Skip to main content

Trænerseminar med fokus på ATK og Test

| Administrator | Nyheder 2007

Parallelt med forbundets repræsentantskabsmødet blev der afviklet trænerseminar.

17 trænere og ledere med forskellig baggrund (børn, bredde, elite - klub, kreds, forbund) var i går samlet på Vejlefjord Centret til det årlige trænerseminar.
Seminaret havde to temaer: ATK (aldersrelateret træning) og Testning

Forbundet har søgt om at komme med i Team Danmarks ATK-projekt. Projektet skal slutte med, at DOF får et gennemarbejdet undervisningsmateriale og nogle træningsanbefalinger, der kan støtte trænere i klubber, B&U grupper, TKC’erne og KC’erne i deres arbejde med Dansk Orienterings_Forbunds talentudvikling.
Mads Ingvardsen, som er tovholder på forbundets ATK projekt, styrede på seminaret en proces, hvor deltagerne i workshops skulle diskutere og komme med bud på indhold, udformning og behov i forbundets forskellige træningsfora i et kommende ATK perspektiv.
Trænerseminaret var således den egentlige start på forbundets beskrivelsesarbejde, og da ATK-delen af trænerseminaret sluttede kl. 14.00 var der afleveret masser input til det videre arbejde.

Næste emne var, ”Løbetets i DOF’s elitearbejde – rød tråd fra TKC til seniorlanshold”. Landstræner Jakob Ødum var her indlægsholder.
Budskabet til trænerne var klart. Hvis en løber skal udvikle sig til at have international niveau som senior, skal der sideløbende med den orienterings-tekniske træning også være fokus på den fysiske træning og på hurtigheden, og budskabet var ligeså klart – ”at hvis ikke der også er fokus på den fysiske træning allerede fra 13-14 års alderen så når løberne aldrig op på et niveau, der matcher hvad der kræves for at blive blandt de bedste”.
Jakob Ødum lagde stor vægt på, et det ikke er udøveren der skal testes, men træningen og pointerede også at det er væsentligt at disse løbetest bliver solgt som ”fed fysisk træning”.
Der blev i forsamlingen stillet spørgsmål til hvornår denne nye testkultur skulle starte? ”NU!, var svaret.
Seminaret skal altså betragtes som startskuddet for en egentlig indførelse af en ny kultur omkring løbetest i DOF’s elitearbejde.
Budskabet vil nu i første omgang blive formidlet ud til TKC’erne via de aftalte besøg her i foråret.