Skip to main content

Carsten Jørgensen bedste dansker på skuffende premieredag ved EM

| Administrator | Nyheder 2002

Kun 2 danskere klarede kvalifikationskravene til Europamesterskabernes første finaler. Mikkel Lund som i kvalifikationsløbet startede allerførst leverede et kontrolleret og næsten fejlfrit løb. Måltiden 18.20 skulle vise sig at holde til en topplacering, som nr. 6 i heat 2.
Carsten Jørgensen startede sidst i heat 1 og sluttede uden at løbe et perfekt løb på en 7. plads i tiden 18.57. Kvalifikationsløbet var 3.7 km med 7 poster.
Ővrige 4 herrer og 4 damer klarede ikke kvalifikationskravet - at blive mellem de 17 bedste i deres heat.
I kampen om medaljerne på EM’s premieredag kunne hverken rutinerede Carsten Jørgensen eller unge Mikkel Lund gøre sig gældende. Carsten Jørgensen lå ellers godt på første radio, men mistede kontrol på slutningen af banen og sluttede som bedste dansker på en 14. plads i tiden 27.22 for de 5.2 km. Mikkel Lund fik slet ikke takterne frem fra kvalifikationsløbet og sluttede som nr. 51 og andensidst i tiden 32.07. Vinder og Europamester blev Mikael Mamleev, Rusland i 24.49.