Skip to main content

Brudepar valgte Vikingedysten, som deres festdag!

| Administrator | Nyheder 2007

Honeymoon i knæhøj lyng, våde moser, brombær og brændenælder

Det er ganske vist! Kæresteparret Klaus og Bente Staugaard fra Kolding OK fik deres drømmebryllup, men et af de mere specielle af slagsen. De valgte nemlig at få vielsen overstået i Haderslev om formiddagen for så at afmontere den fine stads og i stedet køre med klubkammeraterne til Stensbæk for at løbe første etape i Vikingedysten. De to inkarnerede orienteringsløbere syntes at løbet måtte være den bedst tænkelige ramme om starten på deres ægteskab.
Da stævneleder Jørn Andersen fik nys om begivenheden, kørte han sporenstregs til Arnum Brugsforening og indkøbte den fineste blomsterkost i butikken til brudeparret. Mindre kunne vel heller ikke gøre det – og brudeparret takkede rørt for opmærksomheden.

De små etapeløb ligger som perler på en snor i juli, en måned som ellers før var præget af orienteringsmæssig tørke. Og der er løbere nok til det hele. Åbenbart vælger mange i orienteringsmiljøet at holde aktivferie under hjemlige himmelstrøg, den våde sommer til trods. Den traditionsrige Vikingedyst i det sønderjyske holdt mere end skindet på næsen med omkring 250 løbere der fik det de havde regnet med: Gode opdaterede kort, gode baner, hyggelig og upåklagelig stævneafvikling. Oven i hatten viste vejret sig fra sin nogenlunde pæne side: sol og blæst, knap nok et dryp fra oven. Så er det svært at være utilfreds, og mon ikke klubben kan gentage stævnet til næste år med mindst lige så pænt et antal løbere.

Der var over 50 HTF’ere i sving for at servicere løberne. Mindre kunne måske godt have gjort det, men alle der gerne vil være med til at arrangere, får lov til det. Når det er så populært at være med til at arrangere, skyldes det at stævnet i virkeligheden er en velkamoufleret klubfest. De mange ekstra hænder gør arbejdsbyrden let for den enkelte, og desuden er den samlede arrangørerfaring stor. Så det er med nærmest nonchalant lethed at HTF’erne stiller stævnepladsen op, men alt plejer at virke upåklageligt – og gjorde det også i år. Bag kulisserne er der selvfølgelig nogle stykker der trækker det helt tunge læs med korttegning, banelægning osv. Men for de fleste HTF’ere er første etape optakten til aftenens grillfest i Jels Skole, og den var også i år rigtig gemytlig.
En del klubber har også luret at det måske er lige så sjovt at tilbringe aftenen sammen med de lystige HTF’ere som at se på aftenens lokale vikingespil, der ellers er en væsentlig del af hele konceptet omkring stævnet.
Dagen derpå gennemføres uden at kny. I år hjalp det også på morgenhumøret at høre om HTF’eren Maja Alms flotte bronzemedalje i sprint ved junior-VM.
Men en naturlig mæthed på oplevelser prægede såvel løbere som officials da man nåede frem til præmieoverrækkelsen først på eftermiddagen på den landligt duftende stævneplads – hvor til daglig ellers en flok sortbrogede kvier går og hygger sig.

Bytte bytte købmand…

Der var masser af præmier. Både til 1, 2 og 3 på banerne, og placeringspræmier strøet ud over resultatlisten med rund hånd. Men de fineste præmier går for den kollektive indsats:
Herning og Horsens byttede vandrepræmierne Vikingeøksen og Vikingesværdet, der henholdsvis går til fire bedst placerede seniorer og tre bedst placerede ungdomsløbere. Resultatet var ikke vanskeligt at beregne, for Herning havde fire voksne klassevindere, og Horsens havde tre klassevindere blandt de unge.
Desuden gik vandrepræmien Vikingehjelmen for største klubhold til Herning. Ganske vist havde arrangørklubben lige så mange tilmeldte løbere, men selvfølgelig var det gæsterne der skulle have fornøjelse af trofæet.

Sikker afgørelse i 21E

VM-medaljevinder Claus Bloch var taget med kammeraterne fra Pan til det sønderjyske. Han skuffede ikke. Som stævnelederen bemærkede ved præmieoverrækkelsen, havde han over en halv time ned til de næste på 21E-banen efter de to etaper. Og han så ikke en gang særlig træt ud da han kom i mål.

Tekst: Søren Kjær, HTF