017I den forgange weekend blev Trimtex MTBO Cup 2017 afgjort efter 2 meget forskellige løb i det midtjyske. Lørdag blev der kørt mellemdistance i Grenaa Plantage i jomfrueligt MTBO terræn. Her havde Horsens OK kaldt til stævne i den nærmest helt flade klitplantage som ikke bød på mange højdemeter men til gengæld et stedvis meget finurligt stibillede. Et udsnit af kortet var endog forstørret til den for MTBO uvante skala 1:5000 for at gøre området læsbart . Der var altså lagt i ovnen til en konkurrence med stram kæde og højt tempo hvor slinger i o-teknikken blev straffet med det samme. På trods af den seneste tids megen regn, var der stort set tørt i skoven, så for de flestes vedkommende var der brede smil på efter målgang og enighed om at det er et terræn som meget gerne må besøges igen i MTBO sammenhæng.

Efter løbet var der fejring af MTBO-landsholdet som under sommerens EM og VM kørte en lang række flotte præstationer hjem. DOF’s direktør Kenneth Majkjær Mikkelsen havde taget turen til Grenaa og sammen med hovedbestyrelsens medlem Claus Poulsen fik de begge opsummeret sommerens begivenheder med de mange medalje-successer og givet rytterne gode ord med på vejen. Der blev også overrakt gavekurve til de 4 individuelle medaljetagere.  

Medaljetagere 2017

Foto: Kell Sønnichsen

Søndag dannede Silkeborg Vester- og Østerskov rammen om årets sidste konkurrence, som meget vel kunne gå under overskriften Langt, Hårdt og Vådt. Det blev en langdistance der modsat lørdag bød på masser af både bakker og mudder. Silkeborg OK’s banelægger Peter Sinding Poulsen havde kringlet nogle langdistancebaner som i høj grad udfordrede rytterne på både fysik og cykelteknik, og på samme tid ikke levnede tid til mental afslapning undervejs: Der skulle kæmpes med orienteringen hele vejen ind i samtlige poster.  

Med overbevisende dobbeltsejre til både Thomas og Cæcilie var der efterhånden ikke den mindste tvivl om hvem der skulle have årets Trimtex MTBO trofæer med hjem. De kan nu begge kalde sig ranglistevindere 2017, og mon ikke det kan give lidt morale til de næste mange måneders vintertræning hvor begge ryttere har proklameret, at de kommer endnu stærkere tilbage næste år. Med den udmelding kan vi kun se fremad mod 2018!

Trimtex MTBO Cup 2017 slutstilling:

H21

1.                         Thomas Steinthal                         FIF Hillerød Orientering

2.                         Johan MacLassen                       Rold Skov Ok

3.                         Peter Reibert Hansen                  Allerød OK

D21

1.                         Cæcilie Christoffersen                 OK Øst Birkerød

2.                         Nina Hoffmann                            OK Sorø

3.                         Camilla Søgaard                          Horsens OK

Samlet resultat Trimtex MTBO Cup 2017Den 1. november starter Kenneth Buch som ny landstræner i Dansk Orienterings-Forbund. Kenneth Buch og nuværende landstræner Torbjørn Gasbjerg deler fremover ansvaret for landsholdet. Kenneth Buchs primære fokus bliver skovdistancerne, samt ansvar for træningslejre i udlandet. Torbjørn Gasbjerg får ansvar for sprintdistancerne samt Elitecenter Orientering.

Allerede inden VM fra 2019 bliver opdelt i skovdistancer (2019) og sprintdistancer (2020) skal landsholdet være optimalt forberedt mod VM og EM.

Dansk orientering har længe været førende med specialisering mod enkeltdistancer, og med den nye trænerstruktur går landsholdet et skridt videre.

De seneste mange års succes for dansk orientering bygger på et langt og målrettet arbejde med at udvikle løberne. De fleste medaljer er vundet på sprintdistancer, og det arbejde fortsætter ufortrødent frem mod VM 2020 på hjemmebane i Danmark, men landsholdet vil mere end sprint og ansættelsen af Kenneth Buch skal være med til at give mere dansk succes også på skovdistancerne.

- Det er en stor glæde at få muligheden for virkelig at arbejde med det danske landshold, og det er naturligt nok en drøm, at få lov til at give noget tilbage til dansk orientering. Jeg er meget motiveret, og jeg har en stor tro på strukturen og teamet, vi nu kan danne omkring de danske landshold. Jeg vil bruge alle mine erfaringer og kompetencer for at sikre succes i fremtiden, for det danske landshold, siger Kenneth Buch.

Ansættelsen af Kenneth Buch er et led i en mindre organisationsændring i DOFs landstrænerteam. Nuværende landstræner Torbjørn Gasbjerg har været tidligt inddraget i organisationsændringen, og har haft et ønske om reduceret rejsebelastning. Fremadrettet får Torbjørn Gasbjerg ansvar for sprintdistancer, samt den daglige træning på Elitecenter Orientering. Landsholdsløberne kommer derfor til at opleve direkte sammenhæng mellem arbejdet på Elitecenter Orientering og træningen på landsholdet. Fra mandag d. 23/10 vil Torbjørn Gasbjerg være tilstede ved den daglige træning på Elitecenter Orientering.

- Kenneth og jeg har længe udvekslet erfaringer, og jeg glæder mig til at vi nu får muligheden for at arbejde tæt sammen. Det bliver en stor styrke at have Kenneth med i forberedelserne i skoven, og jeg glæder mig til igen at få ansvaret for den daglige træning i Aarhus, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Sportschef Lars Lindstrøm har igennem det meste af 2017 ageret assisterende træner for landstræneren, en opgave han nu bliver frigjort fra. Talentudviklingen i DOF bliver derfor også positivt påvirket af organisationsændringen.

Sportschefen vil fremadrettet have blandt andet kunne sætte mere fokus på at sikre en rød tråd fra talentcentrene, over juniorlandsholdet og Elitecenter Orientering til seniorlandsholdet. Allerede i november/december vil alle talentcentrene få besøg.

- I Kenneth Buch er jeg sikker på at vi har fundet en træner der kan være med til at løfte vores løbere yderligere på skovdistancerne. Kenneth og Torbjørn er begge meget passionerede trænere, som altid arbejder målrettet og seriøst med løberne. Det er jeg ikke i tvivl om at løberne kan mærke allerede fra første træning, siger Lars Lindstrøm og fortsætter:

-Talentudviklingen i DOF er med et stærkt juniorlandstrænerteam i spidsen inde i en positiv udvikling, og jeg ser frem til at kunne bidrage mere til yderligere udvikling af arbejdet. De unge talenter er fremtiden i DOF, både for landsholdet, men også i klubberne, og netop derfor er opgaven vigtig.

Nuværende elitecenter- og juniorlandstræner Jeppe Ruud vil fremover fortsat være ansvarlig for juniorlandsholdet, mens ansvaret for Elitecenter Orientering fremadrettet varetages af landstræner Torbjørn Gasbjerg. Arbejdet med juniorlandsholdet er inde i en positiv udvikling, og landsholdet arbejder målrettet frem mod Junior-VM 2019 på hjemmebane i Silkeborg. Trænerteamet vil fortsat bestå af Jeppe Ruud (hovedansvarlig), Astrid Ank Jørgensen, Camilla Bevensee og Rasmus Folino.

Henvendelser vedr. ansættelsen kan rettes til:
Kenneth Buch, Landstræner - mobil +47 41 28 28 29
Lars Lindstrøm, Sportschef - mobil +45 41 96 93 73

Fakta om Kenneth Buch:
- Født 30/7 - 1979
- Løber for OK Gorm Jelling
- Landsholdschef i Norge 2013-2017
- Landstræner i Frankrig 2011-2013
- Træner i Halden Skiklubb 2006-2010

På lørdag er der mulighed for at hylde MTBO-landsholdet, der kørte en lang række flotte præstationer hjem under sommerens VM og EM - herunder en stribe medaljer og mesterskaber.

Fejringen sker i forbindelse med mellemdistanceløbet, der afholdes i Grenå Plantage lørdag.

Stort set alle landsholdsrytterne er med og deler særlige plakater ud omkring kl. 14., når løbet forventes at være færdigt. Der er naturligvis mulighed for at få en autograf eller ti med på plakaterne og få taget et billede med de seje landsholdsryttere.

Og hvis man ikke har nået at tilmelde sig mellemdistancen, er der mulighed for at køre en åben bane mellem kl. 11.30 og 13.

Læs mere om MTBO-løbet lørdag her:
http://www.horsensok.dk/klubaktiviteter/abne-lob/mtbo-mellemdistance-i-grenaa-plantage-14-oktober-2017

 

Naturløbene fortsætter, og både i Blykobbe Plantage ved Rønne, og Dyrehaven ved Haderslev, blev der kæmpet godt mellem træerne.

I Rønne var der tilmeldt 740 elever og løbet forløb rigtig godt. Vejret viste sig fra sin gode sige, og Bornholm levede op til sit kælenavn som Solskinsøen. Eleverne deltog ivrigt på både den valgfrie bane og sprint banen, som blev løbet igennem af mange af eleverne op til flere gange. Det var Viking Atletik – Orientering der arrangerede løbet.

NaturløbRønne 17

 

 

 

 

I Haderslev var vejret lidt mere gråt, men OK HTF leverede alligevel et flot arrangement. De ca. 250 elever var meget motiverede og gav den gas – både på mangepostløbet og sprintbanen. De store mængder regn hjalp godt til med at få gjort sprintbanen til en mudderbane, men det var blot en del af morskaben. Sprintbanens hurtigste tid blev i øvrigt sat af en lærer! fra Vejen Friskole – eleverne udfordrer ham nok ikke igen næste år.

Foto: Jørgen Andersen

 

Naturløbssæsonen slutter af fredag d. 13/10 i Dronninglund.

Se flere billeder fra løbet i Haderslev her: http://pictures.okhtf.dk/#!album-112

Naturløbet arrangeres af Dansk Orienterings-Forbunds klubber i samarbejde med Aktiv Året Rundt, og er støttet er Nordea-fonden.

Knap 170 unge O-løbere mellem 11 og 20 deltog i årets KUM, der blev afholdt i weekenden i Trekantområdet med klubberne KOK, SNAB, Gorm og Melfar som arrangør.

Lørdagens individuelle dyst blev præget af dagens vedvarende regn i Munkebjerg. Alligevel blev humøret holdt højt og der blev gået til den i det krævende terræn.

Det var samtidig afslutning på Løberen League og Ungdoms Cup.

Resultater findes her
http://ok-melfar.dk/V2/index.php/lob/35-kum-2017

Den traditionelle KUM–fest blev afholdt på Bredagerskolen i Jelling, med de unge ledere fra kredsene som et fantastisk omdrejningspunkt aftenen igennem. Vel anført af konferencierne Tobias Svarer og Henrik R. Knudsen.

Og der blev danset igennem lige til festen sluttede kl. 01.

Søndag formiddag stod i stafettens tegn. Her viste Østkredsen sig aldeles suveræne ved at besætte de fire første pladser.

http://ok-melfar.dk/V2/index.php/lob/35-kum-2017

Kl. 14 kørte de chartrede busser mod hhv. nord og øst med mange trætte, men også glade løbere over endnu et vellykket KUM arrangement.

- Jeg tror der blev taget en velfortjent lur eller to i busserne siger KUM-ansvarlige, Terkel Gydesen med et lille smil på læben.

Terkel Knudsen overdrager KUM flaget til Morten Schou fra Aalborg OK, der arrangerer KUM 2018.

Ses vi ? Selvfølgelig gør vi det.

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tilmeldingen til World Masters Orienteering Championships i Danmark 2018 er nu åben/Registration for WMOC 2018 is open. Læs mere her

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt