Skip to main content

VM: Solide danske sprintpræstationer hos mændene

| Administrator | Nyheder 2015

Søren Bobach var bedste dansker på en niendeplads - bare 12 sekunder fra guldet.

De fire danskere i mændenes sprintfinale leverede meget solide præstationer søndag aften i kølvandet på Maja Alms guld - Søren Bobach blev bedst placeret på en niendeplads.

Den regerende verdensmester havde allerede inden VM proklameret, at han ikke skulle betragtes som favorit i år. Både han (9er) og sidste års bronzevinder Tue Lassen (11er) leverede ellers meget stabile løb i finalen og var henholdvis 12 og 21 sekunder efter guldvinderen, svenske Jonas Leandersson.

Og Tue Lassen var bagefter lidt ærgelig over, at han ikke endte højere oppe på resultatlisten.

- Jeg havde håbet på noget mere, men jeg må også bare erkende, at det er en vanvittig tæt konkurrence. Jeg laver lidt småfejl, men i forhold til medaljepotentialet, løber jeg slet ikke hurtigt nok i dag, siger han.

Tue har ligesom sidste år har forberedt sig grundigt til sprinten med kortnørderi og korttegning i månederne op til VM-sprinten i den gamle landsby Forres.

- Sprinten var forholdsvis simpel - faktisk kedelig i forhold til, hvad den kunne have været. Og det er nok ikke noget, der favoriserer os. Der er nogle, der løber hurtigere end vi gør, siger han.

Også debutanten Jakob Edsen og Andreas Boesen havde fundet de hurtige sko frem til sprintfinalen.

Den tidligt startende debutant havde endda fornøjelsen af at føre sprintfinalen et kort øjeblik og sluttede som nummer 22. Andreas Boesen løb sig op i løbet af sprinten til en 24.-plads.

- Fire mand blandt de 24 bedste i verden. Det er sgu stærkt! Og så må vi også bare sige, at debutanten Jakobs 22. plads: Det er fantastisk, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Der røg to sprintmedaljer til Sverige, da Jerker Lysell tog sig af bronzen, mens schweizeren Martin Hubmann klemte sig ind mellem ham og verdensmesteren Jonas Leandersson.

Den belgiske sprintkanon Yannick Michiels lagde hårdt ud med bedste splittider på de første poster, men han snublede dramatisk over et hegn inden publikumspassagen og tabte afgørende sekunder og sluttede som nummer 5.

Mænd: 4,1 kilometer 23 poster
1. Jonas Leandersson, Sverige 13,12 min.