Skip to main content

NORT 3 – knockout sprint, kvalifikation

| Administrator | Nyheder 2012

4 danskere vider til eftermiddagens semifinaler

Formiddagens kvalifikationsløb på relativt lange sprintbaner, og hvor kun de 24 bedste tider hos damerne og herrerne går videre, gav den ”ventede” adgang til semifinalerne til Ida Bobach (nr 4), Maja Alm (nr 8, eller rettere delt 7-er) og Emma Klingenberg (nr 17, delt 16-er) hos damerne og Tue Lassen (nr 20, delt 20-er) hos herrerne.

Rasmus Thrane Hansen og Søren Bobach var uhyre tæt på som nr 25 og 26, kun 2 og 3 sek fra semifinalen, hvorimod de andre danskere var noget efter.

Semifinalerne afvikles efter et meget sindrigt system, hvor placeringen i kvalifikationen er afgørende for hvilket heat man kommer i. Det fremgår dog ikke helt, hvordan man gør, når tiderne i kvalifikationen er den samme! Der er 8 løbere i hver semifinale, de 2 bedste i hvert heat går videre og dertil de 2 bedste tider i øvrigt; dvs et særligt hurtigt heat kan give adgang til 4 herfra til finalen.

Semifinalerne afvikles fra kl 16,10 med damernes 3 løb først – og vindertiden er sat til 8 min. Med forbehold ser de danske løbere ud til at skulle møde flg:

Maja er heat A og skal møde Helena Jansson, Annika Billstam og Tove Alexandersson som de formodet stærkeste.
Emma er i heat B, med Anne Margrethe Hausken, Merja Rantanen, og Minna Kauppi, og det kræver nok både gode nerver og ”albuer” at komme videre fra disse 2 heats.
Ida er i heat C med Simone Niggli som klar favorit, og derudover Lina Strand og Tatyana Ryabkina som de mest prominente navne, så forhåbentlig kan Ida endnu en gang lave en superpræstation.

Tue er i heat C med Olav Lundanes og Matthias Merz samt 3 unge svenskere, og det kunne ligne endestationen for Tue, med mindre han får lavet det helt rigtige, selvstændige vejvalg!

Finalerne afvikles fra kl 17,45 og der skulle være mulighed for at følge i hvert fald disse direkte via SVT Play

http://www.nordictour.org/live