WOC 2012 i Lausanne står for døren

| Administrator | Nyheder 2012

Skrevet af Morten Lassen

Her inden JWOC er slut, men hvor der allerede er kommet både et par sølvmedaljer og flere podieplaceringer – og efter et EYOC, hvor der også blev hentet flere medaljer og podieplaceringer, er det blevet tid til seniorernes VM – WOC - i Schweiz.

Lørdag starter VM i Schweiz og det danske landshold tog af sted allerede torsdag, 5 herrer og 4 damer. Det er det yngste landshold nogen sinde med Tue Lassen, Faaborg OK og Rasmus Djurhuus, OK Pan som de ældste (26) og Emma Klingenberg, Faaborg OK, som den yngste (20) – og stadig junior. Derudover deltager de 3 Silkeborg OK-løbere (og søskende) Christian, Søren og Ida Bobach, samt Maja Alm, OK HTF, Signe Klinting, FIF Hillerød og Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK.

Men selv om de er unge, er de meget erfarne, og de 7 yngste har adskillige Junior VM medaljer af bedste karat og både Maja Alm og Ida Bobach har prøvet at vinde senior-medaljer. Målsætningen for dette års VM er da også medaljer, 2 endda, og der er bestemt også flere gode kandidater hertil, hvor damerne helt klart er dem der er størst forventninger til. Men schweizerne på hjemmebane bliver utroligt svære, og både Norge og Sverige har mange unge stortalenter – og så er der selvfølgelig mange af de sædvanlige, rutinerede ”gamle” kendinge. Det skal blive spændende at se, og der er rimelige forventninger om, at live-dækning og tracking mm bliver af høj, høj klasse, så der bliver utvivlsomt masser af underholdning.

Lørdag d.14. juli afvikles de første konkurrencer med sprintkvalifikation om formiddagen og finaler om eftermiddagen, og her er der helt naturligt store forventninger til Maja Alm, der senest vandt bronze til EM i sprint og blev nr. 2 til en World Cup-sprint i netop Schweiz for en lille måned siden. Men konkurrencen er knivskarp. Anden danske dame er Signe Klinting. Hos herrerne deltager Rasmus Thrane Hansen og Christian Bobach, hvor især Rasmus har vist store sprintkvaliteter med et juniorverdensmesterskab, men konkurrencen er også her benhård. Det skal desuden blive spændende at se, om Søren Bobach er blevet så klar ovenpå sin skade, at han kan få et godt resultat ud af at have den sidste sprintplads hos herrerne. Det står fast, at Søren ikke stiller op på langdistancen.

Søndag d. 15 er der så langdistancekvalifikation, hvor resten af danskerne stiller op, dvs Ida og Signe hos damerne og Tue, Rasmus D. og Rasmus T hos herrerne. Muligvis kan Emma få den sidste plads hos damerne, men det vil blive lidt hård kost ovenpå Junior VM (JWOC), der kun lige er overstået fredag d.13. Beslutningen om Emmas eventuelle deltagelse dér tages først efter JWOC er slut og Emma er ankommet til WOC-lejren i Lausanne.

Mandag d. 16 er der mellemdistance kvalifikation, hvor Danmark stiller med fuldt hold. Ida, Maja og Signe hos damerne, hvor Ida vandt sølv til WOC 2011 og hvor Maja også var på podiet; og Tue, Søren og Christian hos herrerne, hvor Tue sidste år endte lige udenfor podiet som nr. 7.

Derefter er der mellem finale om tirsdagen, lang finale om torsdagen og stafet lørdag d. 21. juli – og her har damerne jo været på podiet til de sidste mange mesterskaber, så … Emma, Ida og Maja må bestemt tilskrives gode chancer.

Hele programmet, starttider, livedækning, online-resultater og tracking kan findes på arrangørernes hjemmeside via mailadressen nedenfor.