Marius Th. Ødum og Stine Bagger Hagner heatvindere

| Administrator | Nyheder 2012

7 danske løbere klarede i dag kvalifikationen ved JWOC mellem.

Ved JWOC blev der i dag ved landsbyen Herlane nordøst for Kosice løbet kvalifikation på mellemdistancen. Det blev en god dag for juniorlandsholdet.

Der blev løbet i forskellige heat. 3 kvinde og 3 herre med 2 danske løbere i hvert. De 20 bedste i hvert heat går videre til A-finalen i morgen. Resten løber B-finalen. De vigtigste resultater set med danske briller:

21)Nicoline Friberg Klysner, 32.52

Efter en fortjent hviledag var juniorlandsholdet i aktion igen i dag. Det drejede sig om, at løbe sig i finalen i morgen.
Thor Nørskov startede forholdsvis tidligt og kom i mål til en foreløbig føring i sit heat på ca. 2 min. Thor havde kun bommet få sekunder undervejs og havde med sine egne ord "flækket posterne på stribe" Konkurrencen er ultra skarp i herreklassen, hvilket kan ses ved at Thor sluttede som nr. 4 i sit heat bare 10 sekunder efter nr. 1. vinderen fra JWOC lang i tirsdags norske Eskil Kinneberg.
En super glad heatvinder Stine Bagger Hagner fortalte at hun havde haft et "bom" på 23 sekunder på post 5, en punkthøj i en tæthed, hvor hun stod bare 2 m fra posten uden at kunne se den. I dag havde det handlet meget om at være skarp og præcis med kompasset.
Dagens hurtigst mand i skoven, heatvinder Marius Thrane Ødum havde, bortset fra et enkelt bom på 15 sekunder, haft en god følelse af fart under sit løb. Han pressede på ned af bakke og løb lige i posterne.
Emma Klingenberg var videre til A-finalen, men var ikke tilfreds med sin egen præstation. Hun havde bommet post 1 med 2½ minut, fordi terrænet ikke så ud som hun havde forventet. Ved post 10 troede Emma, at hun var nord for posten, hvorfor hun løb ned langs en grøft til det gik op for hende, at hun i virkeligheden var syd for posten. Det kostede yderligere et minut. Kvalifikationen havde derfor været god forberedelse til finalen i morgen torsdag.
5 af løberne må "nøjes" med B finalen. Der er vel at mærke også en C finale, som er helt uden dansk deltagelse. For flere af B-finalisterne var det virkelig med juniorlandstræner Bjarne Hoffmanns ord "stolpe ud", bl.a. blev Cecilie og Nicoline nr. 21 i hver deres heat bare 11 og 15 sekunder efter nr. 20. På holdet er der en god holdning til at alle støtter hinanden, både når det går godt, og når det går mindre godt.

I morgen er der finaler i Izra 36 km sydøst for stævnecenteret i Kosice.