Svensk og fransk sejr i stafetten ved JEC

| Administrator | Nyheder 2013

De danske kvinder tæt på en 4. plads, men blev disket på grund, af manglende klip.

Søndag den 6. oktober var sidste konkurrencedag ved JEC i Le Bessat, Frankrig. Og lad det være sagt straks, det blev ikke den dag, hvor de danske løbere tog de bedste placeringer.
I kvindernes stafet bølgede rækkefølgen frem og tilbage. På sidste turen skiftede Norge først til deres sidste tur Mathilde Rundhaug skarpt forfulgt af Sveriges Lisa Risby, der hentede Norge og løb sit hold i mål til en komfortabel sejr på næsten 2 minutter. Cecilie Friberg Klysner, der løb førstetur på det danske første hold, skiftede som nr. 9 til Amanda Falck Weber, der ligeledes løb en ganske fornuftig 2 tur og kunne skifte som nr. 10 til Nikoline Friberg Klysner der løb en særdeles flot sidste tur, hvor hun hentede holdene foran sig på stribe. På den sidste sløjfe kom den stærke franske løber Isia Basset, der havde skiftet som nr. 5, op til Nikoline og de fulgtes indtil ca. 50 m før sidste posten, hvor franskmanden gik forbi og kom i mål som nr. 3. Nikoline passerede målstregen til, hvad der kunne have været en flot 4 plads, efter at have løbet den hurtigste sidste tur overhovedet. Desværre viste det sig, at Nikoline havde overset eller i hvert fald ikke klippet post 10, der var begyndelsen af publikumsstrækket. Og dermed var holdet diskvalificeret – en skæbne der også overgik de danske kvinder ved junior vm i Tjekkiet. Det danske andet hold med Camilla Bevensee, Amalie Tripax og Caroline Gjøtterup endte som nr. 24 og næstsidst blandt de gennemførende hold. Iben Valery og Maja Lykke Brinch løb på et blandet hold med engelske Lucy Butt.
Hos herrerne var der hård kamp om placeringerne, hvor schweizerne, svenskerne og nordmændene længe så ud til at skulle afgøre det imellem sig. Schweizerne skiftede først til sidste tur men faldt så tilbage. Franske Nicolas Rio løb ud som nr. 10 på tredje tur, 2 min 14 sekunder efter teten, hvorefter han hentede hele feltet i et utrolig tæt ræs og kom i mål foran det norske tredje hold og 3 svenske hold og det østrigske første hold. Der var blot 1. min og 21 sekunder mellem de første 6 hold. Det danske første hold med Magnus Dewett, Magnus Maag og Thor Nørskov fik en lidt uheldig start, hvor hurtige Magnus Dewett bommede med 1 – 1½ minut allerede på post 2, hvorved han mistede kontakten til feltet. Magnus Dewett løb resten af sin tur alene og skiftede som nr. 32 til Magnus Maag, der løb en rigtig fornuftig anden tur og skiftede som nr. 21 til Thor Nørskov, der løb tredjeturen i 4 bedste tid og holdet ind til en samlet 16. plads. Det danske andet hold med Simon Thrane Hansen, Eskil Schøning og Lars Hjerrild løb sig til en 25. plads. Aske Jepsen, der løb på et blandet hold, var så uheldig, at han fik noget op i foden og måtte udgå. Bertram Kopp Stannum var skadet.
Sverige blev vinder af holdkonkurrence.
Junior landstræner Emil Thorsen, forklarede efterfølgende, at konkurrencen i år var skærpet, fordi de stærke nationer Sverige, Norge og Schweiz i modsætning til tidligere havde valgt at stille med deres U20 løbere også.
Vejret i Le Bessat var om søndagen også noget af en udfordring med tåge, regn, blæst og temperatur ned til 6 grader.
Junior landsholdsgruppen U20 rejser allerede næste søndag til Bulgarien for at forberede sig på næste års junior vm. Deltagerne er Cecilie Friberg Klysner, Nikoline Friberg Klysner, Camilla Bevensee, Miri Thrane Ødum, Magnus Dewett, Thor Nørskov og Simon Thrane Hansen. Trænerne på turen er Masha Semak og Jeppe Ruud. Der er planlagt 6 træningspas i relevant terræn med henblik på at afdække, hvilket færdigheder, der skal trænes frem mod næste junior vm.