Ida Bobach nr 12 på EM-langdistancen

| Administrator | Nyheder 2012

Men igen sikre sejre til Olav Lundanes og Simone Niggli

Ida Bobach, Silkeborg OK, blev en absolut godkendt nr 12 på langdistancen i dag i tiden 73,06 for de 9,7 km. Hun var dermed 11,32 efter den endnu engang aldeles suveræne Simone Niggli, Schweiz, der er vendt tilbage efter sidste års tvillingefødsel, og i en form der på ingen tid vil gøre hende til verdens bedste kvindelige orienteringsløber igen. 4 min var hun foran nr 2, russiske Tatiana Ryabkina, der forbedrede gårsdagens bronzemedalje til en af sølv, foran gårsdagens sølvvinder, finske Minna Kauppi. Endnu en gang blev der altså ikke medaljer til de svenske damer, der ellers triumferede så stort ved sidste års VM i Frankrig. Imidlertid besatte svenskerne igen de 2 lidt ”kedelige” pladser, nr 4 og 5, da unge Tove Alexandersson endte lige foran verdensmesteren rutinerede Annika Billstam.

Simone Niggli satte det hele på plads med det samme, idet hun allerede ved de første poster fik et lille forspring, og på det første langstræk 9-10 slog hun et stort hul, som bare blev større og større. Ida Bobach var rigtigt pænt med i starten som nr 5 efter 2,7 km, men på netop langstrækket 9-10 tabte hun nogle minutter – og i det hele taget skabte dette langstræk næsten medaljerækkefølgen – og på langstrækket 12-13 blev rækkefølgen endeligt fastlagt. Ida løb meget stabilt den sidste del, men må erkende at der løbes rigtigt stærkt til senior-mesterskaberne. Imidlertid må man imponeres over svenske Tove Alexandersson, der som junior i den grad måtte bøje for Ida – men hun har så også valgt at satse fuldtids på sin orienterings-karriere, og vil utvivlsomt blive en af morgendagens kvindelige stjerneløbere.
Signe Klinting, Fif Hillerød OK, løb et godt og stabilt løb trods lidt sygdom i kroppen og hun endte som nr 42 godt 9 min efter Ida, et efter omstændighederne tilfredsstillende resultat.

Olav Lundanes vandt sin 2. guldmedalje

Hos herrerne satte Olav Lundanes, Norge, sig ligeså sikkert på guldet i langdistancen som på mellem, og så alligevel ”kun” med 1 min forspring til nr 2, Matthias Merz fra Schweiz og 1½ min til Valentin Novikov, Rusland, der igen vandt en medalje. Så alt i alt kan man med 5 gengangere blandt medaljetagerne sige, at det nok er de pt stærkeste løbere der har vundet. Olav Lundanes satte sig i hvert fald ligesom Simone Niggli på 1.pladsen fra spids af og førte fra 1.radiopost til mål. Desværre fik vi heller ikke et opgør med den franske stjerne, Thierry Gueorgiou, der pga skinnebensbetændelse har valgt at stå begge finaler – og ifølge arrangørerne for den sags skyld også stafetten. Men dette skal ikke tage spor af Olav Lundanes’ hidtidige magtdemonstration.

Der var pga Søren Bobachs forfald ikke dansk deltagelse i A-finalen, og i B-finalen blev Rasmus Djurhuus, OK Pan nr 8 i 83,05 og Søren Schwartz Sørensen, Fif Hillerød OK, nr 18 i 87,52. B-finalen blev vundet af Ola Martner, Sverige, i 77,26.

2 Tatiana Ryabkina Russia \t65:34 4:00
3 Minna Kauppi Finland \t 66:08 4:34
4 Tove Alexandersson Sweden 67:21 5:47

12 Ida Bobach Denmark \t 73:06 11:32
42 Signe Klinting Denmark \t82:12 20:38

Spændende sprintfinaler i morgen, med gode danske chancer – og TV-dækning

I morgen kl 13,30 starter mændenes A-finale i sprint, og der er 4 danskere til start, Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, Christian Christensen, OK Pan, Christian Bobach, Silkeborg OK og Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK. Det er ofte de små marginaler der afgør sprintkonkurrencerne, og især Rasmus og Rune har før vist, at de har potentialet til at præstere i sprint.
De største danske forventninger ligger dog som sædvanlig hos kvinderne, hvor både Maja Alm, OK HTF, og Emma Klingenberg, Faaborg OK, opnåede 2.pladser i deres indledende heats – og derfor har fået attraktive starttider. Forhåbentlig vil de være med til at kæmpe om medaljer og podieplaceringer, dvs guldet må man formode at Simone Niggli har tænkt sig at tage eftersom hun allerede i sprintkvalifikationen løb 1 helt minut hurtigere end alle andre. Maja starter 15,45 og Emma 15,47.
Kvindernes finale starter kl 15,00 og der er ligesom til mellemdistancen direkte sending, og mon ikke både svensk TV og hele Sverige håber at det bliver til svenske medaljer?? Hvorom alting er, skal man unde sig at følge TV-transmissionen fra SVT1, hvad enten det skal være på computer eller fladskærms-tv. Det bliver et forrygende show.