JWOC 2007, mellemdistance, kvalifikation.

| Administrator | Nyheder 2007

Rapport fra vore udsendte!!

Efter hviledagen, hvor langdistancen fik lov at forlade ben og hoved, var banelængden i dag kortet ned, så vindertiderne skulle være 23-25 min.

Drengene havde 17 poster på 3,6 km og pigerne 14 poster på 2,9 km, hvilket var mange poster og gav ikke lang tid til at indhente tabt tid. Det krævede at koncentrationen skulle være i top hele tiden.

Fra hvert af de tre heat gik 20 løbere videre til morgendagens A-finale.

Det lykkedes desværre ikke for alle danskere at kvalificere sig til A-finalerne. Der blev bommet for meget. Til at begynde med så det ellers lovende ud, da alle danskere kom i mål med tider, der ifølge arrangørernes beregning skulle række til A-finalen.
Det skulle dog vise sig, at konkurrencen blev meget tættere end forventet med en kvalifikationstid ca. 2 min hurtigere. Nogle af danskerne havde sekunderne med sig, mens det for andre var modsat. Camilla var blot 24 og Marie 33 sekunder fra at kvalificere sig.
Marie havde dog fornøjelsen af at slå mandagens norske verdensmester Siri Ulvestad. Det var en skalp, der var værd at høste!
Stor nervøsitet gav Sørens løbstid, der blev sat under pres af de sidst startende løbere. Han fortæller at efter et bom først på banen, lod han sig stresse, og derpå fulgte fejl på fejl. Heldigvis rakte tiden til deltagelse i A-finalen.

Danskerne fik fire drenge og fire piger i A-finalen, hvilket må siges at være tilfredsstillende. Hos pigerne er 22 forskellige nationer repræsenteret i morgendagens A-finaler og hos drengene 24, hvilket viser, at mange nationer kan gøre sig gældende hos juniorerne. Det var således også løbere fra tre forskellige nationer, der vandt heatene hos drengene - Estland, Ungarn og Norge. Så vidt vi kan overskue har ingen nation alle tolv løbere i A-finalerne.

De danske løbere fortæller, at terrænet ikke var nær så hårdt kuperet som på langdistancen – der var flere enkeltliggende bakker, der var forholdsvis stenede. Mellem højene var terrænet mere letløbt. Bakkerne var meget detaljerige og svært overskuelige, hvilket stillede store krav til finorienteringen.

Vi glæder os til at følge de spændende finaler i morgen og håber på det bedste for danskerne.

CL anmærkning: "Finalen starter 02.00 dansk tid med sidste start ca. kl. 4.00 og afslutning ca. 4.25. Der har til de hidtige løb været en glimrende livedækning i form af lyd fra speakerne, resultater fra radioposter og målgang, kommentarer om placeringer og passager, samt mulighed for at skrive hilsener til sine helte på et message board som bliver læst op i speakningen".