GULD og SØLV i stafet ved JWOC

| Administrator | Nyheder 2012

Stine, Ita og Emma vandt guld og Jakob, Thor og Marius vandt sølv på den sidste dag af JWOC

En super tilfreds juniorlandstræner Emil Thorsen udtalte ved holdets samling umiddelbart efter præmieoverrækkelsen, at holdets i alt 12 løbere havde haft et super løb med et samlet tidstab på ca. 6 minutter. De flotte resultater kom således på baggrund af en holdindsats, hvor alle havde ydet deres bedste og overholdt den aftalte taktik.

Det var en fantastisk dag for det danske juniorlandshold ved JWOC, hvor det i Jahodna i bakkerne vest for Kosice blev til intet mindre end guld til Stine Bagger Hagner, Ita Klingenberg og Emma Klingenberg 15 sekunder foran Sverige og 3.14 foran Sweitz. Nicoline Friberg Klysner, Cecilie Friberg Klysner og Miri Thrane Ødum blev nr. 18, 12.57 efter.

Hos herrerne blev det Sølv til Jakob Ekhard Edsen, Thor Nørskov og Marius Thrane Ødum i tiden 94.13, l minut og 3 sekunder efter de russisk vindere. Mikkel Sørensen, Lars Hjerrild og Magnus Dewett blev nr. 18 bare 8.56 efter russerne.

En afslappet Stine Bagger Hagner fortalte at hun havde gennemført sit løb godt,havde holdt sig til sin plan, og havde taget sig tid til at orientere hele vejen rundt. Stine havde frygtet, at hendes fysik ikke slog til, men det var gået rigtig fint, hvilket gav ro på. Det er Stines første JWOC medalje.

Ita Klingenberg havde før sin start haft en følelse af at være meget mere afslappet og bevidst om at skulle løbe under fuld kontrol. Før løbet havde holdet talt om,at man skulle reagere på sin usikkerhed og om nødvendig stoppe op. Ita blev sendt i skoven som nr. 6 efter norske Maren Harvestad. Ita hentede lige så stille ind på nordmanden og så ikke andre. Ved publikumsposten koncentrerede Ita sig om at holde fuld kontrol og løb hurtigt den tvungne passage til kanten af skoven, hvor hun stoppede og planlagde resten af strækket. Ita skiftede som nr. 3 til sin storesøster. Det er Itas 2 JWOC medalje. I 2011 vandt Ita en bronce medalje i stafet sammen med sin søster Emma og Ida Bobach. Dengang løb Ita ikke noget godt løb og kunne takke Ida Bobach for at løbe medaljen hjem. Guldmedaljen i år føltes meget mere fortjent. Ita har endnu et år som juniorløber.

Emma blev disket ved finalen på mellemdistancen men følte sig godt tilpas og 100 % klar inden starten på stafetten. I skifteboksen råbte Ita "fuld kontrol" og gav en "high five" Emma løb i skoven med 64 sekunder op til Tove Alexandersen. Ved post 4 så Emma ryggen af Tove første gang. Herefter så hun Tove hist og her afhængig af gaflingerne. Emma holdt fast og planlagde 100 %. Ved publikumsposten hørte Emma på jublen, at nu var hun foran, hvilket hun kunne konstatere ved selvsyn, da hun på vej ned ad bakke så Tove i modløb op ad bakke inde i skoven. Ved enden af publikumstrækket stoppede Emma og læste det næste stræk. De efterfølgende 2 poster ramte Emma fuldstændt rent. På vej mod sidsteposten så Emma sig tilbage og så, at Tove var 50 - 100 m længere tilbage. Så var det bare at give den fuld gas til målstregen. Emma havde længe drømt om denne "mand til mand" dyst med Tove Alexanderson. Det er Emmas 9 og sidste JWOCmedalje og den klart fedeste. Efter festen i aften rejser Emma videre til WOC - for at løbe stafet.

Jakob Ekhard Edsen løb herrenes første tur, hvor han holdt sig helt til planen. Der var gafling på 5 post, hvor Jakob valgte et andet vejvalg. Derefter lå han forrest i et tog over flere poster. I mål var han nr. 11, 1.12 efter nr. 1. Det er Jakobs første JWOC medalje.

Thor Nørskov lagde hårdt ud fra start og hentede ved post 5, det svenske hold der var startet 2 turen først. Thor holdt hovedet koldt og smed kun 25 sekunder på anden post efter publikumsstrækket I mål kunne han sende Marius i skoven som nr. 5 ca. 1½ minut efter det førende hold. Det er Thors første JWOC medalje.

Marius Thrane Ødum forklarede, at hans 2 holdkammerater havde leveret muligheden for, at han kunne løbe en medalje hjem. Med kontakt til de forreste løbere vidste Marius, at muligheden nu var der. Han hentede ca. 1 minut i begyndelsen, men lige før publikumsposten havde han 2 hold foran sig. Han så ikke, hvor de blev af og ved publikumsposten var han nr. 2. Herefter gav han den bare gas og var helt færdig ved opløbet. Her kunne han imidlertid tage det roligt, da der ikke var nogen i syne bag ham. Marius havde haft en mega fed uge. Han var særlig glad for udviklingen fra sprinten, hvor han bagefter bare havde haft lyst til at rejse hjem. Han var blevet og havde i stedet en podieplads og 2 sølvmedaljer med fra mesterskabet. I 2009 var det Søren Bobach og 2010 var det Rasmus Thrane Hansen, der løb medaljerne i hus på 3 tur. Marius var nu super glad for, at han i sin sidste JWOC optræden havde kunnet gøre det samme for Jakob og Thor. Marius er senior næster sæson.