Skip to main content

Alle danskere kvalificerede sig

| Administrator | Nyheder 2005

God start for de danske løbere ved VM. Alle seks løbere kvalificerede sig sikkert til torsdagens finale på mellemdistancen.

De danske løbere gjorde deres job ved dette VM’s første kvalifikationsløb. Alle sluttede blandt de 10 bedste i deres heat, hvor de 15 bedste gik videre til finalen. Dagens vindertid for både herre- og dameklassen var i alle seks heat vurderet til 25 minutter. Inden de første løbere var kommet i mål var det blandt kendere langs opløbet til næstsidste post almindelig anerkendt, at den tid var der ingen der kunne matche i dag. Det skulle vise sig at holde stik, selv om de allerbedste dog ikke var langt fra. Således den suveræne dobbelte verdensmester og europamester Thierry Gueorgiou hos herrerne, der havde dagens hurtigste tid af alle i de tre heat ved at komme ind i 26.28 næsten halvandet minut foran nr. to i samme heat. Danske Chris Terkelsen viste også klasse ved at blive nr. to i sit heat, blot fire sekunder efter den dobbelte nordiske mester, Anders Nordberg, Norge. En tilfreds Chris Terkelsen udtalte kort og præcist efter løbet: ”det gik godt, jeg er tilfreds med mit løb”. Ingen tvivl om at Chris vil kunne blande sig i toplaceringerne, når finalen løbes torsdag.
Troels Nielsen, der ved sidste VM måtte se sig ude efter kvalifikationsløbet, var også meget tilfreds. Sluttede som sekser i sit heat efter et godt løb, selvom post 13 havde givet lidt problemer. Mikkel Lund vurderede, at han havde bommet et par minutter på post to, men sluttede på en tilfredsstillende 10’ende plads.
Den flerfoldige verdensmester hos damerne, Simone Niggli-Luder, Schweiz var den løber, der i dag kom tættest på den forventede vindertid på 25 minutter. Vandt sit heat med suveræne 25.45, godt to minutter foran Jenny Johansson, Sverige.
Helene Hausner var før start meget usikker –”kunne knæet nu klare det, og hvordan klarer jeg temperaturen”. Alle bekymringer skulle vise sig at være overflødige. Helene leverede dagens bedste danske dame resultat ved at blive nr. fire i sit heat og det endda ”med fem til syv mindre sving omkring posterne og et reelt bom” ifølge Helene. Helene har al mulig grund til at se frem til A-finalen med selvtillid.
Anne Konring Olesen havde som vanligt masser af overskud, men bommede desværre post et med 2.20 efter egen vurdering. Betryggende for at Anne at vide at der er mere ’at skyde med’ i finalen.
Signe Søes startede først af de danske løbere og var en af de første der kom i mål. Var lidt usikker på hvor langt det ville række, men havde selv en fornemmelse af at have haft et godt løb. Det skulle vise sig at holde stik. Hun sluttede som Mikkel på en fin 10’ende plads i sit heat.