EM i MTB-O - god dansk 1. dag

| Administrator | Nyheder 2006

En podieplacering til herrerne og to til herrejuniorerne var udbyttet på EM’s første rigtige konkurrencedag, hvor der blev kørt ultra langdistance.

Idag er der kørt langdistance ved EM i mtb-o.

Der var samlet start og herrerne skulle tilbagelægge ca. 48 km (korteste vejvalg) på 3 sløjfer med gaflinger efter Farsta-metoden, hvilket giver en lidt speciel løbsafvikling i et opskruet tempo.

Skoven var flad og forholdsvis stirig, til dels sandet og mindede en del om dele af Tisvilde Hegn, hvor der netop blev afholdt testløb til EM.

Løbsform og terræn passede tilsyneladende Torbjørn Gasbjerg rigtigt godt, for han kørte en sjetteplads hjem – hhv. 47 og 35 sek. op til sølv og bronze-medaljerne.

Guldet gik til Mika Tervala, Finland, som fortsætter sin imponerende kørsel fra VM i juli.

Torbjørn har flere gange vist, at potentialet til en topplacering er der, men det er første gang han kommer helt op i det fine selskab til en konkurrence, hvor det virkelig gælder. Og det skete endda uden at køre et helt perfekt løb.

Hans flotte løb blev fulgt op af alle de øvrige danske herrer.

Det blev til en 10. plads til Lasse Brun Pedersen, som dermed fik vist, at femtepladsen til VM ikke var en tilfældighed. Det er altid svært at køre det næste løb efter en toppræstation, men den udfordring klarede han fornemt. Også Lasse havde et par tidstab undervejs.

Rune Monrad og Allan Jensen fortsætter også de fine takter fra VM med placeringer som henholdsvis nr. 14 og 19. Debutanten Tore Linde kørte stort set fejlfrit ind som 26, absolut en godkendt indsats. Altså en plads på podiet og alle 5 danske herrer i top 30 – et meget fornemt resultat.

Herrernes flotte indsats blev fulgt helt til dørs af de debuterende juniorer.

Der har ikke tidligere været internationale juniorkonkurrencer, så det var med stor uvished om niveauet at Harald Hermanrud og Andreas Olesen kørte i skoven.

Det blev til en 4. plads til Harald skarpt forfulgt af Andreas på 5. pladsen. De havde 5 minutter op til den suveræne russiske vindertrio, men dejligt med podiepladser til de to. Det viser, at vi i dansk mountainbikeorientering er ved at have en rigtig god bredde.

Hos dameseniorerne var Anne-Mette Nørregård bedste dansker med en placering som nr. 27 mens Pernille Brundstedt kørte ind som nr. 31 – ca. midt i feltet.

Løbene i Polen er derudover EM for veteraner, og det skal derfor nævnes (som en lille sidebemærkning), at den ene holdleder - Jan Eg Pedersen - kørte sig til en bronzemedalje i H40.