En flot femteplads på stafetten til World Games

| Administrator | Nyheder 2009

På en 36 grader varm søndag i Taiwan tog Danmark en flot femteplads.

Mikkel Lund startede ud på førsteturen med et næsten pletfrit løb. Han løb helt alene på den længste gafling, og tabte samtidig 15-20 sekunder. Men ellers løb han stort set perfekt. Mikkel Lund skiftede til Maja Alm som løb en fantastisk andentur. Hun plukkede både placeringer og tid. Hun løb således holdet fra en 11.plads til en 6.plads. Maja Alm sagde efter målgang "jeg var egentlig overrasket over at kunne følge med – og med de store gaflinger gjaldt det om at tage selvstændige beslutninger".

Efter Maja Alm gik Rasmus Søes ud i et hårdt felt bestående af Tero Föhr, Øystein Østerbye og Daniel Hubmann. Rasmus Søes holdt hovedet koldt og kæmpede til det sidste. Han tabte næsten 3 minutter til Rusland der i dag løb en rigtig god stafet. Efter Rasmus Søes gik Signe Søes i skoven. Hun plukkede pladser og løb en flot sidstetur og løb holdet fra en 9. plads til en 5. plads. En fremragende holdindsats af det danske landshold sluttede Danmarks deltagelse i World Games 2009. Landstræner Åke Jönsson siger følgende om resultatet på World Games : "Vi kom med målsætningen om at løbe gode rene løb – og jeg synes vi lykkes rigtig godt med det. Vi skal fortsætte arbejdet med løbernes udvikling".

Stafetten blev vundet af Rusland mens Finland tog sølvmedaljen. Norge løb fremragende på de to sidste ture og sluttede på bronzepladsen. Norske Elise Engseth løb dagens hurtigste sidstetur og kæmpede holdet fra en 6. plads til en bronzemedalje. Australien blev lidt overraskende nummer fire - men de hængte rigtig godt med i stafetten og løb stort set fejlfrit.

Dagens resultater

1. Rusland. 1.55.07
2. Finland. 1.56.38
3. Norge. 1.56.48
4. Australien 1.57.11
5. Danmark 1.59.15

Stafetten var afslutningen på orienteringsdelen af World Games. World Games fortsætter frem til den 26. juli. Det danske arrangørteam kan være stolt det stævne de fik organiseret. De har leveret et flot World Games. Event director Erik Nielsen var en lettet og glad mand efter den sidste konkurrence. Banerne, arenaerne og live-dækningen både på internettet og på arenaen var i top, og gjorde at World Games præsenterede orientering på bedst mulige måde i Kaohsiung. De har virkelig lykkedes med, at gøre World Games til et flot stævne med gode baner og fine arenaer på trods af de udfordringer de valgte skov/parkområder bød på.