Skip to main content

Kalevan Rasti vandt Jukola-stafetten

| Administrator | Nyheder 2012

Selv uden Thierry Gueorgiou på holdet

Verdens største orienteringsstafet havde i år næste 1700 7-mandshold på startlisten. For langt de fleste er løbet dog alene en styrkeprøve, hvor det at gennemføre er det eneste mål. Dette gælder selvfølgelig ikke for topholdene og i år tog den finske storklub Kalevan Rasti et skridt op fra sidste års andenplads til en sikker sejr, der blev grundlagt allerede da holdet gik alene i spidsen på den lange 3. tur. Siden så holdet sig ikke tilbage og schweiziske Fabian Hertner løb ind til en sikker sejr, 8:11 foran overraskelsen, svenske Malungs OK Skogsmårdarna.

Hertner havde for øvrigt for blot 4 dage siden løbet det schweiziske militærlandshold til guld i stafetten ved militær-VM, der i den forløbne uge er blevet afviklet i Vester Torup plantage og Bulbjerg i Nordjylland. Her blev Valentin Novikov fra Rusland dobbelt verdensmester, mens han i Jukola løb sit hold, Delta, ind til 4. pladsen efter duel med en anden nykåret dobbelt mester - nemlig europamesteren civilt, Olav Lundanes, der løb dagens bedste tid på sidste tur i Jukola. Bedste danske placering ved Militær VM blev i øvrigt erobret af Inge Knudsen, Faaborg OK, der i dameklassen vandt en flot sølvmedalje på den lange distance.

Men lad os vende tilbage til Jukola. Her var der ingen danskere på nogle af årets tophold, men flere gode præstationer undervejs.

Først og fremmest leverede Sigge Lundedahl Jensen, der herhjemme løber for FIF Hillerød, endnu en fornem præstation, da han kom ind til en forrygende 3. plads på første tur. Så kan hans svenske klub Denseln lære til en anden gang ikke at sætte ham på andetholdet. Unge Thor Nørskov var flot med fremme tidligt på banen for IFK Göteborgs andethold, men faldt dog tilbage til en plads som nr. 67 ved skiftet, hvor han var 5:32 fra teten og ca. et minut efter Christian Christensen, der på klubbens førstehold skiftede som nr. 49.

På anden tur løb Rasmus Thrane Hansen 15 sekunder ind på teten (hvor IFK Göteborgs norske juniorlandsholdsløber Eskil Kinneberg havde løbet fantastisk og bragt holdet først til skifte) for svenske OK Pan Kristianstadt. Rasmus startede ud som 11 og kom ind som 7-er.

På 5. tur hentede Marius Thrane Ødum flot ind for IFK Göteborg efter norske Vetle Ruud Bråten havde løbet katastrofalt på 4. tur. Marius’ løb fra 25. til 15. pladsen, tog 20 sekunder ind på teten og løb 5. hurtigste tid på turen. På samme tur løb Andreas Hougaard Boesen også flot for OK Pan Kristianstadt, da han med tidstab på blot 2:30 løb holdet fra 24. til 22. pladsen.

På Haldens andethold løb Søren Bobach en flot sidstetur, hvor han blot var ca. 8 minutter efter bedste stræktid og havde 24. bedste tid på turen - blot få sekunder langsommere end Valentin Novikov, der løb Delta ind på 4. pladsen.

OK Pan Århus blev nr. 94 efter Jonas Munthe lige præcis blev overhalet af Tue Lassen i et Bækkelaget, der var langt fra fordums styrke. CopenhagenO blev diskvalificeret på næstsidste tur, men havde ellers tider, der kunne have rakt til en placering omkring nr. 135.