VM: Ny dansk toppræstation i Skotland

| Administrator | Nyheder 2015

Ida Bobach blev nummer fire på mellemdistancen - 28 sekunder fra medaljerne.

De flotte danske præstationer ved VM i Skotland fortsatte tirsdag, hvor Ida Bobach tog en fjerdeplads på mellemdistancen. Storebror Søren Bobach var bedste danske herreløber på en 23.-plads.

Sidste års VM-sølvvinder Ida Bobach lagde hurtigt ud på de første tre poster, men begik så en fejl på vej til post fire, der kostede op mod halvandet minut. Og selv om den 24-årige dansker var hurtig på den sidste halvdel af banen, nåede hun lige akkurat ikke at løbe sig ind i medaljerne.

- Jeg er ret skuffet - fjerdepladsen er ikke særlig sjov at få. Det er lidt træls, når man tydeligt kan se, hvor man laver fejlen, siger Ida Bobach, der fik følgeskab af den senere vinder, Annika Bilstam undervejs.

Og selv om det orienteringsmæssigt glippede i dag, fik hun testet benene under sin første optræden ved VM i Skotland.

- Jeg kunne se, at farten var dér. Så det må jeg tage med i morgen til stafetten. Dér må jeg prøve at være skarp ind i alle posterne, så tror jeg det kan blive godt, siger hun.

Ida Bobach var 28 sekunder efter den svenske veteran Emma Johansson, der vandt bronze.

En anden rutineret svensker, den regerende verdensmester Annika Bilstam, løb sikkert i posterne hele vejen og gentog triumfen fra VM i Italien i fjor. Endda med en imponerende margin på 50 sekunder ned til finnen Merja Rantanen, der snuppede sølvet.

Den dobbelte verdensmester Maja Alm tabte tid på post 1 og endte som nummer 11 efter dagens 5,3 kilometer, mens Ane Linde gjorde VM-comeback som nummer 33.

- Det er sådan en dag, hvor vi både med Ida og Maja tænker: Øv, vi havde håbet på lidt mere. Men nogle gange går det bare ikke helt som vi håber på, og Ida kunne på den rigtige dag havde løbet med om guldet, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Hos mændene løb Søren Bobach et løb uden større fejl og sluttede som bedste dansker på en 23.-plads, knap tre minutter efter guldmedaljen.

- Det var rigtig stabil og god teknisk præstation, men han manglede simpelthen det fysiske. Det er et problem vi har kæmpet med i halvanden måned, så det er ikke den store overraskelse, siger landstræneren.

Schweizeren Daniel Hubmann vandt sin femte VM-guldmedalje, da han var tre sekunder hurtigere end dagens store overraskelse, franskmanden Lucas Basset. Endelig landede Sverige tirsdagens tredje medalje, da Olle Boström fik bronze.

Mellemdistancespecialisten Thierry Gueorgiou var længe blandt de hurtigste, men lavede en fejl til sidst og måtte nøjes med en 7. plads.

Onsdag løbes der stafet ved verdensmesterskaberne, og her knytter de danske forhåbninger sig især til Maja Alm, Ida Bobach og Emma Klingenberg, der vandt VM-sølv i fjor.