Skip to main content

NORT 2 – mellemdistancen i Oslo

| Administrator | Nyheder 2012

Endnu en gang 2 flotte danske præstationer; Tue Lassen nr 4 og Ida Bobach nr 6

For første gang i snart mange år lykkedes det en dansk herre at opnå et bedre resultat end de stærke danske damer, idet Tue Lassen, Faaborg OK, blev en flot nr 4 på dagens forkortede mellemdistance – og så blev han endda først overhalet i opløbet af den spurtstærke schweizer Matthias Kyburz, efter at Tue havde ligget nr 3 det meste af løbet. Ud fra et hurtigt kig på gps og på mellemtiderne fra TV-posterne, har Tue løbet et meget stabilt og sikkert løb, hvor der kun var små svaj – og så en lille tøven før post 18. I modsætning hertil har både Matthias Kyburz og favoritten norske Olav Lundanes lavet flere klare fejl – og det er tydeligt at Tue ikke helt har hverken deres eller dagens vinder Thierry Gueorgious tempo, men når han undgår fejl, kan han godt være med helt fremme. Tue var 1,09 efter den suveræne vinder og mellemdistanceekspert Thierry Gueorgiou (29,00), men kun 3 sek fra 3.pladsen.

Søren Bobach, Silkeborg OK, fik løbet sig op på en absolut godkendt 18.plads i tiden 31,29, hvorimod de andre danske herrer var noget efter med Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, som den bedste i tiden 35,14 som nr 42.

Hos damerne lavede Ida Bobach, Silkeborg OK, endnu en imponerende præstation ved igen at komme på podiet som nr 6. Ida lavede ellers nogle små fejl på de første poster, som kostede omkring 1 minut i forhold til – igen, igen – suveræne Simone Niggli, Schweiz. Men Ida løb sig stille og roligt op og sluttede som en særdeles godkendt nr 6, 2,27 efter Simone, men kun godt ½ min fra 3.pladsen. Maja Alm, OK HTF, startede forrygende og lå på de første 4 poster side om side med Simone Niggli, men et par fejl ved post 5 og 6 og et nok overforsigtigt vejvalg på langstrækket kostede, og Maja endte som nr 19, mere end 3½ min efter Simone. For Emma Klingenberg, nr 2 på sprinten, blev det ikke nogen særlig god dag. Hun startede som nr næstsidst 1½ min før Simone Niggli, men allerede ved post 3-4 var hun indhentet og blev hurtigt sat af. Senere blev det også til enkelte store fejl, og Emma sluttede som nr 41, godt 7 min efter Simone. Så dagens 3.bedste danske dame blev Signe Klinting, Fif Hillerød OK, som sluttede som nr 32 i tiden 34,30.

Nu bliver der et par hviledage, hvor teltpælene flyttes til Göteborg, hvor 3. etape af NORT skal afvikles på tirsdag 4.9. Det er en ”knock-out sprint”, hvor de 24 bedste damer/herrer kvalificerer sig til 3 semifinale-heats med hver 8 løbere. Herfra kvalificerer de 2 bedste i hvert heat sig til finalen, sammen med de 2 bedste tider derudover.
Samtlige resultater, gps-tracking mm kan findes via nedenstående link:

http://www.nordictour.org/live