Skip to main content

Tiomila står for døren

| Administrator | Nyheder 2013

Med OK PAN Århus blandt favoritterne i dameklassen

Første weekend i maj samles verdens bedste orienteringsklubber for atter at afgøre den sagnomspundne svenske stafet, Tiomila. Det er sammen med dens finske storesøster, Jukola det mest prestigefyldte man kan vinde som orienteringsklub og alt hvad der kan krybe og gå af verdens bedste løbere vil være at finde til start for deres respektive klubhold.

Løbet arrangeres med ungdoms- og damestafet lørdag den 4. maj og herrestafet startende lørdag aften, løb hele natten og målgang om morgenen søndag den 5. maj. Løbet afholdes ved Gällöfsta herrgård ca. 30 km nordvest for Sveriges hovedstad Stockholm.

Blandt de danske hold rettes den største opmærksomhed mod OK Pan Århus’ kvindehold, der fornylig blev portrætteret udførligt i svenskernes o-magasin Skogssport. Se tidligere nyhed om dette her på hjemmesiden. Et dansk hold har aldrig vundet Tiomila og forhåbningen er, at det måske kan ske i år. OK Pan Århus har offentliggjort deres hold på klubbens hjemmeside. Den altid sikre stafetløber, Signe Klinting vil fra første turen sende Emma Klingenberg ud på anden tur, hvorefter juniorløberen Miri Thrane Ødum har fået tildelt den ugaflede 3. tur. Maja Alm løber næstsidste, før Ida Bobach sendes ud – forhåbentlig som deltager i kampen om slutsejren. Damestafetten starter kl. 14.30 og kan følges via web tv på arrangørernes hjemmeside. Den anden internationale danske klub, Copenhagen O stiller med et spændende hold med blanding af rutine og talent. Nicoline og Cecilie F. Klysner løber sammen med Line Søderlund, Masha Semak og evigt unge Charlotte Thrane.

Inden da er ungdomsstafetten blevet afgjort med start kl. 11.30. Her var CopenhagenO med helt fremme i 2012, mens forventningerne til danske topplaceringer er mere beskedne her i 2013.

I herrestafetten, der starter kl. 22.15, ventes ikke topplaceringer for danske hold, men det er igen OK Pan Århus, der tilskrives de bedste danske chancer. Andre danske klubber er CopenhagenO, Ballerup OK og Aalborg OK.

Af andre klubber med danskere på holdet kan nævnes IFK Lidingö med Signe Søes på holdet, mens Tue Lassen ventes at stævne ud for sin nye finske klub Vajakosken Terä hvor hans uheld med en torn i benet i sidste weekends løb forhåbentlig er historie til den tid. Ellers er det hos OK Denseln, IFK Göteborg, Kristianssand OK og OK Pan Kristianstadt, man særligt skal kigge efter danske løbere.

http://www.10mila.se