Skip to main content

Sekunder afgjorde nordisk mesterskab

| Administrator | Nyheder 2011

Fra Lars Rask Vendelbjerg, Vestjysk Orienteringsklub:

I præcisions-orientering handler det om at være nøjagtig - men også hurtig, når det gælder.
Tiden blev nemlig afgørende, da det nordiske mesterskab i den særlige orienterings-sport lørdag og søndag blev afviklet i Stråsø ved Ulfborg og Vestre Plantage ved Holstebro.

Snydeposter

I præcisions-orientering er det deltagernes evne til at læse et orienteringskort, der er kernen. Ved hver post er der placeret flere markeringer i terrænet. Men kun en enkelt eller to af markeringerne svarer til det kortudsnit deltagerne får udleveret. Som en særlig spidsfindighed kan deltagerne også blive udsat for markeringer, der slet ikke findes på kortet. Altså snydeposter.

Dobbelt så hurtig

Ingen af deltagerne havde alle posterne rigtige på de to konkurrencedage, men Stig Gertman, Sverige og verdensmesteren Lauri Konthanen, Finland, gik til tops ved begge at have 44 korrekte poster. I denne situation er en tidskontrol ved en af posterne afgørende. Og da svenskeren sammenlagt for de to dage var dobbelt så hurtigt på tidskontrollerne, kunne han drage hjem som nordisk mester.

Sekundstrid

I kampen om trediepladsen blev et enkelt sekunde afgørende. Lars Jacob Waaler fra Norge var ét sekund hurtigere end svenske Martin Fredholm og fik derfor bronze.

Til gengæld blev finnerne nordiske mestre for hold.

Bedste dansker blev Søren Saxtorps fra Ballerup som nummer 28.

Hurtig beregning

Vibeke Vogelius fra orienteringsforbundets præcisionsudvalg var banelægger ved mesterskabet, mens den praktiske afvikling blev klaret af Vestjysk Orienteringsklub i Holstebro.

»Klubben løste opgaven på fremragende måde. Vi har aldrig nogensinde ved et af vores mesterskaber fået resultaterne så hurtigt, som det er sket her i Holstebro,« fortæller Vibeke Vogelius.

Roserne går specifikt til beregnerchef Bjarne Olsen og hans assistent Thomas Nagskov Laursen.

Russerne blev væk

Godt 70 deltagere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland var med. Tre russere var tilmeldt, men dukkede aldrig op.

»Det er desværre noget vi undertiden oplever fra østeuropæerne,« siger stævneleder Knud Vogelius.

Resultater via linket herunder og TV-indslag fra stævnet her: http://tvmidtvest.dk/.

http://www.trail-o.dk