Supergodt løb af René

| Administrator | Nyheder 2002

Fårene blev virkelig skilt fra bukkene i dagens langdistance (ultralangdistance i IOF sprogbrug). Både hos herrer og damer var der en del udgåede løbere. Hos herrerne var der også en del diskede; mere herom lidt senere.

Først den gode nyhed. Efter næsten 2½ times løb over 27 km kom René Rokkjær ind blot 31 sekunder efter vinderen, Mattias Karlsson fra Sverige. Selv med en så lille forskel var alligevel 5 andre løbere imellem dem, så René blev nummer 7.
(Billedet til højre: René Rokkjær foran Holger Hott Johansen. Foto: Erik Borg)

DSQ Jörgensen,Carsten DEN 02:23:06

Kun 40 løbere gennemførte, mens 16 udgik og 11 blev diskvalificeret, heriblandt Carsten Jørgensen, der ellers var blevet nummer 4. Grunden til de mange diskede var post nummer 4, hvor der kun var en enkelt Emit enhed. Og med samlet start, lignede situationen førsteposten ved Tiomila i Eskilstuna i 1997: slagsmål. En del løbere gav op og løb videre i den tro, at man - ligesom i Eskilstuna - ville godtage dette. Det gjorde man bare ikke!

På damernes 19 km bane var dramatikken af mere sportslig karakter. Hanne Staff kom foran flokken med et helt minut pga. et smart vejvalg og holdt sig foran længe. I den sidste end blev hun dog slået af Simone Luder med blot 4 sekunder. Danskerne holdt sig mere i baggrunden, omend Anne Konring Olesen opnåede en hæderlig 27. plads 13 minutter efter vinderne.