Skip to main content

Orientering topper dansk medaljehøst i 2015

| Administrator | Nyheder 2015

Mere end hver fjerde danske guldmedalje i år blev vundet af en orienteringsløber

Landsholdets imponerende præstationer ved VM i Skotland i august - 4 guldmedaljer - fylder godt op i statistikken, når man kigger ud over det danske sportslandskab.

Team Danmark har lagt årets medaljehøst sammen for de forbund, som får støtte - og her blev det i alt til 15 guldmedaljer, 24 sølvmedaljer og 20 bronzemedaljer ved VM'er og EM'er i 2015.

Dermed står orienteringsløberne for mere end hver fjerde guldmedalje i Team Danmark-forbundene. Det er nok til at toppe listen sammen med kajakroerne, der også fik fire guldmedaljer med hjem fra VM og EM.

Maja Alms tre guldmedaljer gør hende til den næstmest vindende atlet i statistikken, kun overgået af kajakroeren Rene Holten Poulsen.

- Mange specialforbund formår at udvikle endnu flere atleter, der kan klare sig på højeste internationale niveau. Det er virkelig imponerende taget i betragtning af, at konkurrenceniveauet konstant bliver skærpet med mange både nye og gamle nationer, der investerer massivt i eliteidræt. Det viser, at det talentarbejde, der foregår i Elitekommunerne, i klubberne og i kraftcentrene rundt om i landet, fungerer rigtig godt, og det er altafgørende for dansk eliteidræts fremtid, siger Team Danmarks direktør Lone Hansen i en pressemeddelelse.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Team Danmark herunder.

http://www.teamdanmark.dk/Presse/Nyhedsarkiv/2015/December/29-12-sportsaaret-2015.aspx