VM stafet

| Administrator | Nyheder 2007

Fremragende dameindsats!!

En fremragende dansk dameindsats på VM stafetten, gav et resultat tæt på det forjættede land top 6 der betyder man er med på præmieskammelen, bedste danske damestafet placering i mange år.

Det startede godt da Anne Konring Olesen løb en fremragende førstetur, hun var med fremme ved alle radioposterne og skiftede til slut på 3 pladsen 1,30 min efter førende hold Sverige.
Signe Søes tog over med Finland og Norge i hælene. Et mindre bom i de stejle skrænter gjorde at de slap væk, men Signe holdt godt sammen på orienteringen og skiftede på 4 pladsen ca. 4 min. Efter Finland der løb sig op.
Hun overlod stafetten til holdets yngste Maja Alm der derved fik lidt af en udfordring i sin VM debut. Hun startede meget godt, men bommede desværre derefter også i skræntpartiet, og det blev dyrt, ved publikumsposten var hun 7´er stadig i kontakt med 6 pladsen. Men kræfterne slap op og hun måtte nøjes med en trods alt fornem 8 plads. Finland holdt føringen hjem, Sverige tog sin første medalje på dette VM og Norge tog bronzen. Det var det den 24 VM stafet og for Sveriges del var det imponerende 24 gang de tog medalje.

Derefter var det herrernes tur. For Danmark løb Rasmus Søes første turen, han var godt med i starten, tog derefter et dårligt vejvalg, hvor han mistede kontakten med teten, han skiftede på en 17 plads 3 min. efter. Rene Rokkjær tog over og løb holdet op på en 12 plads efter et godt løb. Tue Lassen blev derefter sendt ud på sidste turen, og han startede godt hentede lidt tid, bommede derefter lidt og til sidst blev det til en 14 plads. Rusland vandt for andet år i træk, Sverige blev også her 2´er og Finland tog bronzen.

Sammenfattende kan man sige at damernes resultat er over forventning, mens herrernes er lidt under.