World Cup: Samlet fjerdeplads til Ida Bobach

| Administrator | Nyheder 2015

Ida Bobach gled to pladser ned i sidste afdeling af World Cup'en - Thor Nørskov blev 6'er

Den danske verdensmester Ida Bobach slutter på en fjerdeplads i den samlede World Cup-stilling efter at hun blev nummer 24 på den afsluttende mellemdistance i Schweiz. Dermed gled hun to placeringer ned efter lørdagens strabadser - svenskeren Tove Alexandersson vandt samlet trods en sjælden omstart.

Ida Bobach lagde ellers godt ud, men begik en fejl ved post 6 på den både teknisk og fysisk krævende bane i de schweiziske alper. Det kostede omkring 2 minutter, og selv om hun løb relativt fejlfrit på resten af banen, måtte hun nøjes med 24. pladsen. Og i stedet for at løbe sig op i det samlede World Cup-klassement, blev hun overhalet af både schweizeren Sara Luescher og Nadiya Volynska fra Ukraine.

- Det var en off-day. Ida havde ikke rigtig noget at skyde med, og det havde Maja Alm sådan set heller ikke. Højden har ramt os hårdt, fortæller landstræner Lars Lindstrøm.

- Vi har fokuseret på VM i Skotland og har prioriteret ressourcerne dér, så vi har ikke forberedt os specielt i forhold til World Cup-afslutningen, siger han.

Konkurrencen tog en uventet drejning, da storfavoritten Tove Alexandersson fik udleveret det forkerte kort i startøjeblikket. Det fandt hun ud af på vej mod post 1, vendte tilbage til startområdet - og fik så lov at starte igen med forsinkelse. Trods fejl på både post 3 og 6, løb svenskeren en 11. plads hjem og tog dermed den samlede World Cup-sejr ved hjælp af sit store forspring fra starten af sæsonen.

Briten Catherine Taylor snød resten af verdenseliten på dagens 5,5 kilometer i alpeterrænet og vandt med knap to minutter ned til de nærmeste forfølgere. Maja Alm blev bedste dansker på en 19. plads, mens Cecilie Klysner vrikkede om på foden i begyndelsen af banen og måtte udgå. Hun er ifølge landstræner Lars Lindstrøm klar til start på morgendagens sprintstafet.

Hos mændene skabte førsteårs-senioren Thor Nørskov karrierens hidtil største præstation med en 6. plads, og blev samtidig den bedste nordiske løber på dagen.

- Han har løbet et rigtig godt løb. Han laver et par småfejl, men det er langt mere end vi turde drømme om fra hans side, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Schweizeren Daniel Hubmann satte en tyk streg under den samlede World Cup-sejr ved også at vinde på lørdagens 6,4 kilometer med mere end et minuts forspring.
Tue Lassen slutter som nummer 22. Både Andreas Boesen og Søren Bobach startede ikke på dagens mellemdistance.