Skip to main content

Storartet indsats af de danske piger

| Administrator | Nyheder 2012

Stort drama da Maja Alm og Emma Klingenberg kæmpede om medaljer

Sprintløb er en fantastisk intensiv disciplin, hvor der skal tages beslutninger på brøkdele af sekunder og hvor man skal læse kortet i maksimal fart. Det rummer et drama i sig selv – og når så man via gps og direkte tv-billeder er helt tæt på de afgørende øjeblikke og som ved fodboldkampe kan få det hele i slow-motion bagefter, så må selv kritikerne af hele sprint-konceptet overgive sig. Det var forrygende fjernsyn – og i skrivende øjeblik er det vist ikke engang helt afgjort endnu. Og de 2 danske piger gjorde sig i den grad bemærket i toppen af resultatlisten, da Maja Alm, OK HTF,(i skrivende øjeblik) blev nr 4, kun 2 sek fra bronzen og Emma Klingenberg, Faaborg OK, blev nr 7 efter at have lavet 2 store fejl på sidste del af banen, hvor hun ellers på et tidspunkt lå foran Maja.

Efter jeg skrev ovenstående blev resultatlisten ændret – til Danmarks fordel, men jeg har valgt alligevel at bringe det skrevne, fordi det ligesom var en del af dramaet, men jeg håber at vende tilbage med både billeder af Maja med den medalje hun så ikke fik overrakt med det samme – og måske et lille interview!!

Ingen over eller ved siden af Simone Niggli

Hun gjorde det igen – selvfølgelig. Vandt guld med en overbevisende margin og efter at have ført hele løbet. Simone behersker det hele, langt og kort, hårdt program eller ej – 3 guldmedaljer på 3 dage, hvor hun er en af de få, der har løbet det fulde program. Imponerende. Og svenskerne fik deres medaljer, både hos herrer og damer, og hvis vi nu skal gøre damerne færdige først, vandt svenske Lene Eliasson fortjent sølv, hvorimod norske Anne Margrethe Hausken først blev givet bronze-medaljen, men efterfølgende blev disket for at have krydset et på kortet impassabelt hegn! Så netop nu står Maja til at have vundet bronze og Emma til at have fået en podieplads som nr 6.

Kigger man på de danske pigers præstation kommer Maja lidt skidt fra start, laver et lille svaj mellem post 3 og 4, og er 13 sekunder efter Emma ved publikumsposten. Emma er godt med og ligger nr 5, kun 10 sek fra nr 2 – men på de 2 næste stræk smider Emma vel tæt på ½ minut ved først at løbe efter en forkert post og derefter blive fanget i en ”fælde” med en impassabel mur. Men det er jo netop en del af sprint-disciplinen at undgå den slags, som også sætter sig mentalt – og man kan sige at selv med ½ min ville Emma ”kun” være blevet nr 4, og en podieplacering til et seniormesterskab, som junior, er altså utroligt flot. Maja løb en fantastisk sidste runde på næsthurtigste tid, og hvor man under hende at vinde medalje til EM igen.

Men 2 danske podieplaceringer og en medalje er bare mere end godkendt; det er strålende!

Svensk succes for herrerne til EM-sprint

Endelig lykkedes det for værtsnationen, da de svenske herrer tog 2 medaljer, først og fremmest guldmedaljen, som meget overraskende blev vundet af mesterskabsdebutanten Jonas Leandersson, som især på sidste del af banen fik taget afstand, og trods en lille fejl på en af de sidste poster havde han 5 sek forspring til en anden overraskelse, Kiril Nikolov, Bulgarien, der blev nr 2. 2 af favoritterne måtte dele 3. pladsen, idet Daniel Hubmann, Schweiz, med et tidligt startnummer lagde den tid de andre skulle slå. Han løb et meget sikkert løb, og først til allersidst blev han slået. Det nok største svenske håb, Jerker Lysell, delte bronzen med Daniel Hubmann efter en stærk afslutning, men efter løbet var han helt tydeligt noget skuffet over det forholdsvis skovrige terræn der var valgt, og det var også på tv-billederne tydeligt, at han tilsyneladende havde lidt problemer med fodfæstet pga sit valg af sko.
De danske herrer blev placeret som nr 26, 27, 28 og 47 med Rasmus Thrane Hansen som den bedste, men kun 5 sek skilte ham fra Christian Christensen og Rune Olsen. Rasmus lagde rigtigt pænt ud, hvorimod både Christian og Rune løb sig stærkt op efter en lidt tøvende start med 15 sek tidstab – og en kombination af fx CC og Thrane havde givet en tid der var ca 15 sek og 10 pladser bedre!!

Endnu en gang var det et flot, flot arrangement, ikke mindst på TV – og for svenskernes skyld kan jeg i hvert fald godt unde dem at vinde medaljer på hjemmebane på direkte TV!

I morgen er der så de afsluttende stafetter, som også bliver bragt på direkte TV – og jeg håber også senere i dag at kunne give de danske holdopstillinger.