Skip to main content

Nordic Orienteering Tour 2012

| Administrator | Nyheder 2012

Årets sidste World Cup-løb afvikles i løbet af næste uge

Så er det ved at være tid for de sidste store internationale orienteringsløb i 2012, idet årets sidste World Cup-konkurrencer afvikles i løbet af den næste uges tid i Norge, Sverige og Finland. Danmark stiller med 6 damer og 6 herrer, og det skal blive spændende at se om de kan leve op til de flotte resultater de har leveret tidligere i år.

NORT er jo meget præget af de korte distancer, sprint og mellem, og det er jo også her ikke mindst de danske damer kan forventes at gøre sig pænt gældende. Maja Alm, OK HTF, har allerede vundet EM-bronze og VM-sølv i sprint og må formodes at være med helt fremme i ikke mindst sprint-disciplinerne. Maja ligger pt nr 4 i årets World Cup og nr 5 på verdensranglisten – og har gode chancer for at avancere begge steder. Ida Bobach, Silkeborg OK, er en allround løber, der også i sprint har gjort sig stærkt gældende med flere guldmedaljer til Junior VM – og Ida ligger nr 8 i årets World Cup. Derudover blev Signe Klinting, Fif Hillerød OK, en flot nr 12 i sprint til VM – og Emma Klingenberg, Faaborg OK, er især stærk i sprinten, hvor hun sidste år til VM blev en imponerende nr 6 ligesom hun blev til EM i Sverige i foråret.
Så det bliver rigtigt spændende at se, hvordan disse 4 stærke danske sprintere skal klare sig på Holmenkollen, hvor sprinten afvikles lørdag med kvalifikation kl 9,00 og tv-transmitteret finale kl 14. Udover de 4 nævnte stiller juniorløberen Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK, og Inge Skovgaard Knudsen, Faaborg OK, op hos damerne.

Hos herrerne er de største danske forventninger nok til Søren Bobach, Silkeborg OK, der trods ikke optimale forberedelser blev en flot nr 9 i sprint til VM, og selv om Søren nok skal opereres senere på året har han vist forrygende form til både O-ringen og ved DM-mellem sidste weekend. Søren ligger pt nr 76 på Verdensranglisten og må have gode muligheder for at kravle lidt højere op. Bedst placerede danske herre på Verdensranglisten er Tue Lassen, Faaborg OK, som nr 28, men Tue satser ikke specielt på sprinten, hvor han dog har ydet pæne og stabile præstationer ved World Cup-løb og sammen med Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, er han nok et godt bud på løbere i A-finalen. Ud over de 3 nævnte herrer stiller Danmark med Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK, Christian Bobach, Silkeborg OK og Andreas Boesen, OK Roskilde – og alle 3 er gode sprintere, som på gode dage sagtens kan kvalificere sig til A-finalen.

Efter sprintkvalifikation og sprint-finale lørdag er der en forkortet mellemdistance søndag – og derefter er den næste konkurrence en knock-out sprint i Göteborg, tirsdag d.4.9.

Årets World Cup afsluttes i Finland med endnu en sprintkonkurrence fredag d.7.9 og den afsluttende mellemdistance lørdag d.8.9.
Lørdagens konkurrencer kan følges på arrangørernes hjemmeside, hvor der også er information om hvor man vil kunne følge finaler (og de andre løb) på direkte TV

http://www.nordictour.org/live